fabialife adlı üyeden alıntı
geçen hafta antalyadaki kaza, bu hafta bu hepimiz dağıldık, gepegenç yeni evli çift dedik çok üzüldük, bu gün öğrendik ki düğünleri yerine ecele gitmişler bu hepimiz için tam bir yıkım oldu.
arkadaşlar kurallara uymayı alışkanlık edinmiş bir millet değiliz. sarıda topuklayıp geçmeyi marifet sayan bir milletten trafik ve motor kültürü beklemeyelim.
kimimiz az kimimi çok maalesef biz böyleyiz, bakıyorum en ufak bir konu karşısında forumda büyük çoğunlukla savunma mekanizması ve haklılık pisikiozu sergileniyor.
kim ne düşünürse düşünsün ister 50cc. ister 1.400 cc. iki tekerli alete binen her kes motorcu kabul ediyorsa bizim camianın %50 si apaçi, %95 i umursamaz.
bizim buradan örnek vereyim motor kullananların %70 i hiç kask takmaz, kalanı da 10 liralık kasklardan polis korkusuna kafaya tas gibi koyar onların yarısı da kayışını bağlamaz.
korumayı zaten hiç konuşmuyorum bırakın scooter vs. kullananları ss. kullananların bile şehir içerisinde %95 inde full koruma çoğunda yazın ceket bile yoktur.
trafik kural kaide saygı hak getire, kaldırımlarda motor kullanırlar ters yoldan karşınızdan gelir birde mal gibi suratınıza bakıp sanki yol isterler. ne arasanız bolca var.
hatırı sayılı kullanıcının da ehliyeti, sigortası, vizesi eksiktir.
yol durumuna göre karayolundaki max. 150 nin üzerindeki süratlerin hiç bir haklı gerekçesi olamaz. bu intihar girişimidir, intihar etmek isteyenler gitsin başka şekilde intihar etsin. trafikte başkalarını da tehlikeye atmasın, arkasında artçı taşımasın.
egosunu tatmin etmek istiyenler trafikten uzak pistlerde yapsın bu işi.
arkadaşlar camiadan bu tür haberleri almak elbetteki çok acı, yazık bir hiç uğruna sönüp giden gencecik hayatlara.
ama bunlar başka gerçekler başka, konuyu baştan beri okuyorum bir çoğunuz bilinçaltı olarak rahmetli arkadaşları haklı çıkarmak için senaryolar üretiyor.
Allah aşkına antalyadaki kazanın ve bu kazanın savunulacak neresi var. iyi ki başkalarının da ölümüne neden olmamışlar.
bu kardeşlerimiz kendi hatalarının cezasını çektiler diyelim bir de hiç suçu günahı olmayan birilerinin de ölümüne sebep olsalardı.
işin açığı trafikte soytarıca araç ve motor kullanan, makas atanlar kaza yapsa samimi söylüyorum yardım için bile durmam.
2 gündür teyzeoğlu ile birlikteydik, adamda 2 enduro,1 shadow, 1 klasik toplanmış jawa, CB1000RR 5-6 tane motor var. geçen gün goldwing alıyordu fiyatta anlaşamadılar.
daha önce R600 ile kaza yaptı kolu parçalandı şimdi CB1000RR ye biniyor kullandığı kaskı sordum orta halli bir kask ve artçıda ls2.
geçenlerde diğer teyzeoğlunu artçı alıp dolaşmışlar, diğer teyzeoğlu 295 gördüm motora yapışmaktan bileklerim uyuştu diyor.
korumalarıda ya yok ya da yetersiz, ayrıca antalyada bu sürati yapacak yol yok ve trafik kalabalık.
e şimdi bu bildiğin rus ruleti oynamak değilde ne? kızdım kendisine sat oğlum bu motoru alacaksan goldwig al hiç olmazsa daha sakin gidersin dedim.
bu yaşta ben bile bazen içindeki canavara yeniliyorum bu nedenle de her türlü imkanım olmasına rağmen 120-130'u geçecek motor almam.
20-30 lu yaşlardaki gençlerin kendine hakim olamamasını da kısmen anlıyorum.
bu iradeyi gösteremiyecek arkadaşlar yüksek cc.li motor almasın, belki en hayırlısı bu.
lütfen her kes elini başının arasına alıp motor kazası yapıp feci bir şekilde öldüğünü varsayarak senaryonun gerisini kafasında canlandırıp;
annesinin
babasının
eşinin
çocuğunun
kardeşinin
arkadaşını eşinin dostunun çekeceği acıları gözünün önüne getirsin.
sonrasında hala intihar etmek isteyenler varsa gitsin gazlasın.
her yıl bu tür bir sürü haber okumaktan bıkmış bir baba olarak kişilerden bağımsız içimden geçenleri yazdım,,
şür-çü lisan ettiksek affola.
Rabbim hepimizi kazadan beladan korusun, sevdiklerimize bağışlasın.
dikkatli kullanın, sağlıcakla kalın arkadaşlar.