Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

600RR egzoz hakkında

REKLAM ALANI

Arkadaşlar 2 gün önce eski 600RR ı satıp, başka bir 600R aldım. Eski motorumda egzoz yoktu, orjinale benzeyen şekilde sıradan bir egzoz vardı. Ama ara gaz verince yanık yanık bağırıyordu. Bugün aldığım motorda yoshimura ekzoz var, Benim bildigim bu en iyi egzoz v.s diyorlardı. Ama sesi tiz tiz çıkıyor ve kesinlikle gaz verince yanık yanık bağırmıyor. tır tır tır tiz sesi çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir ? daha öncede 1000RR akrapovic egzozlu motora bindim, oda bu şekilde tizli ve tır tır gibi çıkıyordu. Yani bir anda yanık bir ses gelmiyor. Çok merak ediyorum sebebini ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motorda egzost işinden çok anlamıyorum ama araba tecrübelerimden yola çıkarak şöyle bir genel yorum yapabilirim

atmosferik ve yüksek devir çeviren motorlar için düşük devirlerde güç ve tork için egzosun geri basıncı önemlidir. Bu ür açık egzostlarda ise çıkış rahatlaması bu geri basıncı önemli ölçüde düşürür ve alt devirlerde güç-tork kaybı yaşanırken üst devirler rahatlar, buna bağlı olarak at devirlerde aldığın da ses de değişir.

Belki motosiklet için de aynı durum söz konusudur

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 classic
    Egzost olayı başka bir olaydır. Takılacak egzostun motorla uyumu, sesi, performansı vs. anlayabilmek güçtür. Türkiye'de bu işten anlayan biri varmıdır bilmiyorum. Ama anlayan birini bulup danışmak gerek.

Motosikleti
    Honda CBR 600 RR
    600RR'larda en iyi sesi veren Two Brothers'dır. Tok bir sesi vardır.
    Benimde 2010 kasa 600RR'ım var ve üzerinde Karbon Akrapovic var ve Muayeneden sorunsuz geçtim, sessizliğini sen düşün. Rölantide sesi hiç yok gibi. Devirlendikçe ses çıkmaya başlıyor. Ama Akrapovic'de egzoz işinde 1 numara ve gerçekten performans denince akla akrep geliyor.
    Two Brothers, Akrep kadar performans vermez.

Kısacası ses için Two Brothers
    Performans için Akrapovic

Arkadaşlar bugün birisine gösterdim motoru, egzozun çakma olabileceğini söyledi. Sesin az olması bundan kaynaklı mıdır ? İnanın egzoz takılmamış 250 lik motor gibi ses çıkartıyor. Son devirlere doğru iyice asılınca ufaktan bir yırtıcı sesi geliyor ama oda her 600rr da çıkar zaten sıradan bir egzozla. Sorun sadece egzozdan mıdır ? lütfen yardımcı olun :(

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Egzost dizaynıyla alakalı, ayrıca egzost dediğiniz parça susturucudur egzost değil, susturucu tüp uzunluğu, iç genişliği iç delikli genişlik yüeyinin delik büyüklüğü, ilk bağlantı noktası susturucu için susturucusu, karbon dış yüzey, metal dış yüzey, alüminyum dış yüzey gibi susturucu yapısı yanan yakıtın çıkarttığı patlamayı susturması için farklı seslerde çıkmasına etkendir.

Yani anlattığınız olayın herhangi birşeyle alakası yok.Birinde öyle ses çıkıyor diğerinden böyle ses çıkıyor, birisi sesi kısıyor size hoş geliyor diğeride sesi kısıyor ama kulağa hoş gelmiyor veya başkasına hoş geliyor gibi denilebilir.

Susturucuyu çıkarıp direk egzost çıkışınada susturucuya benzer boru yapan var, böyle olunca formula 1 den daha beter ses çıkar makineden.şahsen bende bunu çok beğenmiştim, bu seste neyin nesi derken yolda giderken arkamı dönüp bakınca yolda ferrari değil motosiklet olduğunu görmüştüm

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)