Fikrinize ihtiyacum var acil :S
Reklamlar
-
Yaşım 15. Köy yerinde oturuyorum. Motosiklet sürmeyi biliyorum. Uzun zamandır supersport motosiklet hayalim var parayı denkleştirdik Yamaha YZF R125 alacaktık fakat ehliyet 17 yaşında alınıyor ve ehliyetsiz sürmenin de cezası bayağı pahalı; gerçi bulunduğum bölgelerde daha doğrusu tüm köylerde hep motosiklet kullananlar var ve hiç birinde ehliyet yok. Ceza aldıklarını ne gördüm ne duydum hatta polislere, jandarmalara selam vererek geçiyorlar. Adamlar ne durduruyorlar ne de bir şey diyorlar köy yerinde hiç bir şey demiyorlar. Ben trafiğe çıkmayacağım çıksam da köyler arası. Ben de buna güvenerek alsam mı? Yoksa arazi motosikleti alıp araziye mi çıksam? Gerçi yanıma bir arkadaş daha gerek ama arkama alıp da araziye çıkılmaz onun da bir motosikleti olması gerekiyor fakat öyle biri yok. Tek başıma da ne kadar eğlenebilirim bilmiyorum.
Sizlerin düşünceleriniz neler?
Arazi motosikleti diyorsanız hangi marka modeli tavsiye edersiniz?
Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum konuya göz atanlara teşekkür ederim.
Reklamlar
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Al bir tane 125-150 cc arazi motoru dağ , bayır , tepe 17 yaşına kadar gez . Ama trafiğe sakın çıkma. Daha sonra ehliyet alıp trafiğe çıktığında daha iyi tecrüben olur .
-
Hafta sonları köy köy dolaşırız.Hepsi plakasız,kasksız,ekipmansız vs.Bizi görünce uzaylı zannediyolar.Mantık köy yerinde polis,jandarma bişey demiyo.Ama Allah göstermesin kaza denilen bir olay var,ozaman polis jandarma eşşek gibi karışıyor.
Misal düğün var köyünüzde,zibidinin biride köyünüze gelmiş deli gibi köyde hava basıyo arabasıyla.Derken sana çarpıyor.Sonuç ne olur dersin?Sana selam veren polis jandarma selam vermez,gerisi malum.Lütfen kötü şeyleri örnek almayın,onlara kimse bişey demiyolar,zaten köy burası demeyin.O yaşta ne hızlı gitmem,ne de köy dışına çıkmam deme.Hepsini yaparsın.Bizi kandır okey ama kendini kandırma.Biraz sabır ve her zaman iyi motosiklet kullanıcılarını örnek al.Malesef motosiklet modeli öneremiyecem.
-
Kardeşim yanlış anlama ama biraz sakin yaşın daha 15.Motosiklet sürmeyi biliyorsundur evet ama o ehliyet şart.Zaten ehliyetini alana kadar ss'siydi cross'uydu derken 1-1.5 sene içinde fikirlerin çook değişir.Hevesin kırılmasın ama o ehliyetsiz motosiklet sürenlerin işi yaş sen onlara uyma.Bak bende senden çok büyük değilim 18 yaşındayım.2 senedir sıkıyorum dişimi.Sonunda beklediğine değecek inan bana.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Al bir tane 125-150 cc arazi motoru dağ , bayır , tepe 17 yaşına kadar gez . Ama trafiğe sakın çıkma. Daha sonra ehliyet alıp trafiğe çıktığında daha iyi tecrüben olur .
Ha ezio güzel demiş.Alırsın cross'u trafiğe ''çıkmamak şartıyla'' istediğin gibi sürebilirsin dağ bayır arazide.Ama sen ne istediğine karar ver.Cross mu ss mi ? Ben acele etme derim
-
kardeşim orta ve ileri yaştaki kişilere ehliyetsiz olsa bile tolerans gösterebilir jandarma. ama seni hoş göreceklerini hiç sanmıyorum. bunun yanında hoş görseler bile ben trafiğe çıkmanı, köyler arası gezmeni tavsiye etmem. cross motosiklet alıp arazide gez. gerçekten çok zevkli, ben tek başıma patikalardan uludağa çıkıyorum cb125ace ile. köyler arası da bisikletle gezebilirsin. motor yarışçısı bir ağabeyim cross yapmayı ve bisiklet sürmeyi tavsiye etmişti daha iyi motor kullanmak için.
-
Yzf hayranlığını anlıyorum gerçekten şık bir motosiklet, ama köy yerinde spor modelin anlamı yok, garajında onu izlerken çok mutlu olursun ama geçtiğin her tümsekte için acır, amacına uygun da kullanamazsın. bütçene uygun güzel bir arazi motoru al, ekipmanlarını tamamla dağ bayır gez. Köyde arazi motorunu amacına uygun kullanacak pek çok yer bulursun ama yzf'ye uygun bi yer bulamazsın. Şekildense eğlenceyi tercih et cros al. Daha mutlu olursun. Ehliyet alana kadar da trafikten uzak dur
-
bir tane off road alıp ekipmanlarini tamamla dağ bayır turla ama trafiğe kesinlikle çıkma
-
en mantıklısı off road bir motosiklet olur yzf 125 ile köy yollarında keyif alamazsın illaki temiz asfalt için başka yerlere gidersin
-
Al bir cros makina 125/150 cc, senden gören arkadaşlarında alacak ve yalnız kalmayacaksın,
ama kask ve korumalı kıyafetleri sürekli kullan..
-
Kask aldın mı? 17 yaşını bekle desek beklemezsin. Motor seçmişsin de kask seçtin mi?
http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!
-
dostum 17 yaşındayım 14 haziranda sınava giricem yaklaşık 3 aydır istanbul da kullanıyorum ama 1 gram zevk almadım sürmekten sürekli rahatsız bir şekilde gitmek zorunda kalıyorsun.Köy yerlerinde durum nedir bilirim az çok benim tavsiyem düşünürsen bi atv al tepe tepe gez ehliyet derdi yok sigorta derdi yok. Yzf işi yaş kusura bakma o motoru köy yoluna sürmek günahtır.
-
01 Haziran 2014, 00:10
Al bir tane naked motor takıl kafana göre ;)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)