Ufak bir dizlik çıkmaz ve sorunsalı
Reklamlar
-
Baştan söyleyeyim, yok efendim neden arama yapmadan konu açıyorsunuz diyeni oyarım Şaka bir yana arama yaptım fakat forum içerisindeki kaynaklar çok eskiydi.
Arkadaşlar şuanda kullandığım ekipmanlarım;
Astone Full Face kask
Armode full korumalı 4 mevsimlik mont
Armode yazlık eldiven
Elbette bu ekipmanların kalitesi belli ve orta halli ürünler, fakat öğrencilik hali malumunuzdur bu nedenle öncelikle bu seti tamamlayıp daha sonra kendime daha kaliteli bir ekipman seti hazırlayacağım. Şimdi alınacak listemde sıra dizliğe geldi. Ben Armode ve Venom'un bazı dizliklerine baktım öyle çok pahalı bir şey değilmiş 40 - 65 TL arası fiyatları değişiyor. Fakat bu konuda sizlerinde önerisini almak istedim. Hem yakın tarihli bir konu olduğu için diğer arkadaşlara da rehber olur. Gönül ister ki kaliteli bir dizlik alayım fakat düşük kaliteli dahi olması hiç olmamasından kat be kat iyidir diye düşünüyorum. sizden cevaplarınızda belirtmenizi istediğim şeyler;
1- Siz hangi dizliği önerirsiniz? Sizce neden?
2- Kot üzerine giyilen dizlik ne kadar sağlıklı sonuçlar verir?
3- Dizlik kot altına mı giyilmelidir, üstüne mi?
Reklamlar
-
dizlik kot altına giyilmelidir, fakat kot üstüne giyilmesi için tasarlanan 1-2 dizlik modeli var, kot üstüne giymelikler genellikle kışlık dizlik oluyor,kalın kumaşlı falan, ben okula giderken kışlık(kot üstü) dizlik kullanıyorum( spidi snug) fakat kot altına giymek için de 1 adet alıcam fakat bir türlü seçemedim güzel birşey, sanırım dainese veya knox marka dizlik alıcam eleye eleye bu ikisi arasında kaldım,knox 120 lira falan dainese de 160 lira falan, bence hiç venom menom onlara bulaşmadan bilinen iyi markalardan al.
ayrıca,kot içi dizlikleri kot pantolonun üzerine giydiğiniz zaman çok çirkin görüntü oluyor ya
bisiklet kullanmayı yeni öğrenen çocuklar gibi
-
acaba şu pantolon üstü mü?
http://www.brnmotor.com.tr/Alpinestars-Fluid-Tech-Carbon-Dizlik-Seti,PR-1528.html
-
dizliğe bin liramı vereceksin.Aylık 1milyon gelir var sanırım
-
Paran varsa neden korumali.pantolon almiyorsun
-
Benim dizliklerim böyle, tavsiye ederim. Linke tıkla
-
Dizinde icinde koruma olan Kevlar kot tavsiye ederim.
-
santo78 adlı üyeden alıntı
Dizinde icinde koruma olan Kevlar kot tavsiye ederim.
Aynısından kendime bende tavsiye ederim ama alamam :D
-
-
Korumalı pantolan hangisini tercih ettiniz ? Birde fermuarlı kotunuzun üzerine giydiğiniz ürünler var tavsiye edermisiniz, hem koruma hem reflektif özellikli
Passionately in love with Motorcycle
-
Kocaeli İl Temsilcisi
..Carmentality.. adlı üyeden alıntı
Korumalı pantolan hangisini tercih ettiniz ? Birde fermuarlı kotunuzun üzerine giydiğiniz ürünler var tavsiye edermisiniz, hem koruma hem reflektif özellikli
Korumalı pantolon olarak bunu aldım . Yazlık fileli . Püfür püfür içersi Ve diz koruması normal bir dizlik kadar büyük neredeyse gayet güzel tavsiye ederim
http://www.motoplus.com.tr/urun/1170...IRSTREAM-PANTS
-
paran varsa en kralını al. aynı sitede Alpinestars Vapor Elbow Dizlik Seti ' de var 150 tl'ye. Ufak ve ergonomik duruyor giyince varlığı bile hissedilmeyecek gibi. Ben çift mafsallı reflex dizlik kullanıyordum fakat okadar uzunlarki, motosiklet çizmelerimin içine kadar giriyorlardı.
