Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

0 Motosiklet ve Vergi Sorunsalı

REKLAM ALANI
    brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Merhabalar arkadaşlar

Tescil tarihi 27-05-14 olan bir motosiklet aldım. Bu akşam ilk 6 aylık vergisini ödemek istediğimde bu bilgilere sahip araç bulunamamaktadır tarzında bir uyarı aldım vergi dairesinin sitesinde.

Bunun nedeni nedir ? Aldıktan sonra kaç ay içerisinde ödemem gerekiyor ?

Bilgi sahibi olanlar paylaşır ise sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    orhanerdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX650F
    aynı sıkıntı bemdede oldu motorun vergi dairesinde kayıtlı değil normalde bunu satan arkadaşları yapması gerekiyor ama yapmıyorlar. Sen banka üzerinden beyana dayalı ödemeleri yapabilirsin ama bu şekilde sistem senden aldığını emanatte bekletiyor senin vergin ödenmemiş gibi borç olarak hesabına yazılıyor ve haliyle satışta vergi borcun çıkıyor. Eğer satıştan önce plakana göre ilgili ilin nakil vasıtaları vergi dairesine uğramamışsan satış yapamazsın. O yüzden en kısa zamanda plakana göre ilgili ilin nakil vasıtaları vergi dairesinden motorunu işlettirmeni tavsiye ederim.

Aracin faturasi ve ruhsati ile herhangi bir nakil araclari vergi dairesine gidilerek isletilmesi gerekli. Sadece ruhsat yeterli olmuyor.

Satis-muayene-vergi gibi seyler icin butun sistem maliyedeki kayitlara bagli imis, dolayisiyla maliye kaydi olmazsa bu üçünü de yapamiyorsunuz.

ucanteneke5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super Tenere xt1200z. Actros 1841 megaspais.
    bu konu yakında yine açılmıştı
    araştırsaydın anlardın neden olduğunu.
    tesçilden en az bir ay sonra vergi dairesine giriş yapıldığından dolayıanca çıkıyo kayıt o yüzden acele etme bir ay sonra bak ..
    Benli bunu beğendi.

braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    mtv ilk taksiti tescille beraber ödeniyor zaten.
    siz 2. altı aylık vergiyi ödeyeceksiniz.
    eğer işlemleri satıcının muamelecisine yaptırttıysanız, z-motonun size verdiği evrak arasında o dekontunda olması lazım. (kendi tecrübeme dayanarak yazdım. mtv ilk taksit dekontu bana verilen evrakın içindeydi. bir ay falan beklemek gerekmiyor.)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)