Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ömürlük Motor

REKLAM ALANI
    hazarozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125ZN
    Merhaba arkadaşlar, askere gidene kadar kullanmak amacıyla. Ama ömürlük gibi :D

Sizlerden öneri beklemekteyim, özellikle motor alırken tip konusunda kafası karışık olup sonra çözenlerden :D

Yaptığım yolları motor kullanımımı yazmak istiyorum, Günlük 60km trafikte fix yolum var. Aşırı sağnak yağmurda karda kullanmıyorum, o yüzden aylık birşey diyemiyorum fakat o 60km'ye 10'tl den fazla vermek istemiyorum

Çoğunlukla gece dönüyorum, zaten o yüzden motor kullanıyorum, gece eve dönüşte teme çıkıp hızlı gidebilmek istiyorum, 150-160 arası kafî olucaktır.

Yılda 3 kez uzun yolum var, gerektiğinde çanta bağlayabileyim ve uzun yol yapabileyim. (Motor kiralamaktan sıkıldım)

Kafam attığında bozuk yollu yollarda turlayabileyim.Bu yüzden scooterda küçük jantlı modelleri örnememizi rica ediyorum.

Bunların dışında YBR-CBF-TVS-BAJAJ-DRİFT vb, liste dışı. bunları zaten bilmekteyim.

Enduro olabilir on/off olabilir, hatta şöyle güzelinden 250cc on/off çok güzel olur gibime geliyor. Tip ve görünüş olarak pek bir derdim yok, ama tabi güzel olmasıda ayrıcalık katacaktır.

15-16.000 Civarı bütçe ayırabileceğimi tahmin etmekteyim.

(Şuanki motorumu satıp mont,kask,koruma vb ekipmanları iyileştireceğim)

Aklımdaki modeller

Yamaha MT-125 (Fiyat Beklemekteyiz)
    yamaha WR125X
    Hyosung GT250 Naked veya SS
    Ninja 250
    Suzuki Gs500( Temiz bulunması durumunda)
    DUKE 200

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hyosun bu işleri göremeyebilir. evladiyelik motor sr400 var. düşük devirliği olduğundan çok yakacağını sanmam. çantalı, yüklü uzun yol ve hergün kullanmaya düşük cc (125)ömürlük olmaz. bunlar belli bir gücü elde edebilmek için çok fazla devir çevirmek zorundalar. motor ömrü aslında kilometre ile değil devri sayısı ile ölçülür. sr400

sym wolf 250'de seramik silindir var. uzun ömürlü deniyor
    wampaa ve maxi97 bunu beğendiler.

Espaniole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb650F - cb125E
    150-160 gitmek istiyorum diyorsan listedeki iki yamahayı da eleyebilirsin.
    Hyosung'un ömürlük olacağını sanmıyorum. Ninja, gs500 ve Duke alınır, uzun yıllar da binilir.

Ama hangi motosiklet olursa olsun ömrü senin titizliğinle doğru orantılıdır.

metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Suzuki inazuma.
    wampaa bunu beğendi.

kngsze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Apache *11
    Hazar abi 6 ay sonra alacağım motor için araştırma içerisindeyim şu an wolf gibi gözüküyor.

Hem 250 den yukarı çıkmayacağım--çıkamayacağım--için ömürlük sayılabilir.

Listeye wolfüde koy biraz araştır derim
    hazarozan bunu beğendi.
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mt 125 tahminimce pulsarla aynı fiyata gelir ve o fiyatlara da pulsar hem daha mantıklı olur hemde hyosung ve hondanın 250likleri alınabilir.

wr125 ise uzun yola gelen bir motosiklet değil. şehir içi çok rahat bir kullanımı var. kaldırımlardan hoplayıp zıplamakta ayrı bir keyif ancak gel gör ki hem arkana artçı alamazsın hemde uzun yolda rüzgar ve seleden kaynaklı çok yorulursun. ayrıca tem de 150-160 yapamazsın

hyosung a ''bence'' bulaşmamak gerekir. yedek parça sıkıntı ve yurt dışından sipariş vermek gerekiyor çoğunlukla. ayrıca pek çok kullanıcıdan sensör ve beyin arzalarını çokça okuyoruz forumlarda. her ne kadar şans işi olsa da bence risk almaya değicek bir fiyata ve görünüşe sahip değiller. ayrıca yine oturuş pozüsyonu rahat değil.

