Motor Alacağım Jant Çapı Ne Olmalı?
Reklamlar
-
02 Haziran 2014, 15:07
Arkadaşlar uzun süredir motorsiklet kullanıyorum. Farklı cclerde motorlar kullandım şu anda kullandığım motorum ise Kawasaki ER-5. Tabii bu bindiğim ve aldığım motorları seçerken hata yaptığımı bir süredir forumdaki mesajları okurken fark ettim. Genelde gideceğim yol tiipi motorun teknik özellikleri kendi güvenim ve rahatıma göre motor seçiyordum. Ama doğrusu benim terziye verdiğim ölçülerden gitmek olduğunu anladım size bir danışmak istedim.Benim boyum 1.80 kilom 80 omuz 120 göğüs 100 bel 75 kollar 40 bacakda 60 civarı sizce jant çapı kaç motoru almalıyım?
Reklamlar
-
02 Haziran 2014, 15:57
Kendimi spor salonunda ölçü alır gibi hissettim 80 kiloya nasıl 75 bel yaptınız merak ettim biz 90 dan aşağı inemiyoruz
-
02 Haziran 2014, 16:19
jant çapı motorun kullanım karekteristiğine göre zaten secilmiştir.
örnegin arazi-enduro -cross motorlar genelde 21 ön jant kullanırlar,
bunun sebebi buyuk ön lastiğin arazideki engelleri aşmadaki avantajlarıdır.
onun dısında çoğu scoter kucuk yapılarını bozmamak adına kucuk lastik kullanır.
ama o kadarda kucuk lastik ve nispeten farklı oturus pozisyonlarından dolayı
bu kucuk lastikler yol tutusda hiç iyi değillerdir.
-
02 Haziran 2014, 16:21
Dostum anladık fitness geçmişin var vücudun süper üçgensin tamamm...
Şaka bi yana ölçüler sağlam beyler :D
-
02 Haziran 2014, 16:24
jonny bravo
-
02 Haziran 2014, 17:15
jant çapına görede motor seçen ilk defa görüyorum
-
02 Haziran 2014, 17:22
arkadaş motor almaya gelmemiş bence buraya
-
02 Haziran 2014, 17:28
Böbrekler de taş filan varsa küçük jantlı motor al çukurlara küçük jantla girdim mi kum filan hepsi dökülür
-
02 Haziran 2014, 17:42
Hocam bende bu meraktan yazdim aslinda bu mesaji. Benim bildigim motor tercihi ilk olarak tecrube ve kullanim amacina bagli olarak tarzi ve cc tespit edilir.sonra o tarz ve ccdeki motorlar arsinda tknik ve fiyat kiyaslama yapilir.(yakit,malzeme kalitesi,servis,vs) sonra kullananlarin yorumlarina bakilir ve tercih yapilir.ama son donemde mesajlarda gordugum o motor altimda guzel duryrmu kilom su kadar hangi motoru alayim gibi ilginc boy kilo ve uzerine yakisma kriterli motor tercihi.bsyanlarin sac ve kiyafetine uygun taki secmesine dondu is.benim medaj biraz tepki kaynakli
-
02 Haziran 2014, 17:47
Jantını telini bilmem de, sen buna bin...
-
02 Haziran 2014, 17:53
Tsk ederim baya guldum bu mesaja :D
-
02 Haziran 2014, 17:56
işsiz bakkal ta.aklarını tartar...
-
02 Haziran 2014, 18:07
boy:1.80 kilo:80 omuz:120 göğüs:100 bel:75 kollar:40 bacakda:60 ise size uygun motor Jant çapını şu formülden çıkartabiliriz;
(Kilo+Omuz+Göğüs+Bel)x(kol/bacak)+(Boyx10)=268 mm ideal Jant çapınız güle güle kullanın.
