1000rr kullanıcısı olarak ss kullananların çoğunluğunun altındaki motorun teknik özelliklerinden dahi haberi olmadığını biliyorum. Zaten geneline bakın cahil görünümlü ( apaçi diye tabir edilen ), üçyüz beşyüz tarzı müzikler dinleyen tiplerdir. Amaçları millete hava atmak, işi bilmeyen kişiler tarafından pohpohlanıp egolarını tatmin etmektir. Halbuki o hava attığı motordan anlamayan insanlar bilmiyor ki herghangi bir vitesli motoru kullanabilen herkes ss de sürebilir, ss sürmek marifet değildir. Öyle adamlar gördüm ki;
1-) Herif damla kasa zx6r alıp geliyor ve gerçeği ben söyleyene kadar bunu 636 sanıyor
2-) Hobisinin motosikletler olduğunu söyleyen adam geliyor, Semih abi r6 ile çok şekil duruyorsun valla diyor. Bu arada motorum 1000rr
3-) Yine motorlardan çok iyi anladığını söyleyen ve 600 lük alcam ben diyen bir tip; benim motorumun kaçlık olduğunu soruyor
Gün yapan teyzelerden birini yakalayıp sorsan 1000rr ı bilir ama bizim motorcu bilemiyor
4-) Dedesinden kalan mirasla 2006 model r6 alan arkadaşım, motorunda ne marka egzos var şeklindeki soruma cevap veremiyor
Neyse inanın daha bu şekilde tonlarca örnek verebilirim, bu örnekleri bilerek verdim ki ülkemizdeki motosiklet kültürünün ne seviyede olduğunu tekrardan hatırlayalım istedim. Hal böyle olunca da motorcu olmayan bu apaçi arkadaşlar ellerine para geçirdiklerinde şekli ve sesi en güzel olan, en çok hava atılabilen ss leri tercih ediyorlar. Bu yüzdende insanların gözünde ss ler ve ss çiler kötü bir imaja sahipler. Benim neden ss kullandığımı sorarsanız; oturuş pozisyonundan dolayı ön tekerleğe daha çok ağırlık vermiş olmak ve bu nedenle ön tekerlek ile olan bağlantımın güçlendiğini hissetmek bana güven veriyor( özellikle virajda). İkincisi öne eğik oturmak belli bir hızın üstündeyken kollara binen yük açısından sorun olmuyor. Rüzgar geri ittiği için dengeleniyor. Son olarakta tasarım,ses ve özellikle ivmelenme çok hoşuma gidiyor, ivmelenirken de herhangi bir naked motora göre daha zor tekere geliyor olması altımdaki gücü daha fazla kullanabilmeme imkan tanıyor. Aynı ivmelenmeyi bir naked ile denesen tepene geçicek gibi oluyor.