Anket: Motorunuzla Senede ortalama Kaç KM Yol Yapıyorsunuz
- Katılımcı sayısı
- 107. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
0-500
-
500- 2500
-
2500- 5000
-
5000-10.000
-
10.000- 20.000
-
20.000 Üzeri
Motor Üstünde Geçen Zaman
Reklamlar
-
İkinci el motosiklet ilanlarına bakarsanız ülkemizde millet motoru sadece garajda saklamak için alıyor. Kimsenin motora filan bindiği yok. 10-15 yaşında motorların bile en fazla yazdığı 40 Bin kilometre.
Peki ama gerçekte böyle mi ? Motor sahibi adam her fırsatta gazlamak ister aslında. Basit bir hesapla ayda 500 KM binseniz motora senede 6 Bin yapar, ve 10 senede 60 Bin kilometre yapar ortalama. 2004 model bir motorun en az 60 Bin de olması gerekir ortalama.Buna şehirler arası yapılan gezileri falan katmıyorum daha... Ben daha 2004 model motorlarda 40 Bin üzeri bir ilana denk gelmedim.
Forum üyeleri ortalama olarak günlük- aylık ve yıllık kilometrelerini yazabilir mi?
Ben motoru satmadan önce günde en az 20-30 KM biniyordum ki bu da ayda neredeyse 1000 KM yapar. senede 12 Bin.
Reklamlar
-
herkesi kendin gibi sanıyorsun galiba
herkes biz gibi değil. hayat tarzı yada hobi olarak kullanmayanlar daha fazla. adamlar gerçekten sadece kolay ulaşım aracı olarak kullanıyor ve yakıtı daha tasarruflu olduğu için. arabası varsa uzun yol zaten yapmaz. km ile oynayanlarda ikinciel ilanlarının yarısı neredeyse.
-
-
2006 model, 2010 da ikinci el aldım 9000 deydi, kışın binmiyorum, iş yerim de 2 km gidiş geliş 5 desen ayda 150km , 8 ay binsem 1200km extralarla beraber 2500km yapar şu an motorum 16000km de 4 senede 7000km yol yapmışım zevk amaçlı bindiğim için fazla km yapmıyorum
-
Hep bi güvensizlik hep bi güvensizlik
-
O 40 binin altında dediğin ilanların yarısından fazlası 40 binin üstü hacı inanma onlara sen
Bu forum 14 yaşinda 20 binde motor gördü eyyy
-
10 senede kac el degistirdi acaba hiç sordunuzmu ?
-
Ya tabi herkes bizim gibi sürekli motor binecek isteyecek değil ama en azından konuya yazan arkadaşların kendi rakamlarını yazarlarsa bir fikir edinmiş oluruz. Siz ayda/senede kaç KM biniyorsunuz motora ?
-
9 aydır biniyorum 33 bine geldi (12 binde aldım)
-
İlk mesajı düzenleyemiyorum ama konuyu Ankete çevirdim
-
motorun sınıfına göre değişir 14 yaşındaki comuter , scooter ile chopper ve süpersport makinanın km kıyaslanmaz
adamda racing var birde günlük gidip gelmeye scoter veya comuteri var
adam harley alıyor pazar günleri biniyor kışın serviste motogaraja veriyo misal
benim makina arabadan çok yakıyor her gün 50 km yapsam ocağıma incir ağacı dikilir
-
ufukk adlı üyeden alıntı
motorun sınıfına göre değişir 14 yaşındaki comuter , scooter ile chopper ve süpersport makinanın km kıyaslanmaz
adamda racing var birde günlük gidip gelmeye scoter veya comuteri var
adam harley alıyor pazar günleri biniyor kışın serviste motogaraja veriyo misal
benim makina arabadan çok yakıyor her gün 50 km yapsam ocağıma incir ağacı dikilir
öyle diyorsun da SS'le veya Scooterla ülke gezen adamlar da var yani. Chopper,Cruiser desen zaten yol motoru adı üzerinde. Binmeye kıyamayacağın motoru sayma diğer motorun kilometresini yaz sende :D
250 cc Venox o kadar yakıyo mu ya?
-
yılda 12bin hocam sırf işe gitgel hiç uzun yol yok.
-
-
fastturkish adlı üyeden alıntı
öyle diyorsun da SS'le veya Scooterla ülke gezen adamlar da var yani. Chopper,Cruiser desen zaten yol motoru adı üzerinde. Binmeye kıyamayacağın motoru sayma diğer motorun kilometresini yaz sende :D
250 cc Venox o kadar yakıyo mu ya?
5 litre yakıyo az mı?
usta göz var nizam var ülke ülke gezmiş makinayla garajda keyfi binilmiş makinayı kaportasından elciğinden peglerinden civata başlarından anlayamıyosan ne deyim
er odur ki dünyada koya bir eser,
esersiz kişinin yerinde yeller eser
-
kasım 18 de aldım motoru 8 bindeydi şuan 20 bin olmak üzere. kar çamur vardı. 20 bini geçerim gibime geliyor
-
7 ayda 22 000 2 kişi sürüyoruz ama
-
2009 sonundan bu yana 71bin km.
yılda ortalama 14bin .
-
Ula senede yazıyomuş bende ayda sandım 500-2500 seçtim
-
kendi motorumla ayda 1500 km şirket motorumla kurye olarak 3500 km toplamda 5000 km yol yapıyorum her ay.2012 haziranda sıfır motor almıştım 2014 nisan sonunda sattım 11000 km di.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)