-
02 Haziran 2014, 18:18
osim2001 adlı üyeden alıntı
Hocam bende bu meraktan yazdim aslinda bu mesaji. Benim bildigim motor tercihi ilk olarak tecrube ve kullanim amacina bagli olarak tarzi ve cc tespit edilir.sonra o tarz ve ccdeki motorlar arsinda tknik ve fiyat kiyaslama yapilir.(yakit,malzeme kalitesi,servis,vs) sonra kullananlarin yorumlarina bakilir ve tercih yapilir.ama son donemde mesajlarda gordugum o motor altimda guzel duryrmu kilom su kadar hangi motoru alayim gibi ilginc boy kilo ve uzerine yakisma kriterli motor tercihi.bsyanlarin sac ve kiyafetine uygun taki secmesine dondu is.benim medaj biraz tepki kaynakli
motor tercih edilirken öncelikle boy önemlidir, daha dogrusu bacak boyu önemlidir
koltuga oturdugunuzda ayaklar tam yere basabilmelidir.
ama kilo yu arkadaslar atıyorum 180 boydayım ama 50 kg derken bedenime göre zayıfım
hani motorun agırlıgını zaptedebilirmiyim tarzında yazıyorlar galiba
onun haricinde benim gözümde SS yada moto gp yarısına cıkmayacaksanız kilonun önemi yoktur
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
02 Haziran 2014, 18:36
Yüzme bilmiyon niye çıktığın ağaca, bahçelerde maydonoz ne mutlu türküm diyene. Bu nasıl sorudur hocam.
Seni motor alırken jantın çapını değerlendiripte motor alanlarla başbaşa bırakıyorum
-
02 Haziran 2014, 18:43
ben sana jant çapı söylesem eline metre alıp motosikletin jant çapını ölçerekmi karar vericeksin:D
Satıcı:Merhaba beyfendi nasıl birşey bakmıştınız?
Müşteri:Abi bana şöyle kalın baklalı güneşte yansıyan serti görünce yamulmuyan eski odun ekmegi gibi kromu baki kalan jant telli motor verirmisin.
Satıcı:Oglum nasıl bir oksijenle dünyaya geldin :D stroennnnn
Müşteri:Efendim abi soldaki motormu
Satıcı:get leynnnnn
-
03 Haziran 2014, 09:00
Buradan yazılan cevaplardan bazı arkadaşların benim mesajımı anlayamadıklarını fark ettim. Yukarıda ilk mesajımı okursanız aslında sorunun gerçekte motor almakla ilgili olmadığını anlarsınız. Benim motor alırken uyguladığım kriterleri yazdım (tecrübe,kullanım alanı,fiyat,performans,kullanıcı deneyimleri,vb...) ancak bu mesajdaki amaç son dönemde ortaya çıkan terziye takım elbise ölçüsü verir gibi ölçü vererek hangi motoru tercih edeyim diye çıkan sorulara tepki niteliğinde ilgi çekip arkadaşlar motorda boy ve kilonuzdan önce gelen değerler var bilgisini edindirmekti. Örnek bir arkadaş mesajında arkadaşlar 110 kiloyum 250 lik altımda küçük kalıyor 600 lük alacağım yazıyor. Ve bu arkadaşın hiç tecrübesi yok. Bu gibi mesajlar ve konuşmalar çoğaldı. Seçimin kilonuza değil daha önemli kriterlere göre yapılması gerekir uyanışı olması açısından bu başlık açılmıştır. yoksa kiloma göre jant çapı seçme ona göre de motor bulma gibi bir amacı taşımamaktadır. Saygılarımla,
-
03 Haziran 2014, 10:33
Saygı bizden kardeş,
buradaki arkadaşlar olarak da her zaman böylesini bulamıyoruz. sen de bizi idare et.
bakma sen geyiğe, burada kime gidip özelden yardım isteyen mesaj atsan hepsi sana tüm bildiklerin döker.
yeni kullanıcı olarak hoş geldin.
(birde resimsiz yeni bir kullanıcı, enteresan bir şeyler söyleyerek konu açtığında genelde hepimizde adminin ilgiyi arttırmak için açtığına dair kanı oluyor; bu da "buyurun eğlenceye" demek oluyor tabii. şahsın ile kimsenin sıkıntısı olamaz yoksa.)
-
03 Haziran 2014, 10:41
Bi an bisiklet forumla mt i karıştırdığımı düşündüm.
-
03 Haziran 2014, 10:41
Hani bir kiz gorursun yanip tutusur asik olursun gunun her saati aklindan o kiz cikmaz onunla ilgili turlu hayaller kurarsin iste insanin almak istedi motorda bu hisleri vermesi lazim. Eger bu hisleri sana veren bir motor bulursan o senin istedigin motordur. Jant capinin falan hic onemi yok.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)