Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yola çıkacağım akıl verin lütfen !!

REKLAM ALANI
    Kavel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Merhaba arkadaşlar;

Benim için büyük sayılabilecek bir sorunum var. Siz tecrübeli arkadaşlarımdan fikir almam gerekiyor... İzmir'de oturuyorum ve Bodrum'da Gündoğan mevkiinde bir otelde işe girdim. Pazar sabahı iş başı yapacağım (1 Haziran) ve Cumartesi günü (31 Mayıs) orada olmam gerekiyor.

Planıma göre Cumartesi günü sabah saat 05:30 gibi yola çıkmayı düşünüyordum. 300 Km kadar bir yol yapacaktım, biraz gezerek 350 Km kadar olacaktı. Öğlen 2-3 gibi orada olmayı planlıyordum. Ancak bugün öğrendim ki Cumartesi günü yağışlı gösteriyor ve şimdiye kadar toplam 600 Km tecrübem var. Bodruma gittikten sonra tekrar başka bir zaman gelip motoru almak gibi bir şansım da olmayacak çünkü 1 gün tatilim oluyor. Motorum olmadan da gitmek istemiyorum...

İşin özü ben diyorum ki cumartesi günü yine sabah 05.00 gibi kalkayım hava durumuna göre o sıralarda yağmıyorsa yola çıkayım gezme işini erteleyerek sadece molalarla gideyim. Siz ne düşünüyorsunuz ? Benim için (yani toplasan 600 km tecrübesi olan biri için) zor, tehlikeli bir yol mu olur ? Ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilirim ?

NOT: Mont, pantolon, eldiven, ayakkabı, kask bütün ekipmanlarım var. Motorun markası da Motoran MT 150 Cruiser.

Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ediyorum. İyi akşamlar...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Gidilelemeyecek yol değil,ertesi günü iş başı yapacaksan ve ilk iş günü ise sadece oraya varmaya çalış derim.
    İlk iş günü yorgun çalışmak iyi olmaz,çevrende pozitif etki brakamazsın

Giysilerin varda en önemlisi yağmurluk!
    Motork08 bunu beğendi.

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Alıntı oyunageldim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gidilelemeyecek yol değil,ertesi günü iş başı yapacaksan ve ilk iş günü ise sadece oraya varmaya çalış derim.
    İlk iş günü yorgun çalışmak iyi olmaz,çevrende pozitif etki brakamazsın

Giysilerin varda en önemlisi yağmurluk!
    Giysiler icin su gecirmez yaziyor ama ne kadar dogru bilmiyorum.. Beni asil tedirgin eden lastikler. Islak zeminde pek iyi olmadiklarini okumustum...

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    dinlene dinlene, kendinide motorunuda zorlamadan yavas yavas gidersin.

mümkün oldugunca erken yola cık ki yetişme derdin olmasın yada

allah göstermesin yolda bir aksilik olursa zamanın olsun.

süre ve yetişme stresi yapmazsan cok güzel bir yolculuk olur.

mümkün ise yagmurlukta temin et, yagısa denk gelirsen fren mesafesinin eskiye nazaran cok uzacagını ve

yolda, virajda kayma riskinin fazla oldugunu unutma.

mümkün oldugu kadar yol çizgilerinin üzerinde sürüş yapma,

asırı kaygan olabiliyorlar.
    jackonbir bunu beğendi.

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    hayırlı olsun işin gücün. yağmurda özellikle sağanak yağışta görüş etkilenir.
    vizörü açarsın yüzün ıslanır kapatırsın buğu yapar. bilmediğin bir yol ise büyük araçlar kamyonlar otobüsler sıkıntı olabilir.
    km tecrüben de az ise zor ve tehlikeli bir yolculuk olur. diğer taraftan da kendimden biliyorum motorcuya pek söz geçmez.
    yanında elbise valiz yük de olacak.

bunun dışında orada karşılaşacağın motorcu olmayan standart insanlar " aaa adama bak bu yağmurda motorla gelmiş kesin hasta " türünden düşüncelere
    girebilirler.iş dünyası ne yazık ki böyle üzerine vazife olmayan şeylerle uğraşacak insanlarla dolu. eğer motor ile gidersen iş görüşmesine , iş yerine iyice dinlenmiş üstün başın temiz normal bir şekilde git.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:47 ----------

Alıntı Kavel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Giysiler icin su gecirmez yaziyor ama ne kadar dogru bilmiyorum.. Beni asil tedirgin eden lastikler. Islak zeminde pek iyi olmadiklarini okumustum...
    giysiler su geçirmez ancak suyu yiye yiye yıpranıyor zamanla. yağmurluk almak en iyisi.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Otobüsle gidip motorunuda bagajda götürmeyi dene bence.
    alper_becker bunu beğendi.

