Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Esirgeyen ve bağışlayan Allah'a hamd olsun.

REKLAM ALANI
    HCMT07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vulcan S
    Allah korumuş başka açıklaması yok...Duasız çıkmayın,kaderle savaşabilecek birşey varsa o da duadır.Geçmiş olsun...
    Carbondioxid bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

ayagin kopsaydi yinede allaha hamd olsun diyecekmiydin? bunu merak ettim aslinda.

Alıntı Motork08 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pek anlamadım ben öyle kullanılca ne olduğunu hiç bilgim yok merak ettim ?
    Pimi çekik bir el "pompası" ile dünya seyahati yapmaya benzer elinizden ne zaman çıkacağı elinizin ne zaman yorulacağını, kestirmek güçtür özetle bu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------

Alıntı ufukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle geçmiş olsun
    seyir halindeyken zincir dişli yerinden çıkarsa en kötü ihtimalle ne olur (merak ettiğim için soruyorum)
    sonuçta arka dişli ile ön dişli bir birine paralel olduğu sürece zincir dişlileri aynı eksende sabitler
    zincir koptuğunu farzedelim öndişli yerinden çıktı muhafaza içinde nereye fırlayabilir
    zincir çırpsa yine muhafazaya çarpar
    belki zincir arka janta dolanır ve teker kilitlerse kötü bir durum olabilir
    hiç başıma gelmediği için iyi niyetimden soruyorum sadece
    Duruma özet olacağını sanıyorum, video'da eleman en ucuz şekilde atlatmış, hızı viraja girmeden kesmesine rağmen.

Motork08 bunu beğendi.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    carbon video da zincir arka dişliden atmıs lastiği kitlemişe benziyor.

eger ön taraftan kurtulursa kırbac gibi asagıdan yukarıya dönüp biniciyi biçebilirdi.

(az daha ürküteyim seni )

efesice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gt250
    Her başınıza gelende bir hayır aramakta fayda var,insan başka türlü kafa yormakla hayatını geçiremez.her tecrübe bilincinizi bir level yukarıya taşır,yaşam deneyimlemekden ibarettir,herkes kendisinin birşeyler yaptığını sanır,bencilliğinden ötürü ama ne yaşarsa yaşasın ne yaparsa yapsın yaratan istediği içindir.anlayacağınız bilinçli kobay fareleriyiz.
    Acele etmenize gerek yok,altınızdaki motor istemeseniz de sizi gideceğiniz yere en hızlı şekilde götürecek ulaşım aracı.Sakin olun,sakin kalın,acele giden ecele gider..!

mustbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    geçmiş olsunn.. Rabbim beterinden esirgesin

EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    carbon video da zincir arka dişliden atmıs lastiği kitlemişe benziyor.

eger ön taraftan kurtulursa kırbac gibi asagıdan yukarıya dönüp biniciyi biçebilirdi.

(az daha ürküteyim seni )
    zincir koruma kapakları demek ki bu iş icin var aslında

Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Amin kardeşim RABBİM hepimizi korusun.

Sana da geçmiş olsun. Bu kadar tehlikeli olmasa da bir sürü olaylar atlatıyoruz, verdiğimiz 10 kuruşluk sadakalar Semada bizi koruyor başka açıklaması yok.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Alıntı aytacaksel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ayagin kopsaydi yinede allaha hamd olsun diyecekmiydin? bunu merak ettim aslinda.
    Cevap vermeyecektim, ancak şu ifaden ne kadar tutarlı? bir gözden geçir ben bazen öyle yapıyorum, taze taze insan sakin serin davranamıyor, şimdi tekrar düşün.

Şurada bir olumsuzluk/kaza potansiyeli savılmış, ve insanlar faydalansın diye/kontrol etsinler diye bir başlık açılmış, ve senin provokatif sorun ve temennin?

İlla """ben'im""" profilimi merak ediyorsan ilk mesajda nasıl bir kimse olduğuma dair, ip uçları var, yok halen brnumun dikindeyim diyorsan (bizim buralarda bir laf vardır öyle saça böyle tarak diye) , yazdığın hayat deneyeyiminin başına bizatihi geldikten sonra, psikianalizini buraya yazmanı beklerim yani bilmukabele.

Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    http://www.youtube.com/watch?v=zuFErVhTtKU

bu kazada zincir kopmuş ve sürücüsünü ne hale sokmuş görülüyor

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı oguzhan045 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.youtube.com/watch?v=zuFErVhTtKU

bu kazada zincir kopmuş ve sürücüsünü ne hale sokmuş görülüyor
    yanlız bu video da sürücü yola gerilmiş zincire carpıp da kaza yapıyor,

motorun zinciri saglam, zaten lastik kaza sonrası dönmeye de devam ediyor
    oguzhan045 bunu beğendi.
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    her dinamiğin bir hayrı da vardır şerride...olayı biraz dramatize etmişsin sanki...en büyük derdin bu olsun...
    tinerci bunu beğendi.

Gayet basitçe, "düz yazı" olarak başımdan geçeni yazdım, ancak halaaa bir karşıtlık kusur bulup saldırma tahrik amaçlı yazılar yazılıyor, gerçi gecenin ilerlemiş saatine yoruyorum bu işi.

Şurda yazılan işi sizde kontrol edin ara sıra, bi yerlerde bir haber okuyupta tanımadığım halde, üzülüp günümüzü bok etmeyin babında.