ninja 250 ise zaten piyasadayken parçası bulunmazken şu saatten sonra da çok daha zor bulacağın aşikar (ninja artık Türkiyeye gelmiyor). oturuş pozüsyonu çok rahat koltuğu çok rahat uzun yolda sıkıntın olmaz. gidon açısı çok geniş dar alanda manevra kabiliyeti yüksek. istediğin hız aralığına da uyan bir model. ama hem parça konusu başta dediğim gibi hemde sporttouring oluşundan kaldırımlardan öyle rahat hoplayıp zıplayamazsın haliyle almadan önce iyi düşünmek gerek

gs500 temizini bulmak zor. parça bulmak zor. uzun yolda hava soğutmalı 500cc motorun şişmeyeceği garanti değil. ayrıca en iyi ihtimalle 2004 modelini alabilirsin. Bu da demek oluyor ki metal yorgunluğuna uğramış bir motosiklet sahibi olacaksın. Bunun yanısıra bir de o kadar zaman kimlerin elinden geçmiş hangi ustalarda ne işlem görmüş bilmeyeceksin. en ufak bir sorunda canını sıkan bir sürü baştan savma tamire rastlayacaksın. bana kalırsa eski model motorlar tanıdıktan olmadığı sürece alınmaz. zamanında bende çok araştırdım ama maalesef insanımıza güven olmuyor.

duke 200 güzel motor tatlı motor az yakar ama bana kalırsa karakter yakalayamamış bir motor (ivmelenme ve sürüş karakteristiğinden bahsediyorum). ne 150cc gibi yumuşak ne de 250cc gibi oturaklı. nasıl tabir etsem bilemedim ama sürüş kısmında olmamış dediğimi hatırlıyorum. tabii birde oturuş konusunda sıkıntı çekebilirsin. pegler inanılmaz geride ve çok ufaklar. bu da uzun yolda ekstra yorgunluk olarak geri dönecektir. ayrıca uzun bir ön cam takılamıyor oluşu da çok rüzgar almana sebep olacaktır. bir de fiyat olarak pahalı olduğu gibi çanta takılacağı zaman demirleri de biraz cep yakan cinsten olacak. şehir içi konusunda ise isteklerini yeterince karşılayabileceğini düşünüyorum.

saydıklarından yola çıkarak ek olarak şunları da incelemeni önerebilirim herhalde?

kle500
    er6n-f
    sym wolf250
    yamaha xt660
    hazarozan bunu beğendi.

pompei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    APRILLA ATR-7011
    Temde 150-160 yapsın diyorsun
    Bozuk yola girsin
    Uzun yola gelsin
    250cc on/off road demişsin

Ama gel gelelim aklındaki modellerin bu yazdıklarınla hiç bir alakası yok bence.

Naked
    Suzuki inazuma 250

Endruo
    Honda Crf250
    Kawasaki Klx250
    Yamaha Xt660 veya tenere (Benim tercihim bunlar olurdu ama vergi dezavantajı var)
    Suzuki Drz 400 (bi ihtimal)

Bu modelleri bir değerlendir.

Ahmet Abi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Subaru Xv
    Cbf500 on karakter