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Alıntı crxforever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun işin gücün. yağmurda özellikle sağanak yağışta görüş etkilenir.
    vizörü açarsın yüzün ıslanır kapatırsın buğu yapar. bilmediğin bir yol ise büyük araçlar kamyonlar otobüsler sıkıntı olabilir.
    km tecrüben de az ise zor ve tehlikeli bir yolculuk olur. diğer taraftan da kendimden biliyorum motorcuya pek söz geçmez.
    yanında elbise valiz yük de olacak.

bunun dışında orada karşılaşacağın motorcu olmayan standart insanlar " aaa adama bak bu yağmurda motorla gelmiş kesin hasta " türünden düşüncelere
    girebilirler.iş dünyası ne yazık ki böyle üzerine vazife olmayan şeylerle uğraşacak insanlarla dolu. eğer motor ile gidersen iş görüşmesine , iş yerine iyice dinlenmiş üstün başın temiz normal bir şekilde git.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:47 ----------

giysiler su geçirmez ancak suyu yiye yiye yıpranıyor zamanla. yağmurluk almak en iyisi.
    Dostum soylediklerinin hepsi cok mantikli zor bir yolculuk olacak gibi geliyor. O yuzden sabah kalktigimda hava durumuna gore cikayim diyorum ama yolda yakalanma olasiligimda var. O saatlerde yagmama olasiligi da var. Eger otobuse binersem ve yagmazsa kahrolurum bunu biliyorum bu yuzden galiba bir yagmurluk edinecegim. 1 tane valizim 1 tane sirt cantam olacak onlari da cop poseti gibi bir seyle iyi bir sekilde baglarim diye dusunuyorum...

orhanerdogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX650F
    Bence yeterli tecrüben yok yağmurda sürmek ayrı bir meziyet tecrübe gerektiriyor. Bahsettiğin yolda dümdüz bir yol değil gayet virajlı ve yorucu bir yol bence şimdilik motorunu bırak. Bodrumdan izmire her saat araba var izin gününde erkenden gelir alır dönersin motorunu.

Arkadaşım merhaba ben meteoroloji mühendisiyim ve mesleğimle ilgili bir işte çalışıyorum hava tahmini ve analizi işim. Sana o saatlerde rüzgar engel olabilir sadece zira Güney Ege tarafında 50-70 km/s rüzgar bekleyebilirsin o tarihte saatte ama yine güncel durumu yarın 12:30 gibi ögreniriz. Yağmurun çok şiddetli olmadıgı sürece bir zararı olmayacaktır o koruma ile diye düsünüyorum.
    gky ve Kavel bunu beğendiler.

gky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dusunme gerekli ekipmanını ve yedek kıyafetlerini yanında bulundur.Sadece yola cık gerisi gelir inan bana keyif bile alırsın sadece dıkkatlı ol.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------

He birde seferihasr kusadası uzerinden gidersen tadından yenmez.
    Kavel bunu beğendi.

Cesaret ediyorsan git bence tecrübe olur. Denemeden görmeden nasil yapcaz basarcaz peki dimi? Kendine güvenin yoksa deneme bvile çünkü eziyet olur o yol keyif alamazsin. En iyisi otobüsün baraja aittir. 100 lira gibi bir rakama alirkar. Ama onbceden şoförün numarayi al ara konuş derim.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    600 km tecrübe ile , yağmurda ve şehirler arası yolda 300 km motosiklet kullanmak pek mantıklı değil.
    Hayatinı riske atarak tecrübe kazanılmaz . attığın taş vurduğun kuşa değmez.
    myagdi ve iptaluyelik02 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Alıntı weatherman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım merhaba ben meteoroloji mühendisiyim ve mesleğimle ilgili bir işte çalışıyorum hava tahmini ve analizi işim. Sana o saatlerde rüzgar engel olabilir sadece zira Güney Ege tarafında 50-70 km/s rüzgar bekleyebilirsin o tarihte saatte ama yine güncel durumu yarın 12:30 gibi ögreniriz. Yağmurun çok şiddetli olmadıgı sürece bir zararı olmayacaktır o koruma ile diye düsünüyorum.
    Dostum o zaman ben yarin sana tekrar mesaj atayim da son durum ne ogrenelim ona gore yola cikayim :D

Weatherman 3 gun sonra kuzey pasifige gidicem orada yamaç paraşütü yapcam. Bana termal hava akimi alanlarinin olacai saatleri ve koordinatları yazarmisin. ne güzel bi arkadaş olur sizden cok güzel isiniz var. Hayirli aksamlar =)
    Kavel bunu beğendi.

Sagolun valla size özenmedim desem yalan olur. Termal yakalamak istiyorsunuz ama bunun isabetli tahmini zor siz de bilirsiniz
    Yine de tam nereye gideceginizi mesaj yollarsaniz ya da yazarsaniz buradan bakalim birlikte

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Hocam buradan Kuzey pasifige giden aradas termal hava akimini da yakalar. Sen benim Izmir-Bodrum arasi Termal yagislara bak ya buraya odaklan

Baraza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Bugün kaza yaptım,yola çıkın sorun olmazda,şu sinyal vermeden dönenlere çok dikkat edin,Allahtan kamera kaydı var ona güveniyoruz yoksa işimiz yaş,her zaman çok dikkat edin
    Kavel bunu beğendi.

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Alıntı Baraza adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün kaza yaptım,yola çıkın sorun olmazda,şu sinyal vermeden dönenlere çok dikkat edin,Allahtan kamera kaydı var ona güveniyoruz yoksa işimiz yaş,her zaman çok dikkat edin
    Gecmis olsun kardesim... Umarim bir seyin yoktur ?

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Otobüsün bagajına yükle bir bilet parasına raad raad git

lifespeed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha r25 2017-honda activa S 2017
    Dostum bence erkenden çık yola yavaş yavaş git. Tecrübe edinirsin hem. Kendine güvenin artar bence. Uzun yol zevki yaşarsın.
    Kavel bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)