Motor sürekli sigorta kesiyor !!
Reklamlar
-
04 Haziran 2014, 01:10
Reklamlar
-
04 Haziran 2014, 01:13
Kablolarda kaçak varmı kontrol ettinmi
Enerjiyi nereden aldın,var olan bir kablodanmı yoksa aküden direktmi çektin
Birde taktığın lambalar kaç watt bunu biliyormusun
-
04 Haziran 2014, 01:15
elektrik sisteminde kısadevre varsa sigorta atar. zaten amacı da budur. tesisatı gözden geçirmeniz tavsiye ederim.
-
04 Haziran 2014, 01:21
kabloda kaçak yok , o sisleri daha öncedende kullandım bi sorun yoktu yeni hattı sigortayı geçtikten sonra ana hattan çektim bu yüzden olabilirmi ?
Elektrik şeması bu şekilde
-
04 Haziran 2014, 01:26
kroscu14 adlı üyeden alıntı
kabloda kaçak yok , o sisleri daha öncedende kullandım bi sorun yoktu yeni hattı sigortayı geçtikten sonra ana hattan çektim bu yüzden olabilirmi ?
Elektrik şeması bu şekilde
http://i.hizliresim.com/mla1BR.png
eger sisler sigortadan fazla akım cekiyorsa sebeb o dur .
(sislarin normal calısma amperi sigortadan buyuk ise atması normaldir)
ama bence sigortadan önce de baglasan bu sefer fazla akımdan dolayı akuyu zorlar.
not: sis lambaların power led ise ve akım sınırlayıcısı yoksa power led lerin özelliğinden dolayı ısındıkca
cok daha fazla akım ceker ve sigortanın atması da dogaldır
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
04 Haziran 2014, 01:31
Ben daha kalın bir kabloyla yeni bi hat daha çekeyim yada anahtarı falan değiştireyim belliki var biryerde bişey teşekkürler
Alırsan HONDA pantolonda gider donda :D
-
04 Haziran 2014, 01:35
öncelikle lambaların ne kadar enerji cektiğini ölçüm yapın
tam ısınmıs halde kaç amper akım cekiyor, amper metre ile.
eger sigortadan buyuk deger cıkarsa tehlikelidir.
yada dediğiniz gibi kablolar ince ise ısınıp deforme olmuş, içerden kısa devrede yapıyor olabilir
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
04 Haziran 2014, 01:39
Sigorta hemen değilde sisleri açtıktan bir süre sonra kesiyorsa ,sisler fazla akım çekiyordur ,sigorta yetersizdir
Sisleri açtığın gibi kesiyorsa,kaçak vardır
Normalde 15 amperdi diyorsun,bu amper motorun kendi ihtiyacına yetecek türdendir,eklediğin 10 amperde sislere kalır
Bence enerjiyi direkt aküden almayı dene ve orayada sigorta koy, sorun belli olacaktır
-
04 Haziran 2014, 01:58
Sigortanın kesmesi sisleri açıp kapamayla alakalı değil bu gün de kesti şöyle anlatayım maksimum 3 dakikalık kısa bir sürüş yaptım stop ettim (kontaktan değil stop düğmesinden ) tekrar kontağı açtığımda elektrik yoktu ayrıca sisler de kapalıydı
-
04 Haziran 2014, 01:59
oyunageldim adlı üyeden alıntı
Sigorta hemen değilde sisleri açtıktan bir süre sonra kesiyorsa ,sisler fazla akım çekiyordur ,sigorta yetersizdir
Sisleri açtığın gibi kesiyorsa,kaçak vardır
Normalde 15 amperdi diyorsun,bu amper motorun kendi ihtiyacına yetecek türdendir,eklediğin 10 amperde sislere kalır
Bence enerjiyi direkt aküden almayı dene ve orayada sigorta koy, sorun belli olacaktır
Arkadasında dediği gibi akuden direk baglayıp sadece sislere ayrı bir sigorta da ilave edebilirsin.
ama daha önce de dediğim gibi eger sisler cok akım cekiyorsa bu seferde akuyu bitirip durur.
mumkun ise bir de sislerin ölçümünü yap.