İşin tuhaf/mistik tarafını yazdığım halde, belki anlak problemi olanlar için bidaha bahs edeyim

Motor ile seyahat edip motoru yerine alıyorum, bazı parçaları ve boya bakım için yavaştan söküme başlıyorum, o esnada yedek parça temini iletişm kazasına uğrayıp, moral bozukluğu ile yarım sökük şasi kadroyu geri takıp, kafa dinlemek için balık avı yaptığım dağ rampası tırmandığım tırmanırken köküne kadar torku keyifle kullandığım güzergahta sürme planı yaparken!!(gün içerisinde)

Yedek parça işi olmasada(kii oda hall oldu) şasi boyama kararı ile, tekrar söküme başlamamla beraber, ön dişli civatasının yerinde olmadığını!!
    Şayet o şekilde yola çıksa idim belkide bir uzuv kaybı, kaza belaya uğrayabileceğimi

Bu hale sebebin bir sakallı dede olmadığını, sadece o an kişiyi sevk/şevk eden bir düşünce ile tekrar sökümle bu olayı fark etmemden ibaret olduğunu .

50 kere yazdım, içerim sıçarım s.., bilmem anlatabildimmi, dini çok bütün bir kimse değilim! ama çok şükür okuduğum kitaplar bana bu konuda(kader/kaza/vs) bazı hallerin, """her insanda""" kontrolünün elinde olmadığını, bunun çeşitli şekillerde yaşama yansımalarının olduğunu, bilir ve söylerim

İlk mesajın sonunda, not olarak gerek popüler kültür gereği herhangi bir kutuba bağlı olmadığımı, peşinen yazının kuş beyinliler tarafından başka mecraa'lara çekilmememsi gerektiğini ifade ettim, kusursuz yazdığımı yada kendimin kusursuz olduğumu yazmadım, bilmem ne kanalındaki bir dönem popüler sırlı mırlı dizi serisindeki gibi, bir asalı sakallı dede tarafından uyarılmadığımı, ancak motoru o halde toplayıp (toplar toplamaz derhal 100 kilometre öteye gidecektim) çocuk gibi 35' yaşına gelmiş adam sırf siz durumu idrak edin diye bu satırları kaleme alıyorum, artık bundan sonrada, absürd tahrik edici, cahilce, okuduğunu özümsemeden yorum yapan olur ise, onu her neye tapıyorsa!! ona havale ediyorum

not: ister için sıçın yada s.. , bazı kaynaklardan okudugum kadarı ile, belanın defi için, sadaka/fitre/zekat(hem manevi boyutta bu fayda, hem sosyal dayanışma), dua gibi şeyleri ihmal etmeyin, tabii inanıyorsanız(her neye ise artık)

DALGIC_800 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha
    Ön zincir fırlamasını en iyi ben bilirim sanırım..km saati'ne baktıgımda tam 100-110 arasındaydı sonrasında tık diye bir ses ve 20 metre lastik iziyle birlikte 2 bariyer arasında kaya kaya durdum,durdugum gibi de motoru kaldıramadım kaldım öylece depoyu tutmaktan bacaklarımda güç kalmamıstı, yaşadığım yerde tam arife günü ve bursa istanbul yolu .. hayatım boyunca unutamam o anı.. çok şükür ki önceden farketmişsiniz .
    Carbondioxid ve cenkito bunu beğendiler.

Alıntı DALGIC_800 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön zincir fırlamasını en iyi ben bilirim sanırım..km saati'ne baktıgımda tam 100-110 arasındaydı sonrasında tık diye bir ses ve 20 metre lastik iziyle birlikte 2 bariyer arasında kaya kaya durdum,durdugum gibi de motoru kaldıramadım kaldım öylece depoyu tutmaktan bacaklarımda güç kalmamıstı, yaşadığım yerde tam arife günü ve bursa istanbul yolu .. hayatım boyunca unutamam o anı.. çok şükür ki önceden farketmişsiniz .
    Size'de , bana'da büyük geçmiş olsun, Allah korumuş, başka açıklaması yok.
    DALGIC_800 bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Belayı atlatınca Allah korumuş, atlatamayınca hakkın rahmetine kavuşmuş oluyor işe bak. Başına kaza gelse idi Allah korumamış dememiz gerekirdi o zaman. Eşeği önce sağlam bir kazığa bağlayın. Sonrası fizik kanunlarının.

Alıntı tinerci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belayı atlatınca Allah korumuş, atlatamayınca hakkın rahmetine kavuşmuş oluyor işe bak. Başına kaza gelse idi Allah korumamış dememiz gerekirdi o zaman. Eşeği önce sağlam bir kazığa bağlayın. Sonrası fizik kanunlarının.
    Yaklaşım güzel , bende aynı fikirdeyim zaten, ancak o ince çizgide, atlatıp atlatamama durmunu belirleyen biz değiliz, dilediğin kadar tedbirli olsakta lakin dediğin güzel tamamen katılıyorum sağlam kazığa bağlaki, sebbeleri minimize et.
    tinerci bunu beğendi.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    geçmiş olsun

Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun
    Teşekkür ederim sağolun.

Geçmiş olsun; motosikletimizde bir arıza olmasa da sık sık sağını solunu kontrol etmek gerektiğini tekrar hatırlattığınız için de teşekkür ederim.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)