Mr 150 vulture almayi dusunuyorum cekis olarak guc olarak kullanan kisiler biraz aciklama yapabilirler m i veya ona benzer motor larda olabilirr .
Mr 150 vulture almayi dusunuyorum cekis olarak guc olarak kullanan kisiler biraz aciklama yapabilirler m i veya ona benzer motor larda olabilirr .
Ekim 2013'ten beri mr150 vulture kullanıcısıyım. Motosiklete 2 yıl önceden beri hastaydım. Ekim'de almak nasip oldu. Her gün evime 13 km uzaklıkta bir dağ köyüne öğretmenlik için gidiyorum. Ekimden beri 5 bin km'den fazla yol yaptım. Yağmur çamur hatta don-buzda bile (yer yer tekerlek için kendi yöntemlerimi de kullanarak) 250 mt rakımdan 650 mt rakıma dağa çıktım indim. 1.90 boyunda 130 kg'lik biri olarak en ufak bayılma, yorulma, susma olmadı. Hatta dik bayır virajlarda ikinci vitesle gazı kesip tekrar gaza yüklenince bile hemen toparlıyor kendini. Sadece bir kez yolda kaldım. Yağmurlu bir havada stop etti. Ateşlemeyi ise yan ayak stop ettirme sensörü ıslanınca kesmiş. Soketini çıkardım ve yola devam ettim. (Servisle yaptığım telefon görüşmesinde "bir tek ondan yapar başka da yapmaz" dendikten sonra) Daha bir kez bile yolda kalmadım. Rodajında kitapçığına harfiyyen uydum (geçmemen gereken devir vs.) Bakımlarını da zamanında yaptırıyorum. Sürekli de elim üzerinde (Zincir yağlama, vida ayar, diğer bakım ve kontroller vs) Maşallahı var hiç pişman etmedi aldıgıma. Şu an km'de 35 ml-38 ml arası yaktırıyorum. (0,036 x 5,00 TL = 18 kuruş - Eski hesap 180 bin lira yakıyor.) Eminim daha hafif biri yumuşak bir sürüşle 25'lere kadar çekebilir bu ml/km'yi. Düz yolda 100 km/h'yi geçemedim. Geçmesine de gerek yok. Gücü yeter. Aldığıma çok memnunum yine olsa yine alırım. Ama aklım da bir japonda o da ayrı bir konu (Suzuki, Yamaha, Honda vb.)
Ben aldığımda 5/10/2013'te 2970 TL idi. Şimdi 3.338 TL olmuş. Plaka-ruhsat ve sigorta için de artı 300 TL civarı masraf çıkacak. Ayrıca Temmuz'da alırsan ilk 6 aylık 51 TL vergiden de kurtulup yılın ikinci taksit MTV'sini 51 TL olarak ödersin.
Şurda motorla ilgili bir konu var ..
http://www.motosiklet.net/forum/moto...m-basligi.html
Birde özel mesajlara bak
Eski motorum vulture dı( bkz. avatar fotoğrafım ) genel olarak parasını hakkını veren bi makina çekişi vs. gayet yerinde aldığın an lastiklerini değiştirmen lazım korkunç bi lastikle satıyorlar.Yaklaşık 15 bin kullandım büyük bi sorun yaşamadım aldıktan sonra bütün vidalarını kontrol et ve sıkıştır montaj kötü en zayıf tarafı frenleri.
Yorumlara katılıyorum motor seni düzgün kullanırsan asla üzecek bir motor değil.Arka lastik yağmurlu havalarda ve ıslak zeminlerde sıkıntılı.
Onun haricinde benim motorumun bakım ücreti dışında bana hiç masrafı olmadı.Bakımları da garantiden düşmesin diye yaptırıyorum bundan sonra yağını hava filtresini kendim değiştiririm. Bunun haricinde bazen vidalar gevşeyebiliyor.Motoru kendinin yıkamanın en büyük avantajlarından biri de bu gevşeyen parçaları görüp sıkabiliyorsun.
Bunun haricinde fikir vermesi açısından motorum 4100 km de rodajı ve bakımlarını titizlikle yaptım. 100km/3.2lt agresif kullanım motorun düz yolda gördüğü hız 110-15 arası ama 110 dan hızlısı bu motora sıkıntı benzin yetişmediğinden ötürü motor çekme yapıyor. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin
konu başlığınıda okumuştum. bu motosikletin yakıt tüketimi konusunda çok değişik ifadeler var. 162cc üstten egzantirikli motora göre bence çok yakıyor. benim 200cc cg motorum 3,5lt yakıyor sakin kullanımda. ben 3lt'den az yakmasını beklerdim.
O kadar da yaksın, yarım litrenin hesabını sormayacağız.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)