Bu isteklerinin hepsine cevap verebilen bi motor bulursan beni de haberdar et , bende alayım birtane... Şaka bi yana hem cam dibi hem şöför arkası gibi olmuş. İşin zor , bazı kriterlerden vaz geçeceksin maalesef...
Bu isteklerinin hepsine cevap verebilen bi motor bulursan beni de haberdar et , bende alayım birtane... Şaka bi yana hem cam dibi hem şöför arkası gibi olmuş. İşin zor , bazı kriterlerden vaz geçeceksin maalesef...
Uzun olucak kusruma küfretmeyin
Bazı konulara birazdaha açıklık getireyim arkadaşlar,
Verdiğim kriterlerden her biri kesinlikle olsun demiyorum,
benim off roaddan kastım birazda şu, bu yol bu motoru kaldırmaz demek istemiyorum. Yani, bu yola bu motoru sokamam dedikten sonra, bu işin ne özgürlüğü kalıyor nede anlamı. Genel bir kanı yaratmak yada aforizma vermek değil buradaki kastım, sadece kendi şahsi görüşüm böyle. Yani direk ormana sürüp road lastikleriyle 50 derecelik açılara tırmanıp dere geçicek değilim.
Bugune kadar sayısız motor kiraladım, hepte uzun yol için, 150-160 hızları, temde korkulacak hızlar değil. Gece saatlerinde E5'te 120nin altında gittinmi ölüm getiriyorsun zaten. Trafiğin akış hızı bu, önümde arkamda kendimden başka kimsenin olmadığı yolda, altımda motor varken 70-80 le gidicek halim yok. En azından benim yok. Bunu yapıcak olsam alırım bir tane virago kafası motor sabit devirde giderim yıllarca binerim. Sıkışık trafiktede tepegaz gideyim diye bir derdimde yok.
Oturupta hem uzun ve bozuk yola gelebilecek, hemde hafta için ev iş arası 2 motorda istemiyorum.
safakk dostumun verdiği cevap çok tatminkar oldu.
yamaha xt660, kle500 iki motorda beni karşılayabilecek cinsten,
Yamahanın yakıt tüketimini merak etmekteyim, kle500'ü resmen unutmuşum iyi aklıma getirdin
er6f'i yakıt tüketiminden dolayı eledim, çalıştığım yerde 1-2 kişide hem N'si hem F'i mevcut, 7-8 litre arası yakmaktalar. Motorlardamı sıkıntı var emin değilim ama bu motor için fazla gibi.
Mesela, XT660'ı almam durumunda yakıtı kafama takmam, motorun bana her türlü o yakıtı geri döndüreceğini biliyorum, F650 Tenere gibi motorlarda bu şekilde. Ama gidipte, 6 Litre yakan bir 250 cc, moral bozduruyor.
Sym wolf, buradaki çoğu kriteri %50şer karşılayabilecek cinsten gibime geliyor. Arada biryerde dursun , Belki hemen bu sezon alıp, 1 sene idare ettikten sonra, düşündüğümüz endoro tarzlarına geçiş olabilir. İnazumada aynı şekilde.
Sonuç olarak yorumlarınızdan anladığım kadarı ile bu iş 125-250liklerle olucak iş değil
Hyosung, ninjaya parça yok dedik, wr-duke rahat değil dedik.
Şunu sormak istiyorum o zaman, bu Kawalarda olan parça sıkıntısı kle'lerdede varmıdır?
Suzuki V-Storm DL 650 ve XT660 almaya karar verme durumunda, 2004-2006 modeller sağlıklı olurmu ?
Kawasaki Er6N...
150/160 a çıkar,arazi yoluna girer,çanta bağlanır,uzun yola gidilir,60 km lik yolda 10 liradan fazla benzin tüketmez,kafan attığında bozuk yollu yollarda da turlayabilirsin
Bence her iki makine de gayet başarılı aletler. Kronik bir problemlerini duymadım, ama uzun süredir cruiser motorlar ile ilgileniyorum, belki daha tecrübeli endurocu arkadaşların bildiği püf noktaları vardır.Suzuki V-Storm DL 650 ve XT660 almaya karar verme durumunda, 2004-2006 modeller sağlıklı olurmu ?
Kendim keyif için bir enduro motor alıcak olsam boyutlarından biraz endişe etmekle birlikte dl650 alırdım. Ama ben keyif için alıp sıkışık trafik vs pek görmeyeceğim için bana pek de sıkıntı olmazdı. Ama senin şartlarında günde 30 km sıkışık trafik, 30 km de hızlı sürüş yapacaksın. Senin şartlarında olsaydım daha ince profilli, dolayısıyla aralara daha rahat giren, daha kıvrak olan xt660 tercih ederdim. Onun da süper moto modeli tercihim olurdu, asfalt lastikleri ve ona uygun daha küçük jantları sayesinde yere daha yakın, kontrolü daha kolay, asfaltta daha güvenli ve hızlı.Tüm bunların yanında mis gibi enduro amortisörleri istediğin çukura gir çık duymazsın bile...
arkadaş 16bin bütçe vermiş azami. ülkemizin insanları, özellikle dl650 sahipleri "ikinciel" kavramından haberdar olmadıkları için, 650cc fiyatları pek aşağılara inmiyor. ben 250cc'yi geçmemenizi öneririm, vergi ve yakıt avantajı var. madem sr400 olmuyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)