arkadaslar 2. el alınan bır vasıtanın trafık,ogs vs gıbı borclarının olup olmadıgını nerden ogrenebılırım.?
arkadaslar 2. el alınan bır vasıtanın trafık,ogs vs gıbı borclarının olup olmadıgını nerden ogrenebılırım.?
2. el bir aracın satış işlemlerinin yapılması için "Taşıtlar Vergi Dairesi" nden borcu yoktur (temiz) kağıdının alınması mecburidir zaten.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
daha once istanbuldan bır vasıta aldım trafıkten borcu cıkmadı uzerime aldım yalnız su ogs mıdır paralı gecıs olan yerlerden kopruler vs gıbı bır dunya borcu cıktı ve hepsını ben odemek zorunda kaldım.bunu ogrenebilecegım biyer var mı ?
yuceinsan , artık öle değil, ogs borcu olan arabaların dosyasına karayolları tarafından haciz konuluyo ve satış olmuyo tabii, alacağın arabayı www.trafik.gov.tr den araştırabilirsin, secere sini dökersin ...
Tribünlerde, Hep Dillerde Bu Sevda Bitmez Gönüllerde
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE !!!
Anlattığınız durumlar iki şekilde gerçekleşiyor.Bir araç noter satış senedi ile satılacaksa,bunun için aracın kayıtlı olduğu vergi dairesinden ilişik kesme(borcu yoktur) belgesi almak gerekiyor.Bu şekilde aracın noter satışı yapılabiliyor.Diğer türdeki borcunu (yani haciz,rehin,ihtiyadi tedbir,kan davası vs.)borçlarınıda kayıtlı oldukları il yada ilçelerdeki trafik şubelerinden öğrenebilirsiniz.Bazı durumlarda araç sürücüsünün bulunmadığı (park hali durumu için),kırmızı ışıkta geçmeler,ogs sistemlerinde de yazılan cezalar maliyeye değil trafik şubelerindeki araç dosyalarına gidiyor.Ama son kanunla buda yasaklandı sanırım.
MT Motorize07 Antalya Grubu
e.w bişe değil :D uheuheuhueheu
YAŞAM HIZ! HAYAT HIZ! ÖLÜM HIZ!
HONDA FAN ..!
Teşekkürler...
[FONT="Georgia"][FONT="Verdana"][B][COLOR="Blue"][SIZE="2"]Biliyorsan konuş,ibret alsınlar.Bilmiyorsan sus, adam sansınlar..[FONT="Georgia"][/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][/FONT][/FONT]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)