kroscu14 adlı üyeden alıntı
Sigortanın kesmesi sisleri açıp kapamayla alakalı değil bu gün de kesti şöyle anlatayım maksimum 3 dakikalık kısa bir sürüş yaptım stop ettim (kontaktan değil stop düğmesinden ) tekrar kontağı açtığımda elektrik yoktu ayrıca sisler de kapalıydı
peki sislerin girişini komple iptal edip deneme sansın oldumu, sislerin artısı iptal et
o zaman kacak yoksa sigorta saglam kalmalı, tesisata bakarsın
-
04 Haziran 2014, 02:03
cenkito adlı üyeden alıntı
öncelikle lambaların ne kadar enerji cektiğini ölçüm yapın
tam ısınmıs halde kaç amper akım cekiyor, amper metre ile.
eger sigortadan buyuk deger cıkarsa tehlikelidir.
yada dediğiniz gibi kablolar ince ise ısınıp deforme olmuş, içerden kısa devrede yapıyor olabilir
Daha büyük amperde sigortada kullandım onuda kesti 25 Amperi kesti ama o zaman ıslanmıştı o yüzden kestiğini tahmin ediyorum diğer 10 Amperlikleri ise tamamen kuru havada kesti
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------
cenkito adlı üyeden alıntı
Arkadasında dediği gibi akuden direk baglayıp sadece sislere ayrı bir sigorta da ilave edebilirsin.
ama daha önce de dediğim gibi eger sisler cok akım cekiyorsa bu seferde akuyu bitirip durur.
mumkun ise bir de sislerin ölçümünü yap.
peki sislerin girişini komple iptal edip deneme sansın oldumu, sislerin artısı iptal et
o zaman kacak yoksa sigorta saglam kalmalı, tesisata bakarsın
öyle yapayım artık hele bi yarın olsunda . Bu elektrik sorunu öldürecek beni valla yapıyorum araziye çıkıyorum pat biyerden bişey çıkarıyo
-
04 Haziran 2014, 10:20
Motorların en önemli sorunlarından biri elektrik sorunudur. Yağmura toza direk temas etmesi, motosikletin kalgıması, titremesi elektrik aksamını mahveder. Yaşadığın yer motor memleketi değilse iyi tamirci bulamazsın. Benim far bazen yanıyor bazen yanmıyor. Ampülü değiştirdim, 3 defa tamire götürdüm oto elektrikçiye gittim yine aynı.
-
04 Haziran 2014, 11:00
remzi bey adlı üyeden alıntı
Motorların en önemli sorunlarından biri elektrik sorunudur. Yağmura toza direk temas etmesi, motosikletin kalgıması, titremesi elektrik aksamını mahveder. Yaşadığın yer motor memleketi değilse iyi tamirci bulamazsın. Benim far bazen yanıyor bazen yanmıyor. Ampülü değiştirdim, 3 defa tamire götürdüm oto elektrikçiye gittim yine aynı.
Ben zaten merkezede pek yakın değilim öyle her an istediğim ustaya götürme gibide bi şansım yok kendi çapımda halletmeye çalışıyorum yine yine tekrarlıyo bu sorun özelliklede arazide kullandığım için sağlam kalmıyor tesisat.
Alırsan HONDA pantolonda gider donda :D
-
04 Haziran 2014, 11:12
siyah olan kabloyu şaseden degil direk akünün eksi kutbundan çek şaseden ve ana sigortaya baglıyacagına hattı akünün + kutbundan başka kablo çekerek ona sisleri bagla çok zor iş degil hem kafan agrımaz hemde temiz olur birde sigorta takarsın 20ampr sadece sislere oke k gelsin.
-
04 Haziran 2014, 21:10
sakinseytan adlı üyeden alıntı
siyah olan kabloyu şaseden degil direk akünün eksi kutbundan çek şaseden ve ana sigortaya baglıyacagına hattı akünün + kutbundan başka kablo çekerek ona sisleri bagla çok zor iş degil hem kafan agrımaz hemde temiz olur birde sigorta takarsın 20ampr sadece sislere oke k gelsin.
Öneriniz için teşekkür ederim
-
05 Haziran 2014, 02:01
Bir yerde kaçak var. Önce Kabloları tek parça olarak çek. Bir sürü ek yapmışın bir de bantla sarmışın. Bant kullanmadan kablo uçlarına pabuç koyarak bağlantıları yap. Sis farları için kullandığın düğme tost makinesi düğmesi gibi. Su geçirmez adam gibi şalter kullan. Bu arada kullanacağın kablolar silikon olsun
.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)