teme çıkıp hızlı gidebilmek istiyorum, 150-160 arası kafî olucaktır.
    cenkito bunu beğendi.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok fazla şeyi aynı anda istiyorsun.Bir kere 150-160 km hız istiyorsan ve uzun yola çıkacaksan 250 cc altını eleyeceksin.Listendeki motorlar fena değil ama WR 125R hariç hiç biri off-road a gelmez.Senin isteklerine anca enduro tarzı bir motorsiklet cevap verir.Temiz az km yapmış 2.el BMW F 650 GS,Kawasaki KLE 500-KLE 650,Suzuki V-Storm DL 650,Yamaha TDM 850-TDM 900 ve benzeri motorlar işini görür.Hem 150-160 km hıza çıkıp,hem çok sağlam hem off-road yapabilecek,hem uzun yol yapabilecek bir 250 cc yok.Off-roadu listeden çıkartırsan bir de hız konusunda 140 km civarına razısyan,Suzuki Inazuma al derim.Söylediğin 150-160 km hızlara çoğu 250 cc çıkıyor ama sürekli olarak bu hızlarda yolculuk yapmak hemen hemen bütün 250 cc leri yıpratır,süreni de yıpratır.

braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    bu yazdıklarınızı okuyunca aklıma ktm duke dışında birşey gelmiyor.
    hazarozan bunu beğendi.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    senin ilacın f650 veya kle 500
    hazarozan bunu beğendi.

S6453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    yamaha WR125X lakin 130'un üzerine çıkamazsın

capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Dostum, senin isteklerin ile şartların bazı yerlerde çakışıyor. O yüzden bi yerlerde kıyas yapıp hangisi ağır basıyorsa ona yönelmelisin.

Mesela hem dayanıklı (motor ömrü uzun), hem uzun süreli 150-160 ile gidecek, hem 16 kuruş civarında yakacak, hem uzun yolda rahat ettirecek, hem kafan attığında bozuk yolda da canavar gibi olacak bir makine ben bilmiyorum.

Eğer senin için yakıt ekonomisi dışındaki isteklerin daha önemli ise, Yamaha xt660 ın x (süpermoto, enduro amortisörlü asfalta uygun lastikli)) modeli, bmv f650, klr 650, dl 650, dr 650 gibi makineler uygun olabilir. Kle 500 de zincir şırıltısı ve sıralı çift silindir (sübap ayarı vs isterse zorluk çıkarabilir) sıkıntıları var, bunlar sorun değil dersen kle 500 de iş görür. Arazi de gitmesem de olur diyorsan, er6 da eklenebilir.

Yok yakıt ekonomisi mutlaka diyorsan, o zaman diğer isteklerinden ödün vermelisin, mesela düşük devirlerde az yakacak motor ile devamlı olarak 150-160 hızla gitmek hem seni zorlar, hem makineyi devamlı limitlerinde kullanacağın için ömrünü kısaltır, arıza çıkarma olasılığını artırır. Üstelik hem motor gücü, hem yol tutuş, hem fren, aerodinamik vs her şeyiyle limitlerinde gidiyor olacaksın, hayati tehlike de yaratır.
    hazarozan bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 classic
    Duke serisi bence en ideal olanı. Veya temiz bir ikinci el bulabilirsen 600 cc yi geçmemek şartıyla cruiser veya enduro olabilir.

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Alıntı hazarozan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

gece eve dönüşte teme çıkıp hızlı gidebilmek istiyorum, 150-160 arası kafî olucaktır.
    Bu kısmı okuyunca model önermekten vazgeçtim.

Oguz7734 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha 2014 xmax 250 :)
    Sana çıtı pıtı kız gibi bir KTM lazım
    hazarozan bunu beğendi.

mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    alırsın 150-160 gidecek bir motor,sonra 1-2-3 kere girersin radara sonra da dersin bana ybr de- cbf150 de yeter dersin,yolun açık olsun...
    hazarozan ve mbuyuk bunu beğendiler.
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

kngsze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Apache *11
    Alıntı banro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kısmı okuyunca model önermekten vazgeçtim.
    Neden ? 150-160 a çıkmayacaksanız neden +600cc motora biniyorsunuz ki ?

Cidden merak ettim ?
    hazarozan ve RAMİREZ bunu beğendiler.
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin

yiqit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha WR / X - MT03
    Sınıfının en iyisi WR250 R
    hasansonmez bunu beğendi.

Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Honda NC700s olabilir ama fiyatlar 17-18 minimum.
    NC700X daha pahalı onu söylemiyorum.
    hazarozan ve biyeybaraküs bunu beğendiler.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)