-
Cevap veren herkese teşekkürler arkadaşlar düşünme aşamam devam ediyor
-
http://www.motoplus.com.tr/urun/9905...VN-07-MAVSALLI
Ben bunu aldım forumda bir arkadaşın tavsiyesi üzerine. Koruması çok iyi (motor olduğu yerde bacağım ve dizim altta kalacak şekilde devrildi dizimde hiçbir şey hissetmedim), ama depoyu çiziyor. Ona bir önlem alman gerekiyor. CBF 150'ler için ucuz ve şık depo kılıfları var, o açıdan şanslısın. Bi de biraz kalın oldukları için dizlerle depoyu kavramayı zorlaştırıyorlar. Cırt cırtları da bazen bacaklarımı rahatsız ediyor. Gerçi benim motorda bacaklarım baya bir bükülüyor, sende oturuş pozisyonu itibarıyla böyle bir sıkıntı yaşanmayabilir. Üstteki bağlantıdaki fiyatı bana biraz pahalı gibi geldi. Sağa sola bak, daha uygununu bulma ihtimalin var.
-
Bütçe açısından aşarmı bilmiyorum ama ben bunu kullanıyorum çokta memnunum.Tek sıkıntısı sağ ve sol cırt cırt yerleri yürürken birbirine yapışıyor
http://www.mototas.com.tr/urunlistel...=50&g=601&o=77
-
01 Haziran 2014, 00:21
Shrieker adlı üyeden alıntı
http://www.motoplus.com.tr/urun/9905...VN-07-MAVSALLI
Ben bunu aldım forumda bir arkadaşın tavsiyesi üzerine. Koruması çok iyi (motor olduğu yerde bacağım ve dizim altta kalacak şekilde devrildi dizimde hiçbir şey hissetmedim), ama depoyu çiziyor. Ona bir önlem alman gerekiyor. CBF 150'ler için ucuz ve şık depo kılıfları var, o açıdan şanslısın. Bi de biraz kalın oldukları için dizlerle depoyu kavramayı zorlaştırıyorlar. Cırt cırtları da bazen bacaklarımı rahatsız ediyor. Gerçi benim motorda bacaklarım baya bir bükülüyor, sende oturuş pozisyonu itibarıyla böyle bir sıkıntı yaşanmayabilir. Üstteki bağlantıdaki fiyatı bana biraz pahalı gibi geldi. Sağa sola bak, daha uygununu bulma ihtimalin var.
Ben de bundan almayı planlıyorum açıkçası. Hem fiyatı açısından uygun hem de kaliteli görünüyor. Peki kot üzerine mi altına mı giyiyorsunuz?
-
01 Haziran 2014, 00:34
Kocaeli İl Temsilcisi
Being adlı üyeden alıntı
Ben de bundan almayı planlıyorum açıkçası. Hem fiyatı açısından uygun hem de kaliteli görünüyor. Peki kot üzerine mi altına mı giyiyorsunuz?
Bende de var bu dizlikten . Korumalı pantolon almadan önce , normal kotun üstüne giyiyordum . Altına olumuyor kalın baya
-
01 Haziran 2014, 01:48
Evet aynen arkadaşın söylediği gibi kotun altına biraz zor olur Üstüne giyiyorum ben de. Bu aralar kevlarlı bir kot edinmeyi de düşünüyorum. Bunca sene nasıl motosiklet pantolonu olmadan bindiğime de şaşırıyorum açıkçası. 70-80'le düşüp sürüklensen leğen kemiği/g.t - kalça olacak kebap... Kevlarlı kot alsam da, onun kendi diz korumasını söküp dıştan venom dizliği takmaya devam ederim diye düşünüyorum.
-
01 Haziran 2014, 13:18
Kocaeli İl Temsilcisi
Shrieker adlı üyeden alıntı
Evet aynen arkadaşın söylediği gibi kotun altına biraz zor olur
Üstüne giyiyorum ben de. Bu aralar kevlarlı bir kot edinmeyi de düşünüyorum. Bunca sene nasıl motosiklet pantolonu olmadan bindiğime de şaşırıyorum açıkçası. 70-80'le düşüp sürüklensen leğen kemiği/g.t - kalça olacak kebap... Kevlarlı kot alsam da, onun kendi diz korumasını söküp dıştan venom dizliği takmaya devam ederim diye düşünüyorum.
Bende kevlar kot alacaktım ama vazgeçtim . Onun yerine Hein Gericke yazlık fileli pantolon aldım çok daha iyi kevlar kottan
http://www.motoplus.com.tr/urun/1170...IRSTREAM-PANTS
-
Arkadaşlar kevlar pantalonla dizliği aynı kefeye koymayalım ikisininde kullanım alanı farklı bence. sürtünmelerde kevlar iyi olabilir ama dizliğin artısı bence darbelere karşıda koruma yapması
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)