yeni motor aldim ehliyetde sorun var
Reklamlar
-
Ocak ayında sürücü belgemi kaybettim yenisini almak için randevu almaya çalıştım alamadım 3 ayda Kocaeli de kart kalmadığını öğrendim.
İstanbul'dan randevu alamaya çalıştım tüm Gebze'ye yakın yerlerden denedim hepsinde kart yok en son en yakın Ümraniye'den randevu aldım ve kartı dün aldım.5 ay ehliyetsiz gezdim arabayla tam 5 senedir hiç polis durdurmadı beni Kayıp olduğu 5 ay boyunca Allahtan kaza felan yapmadık şanslı hissettim kendimi bu yüzden şimdi biliyorum ki 2015 de tüm illerde yeni kart sistemine geçilmiş olacak ve ben yeniden kart alacağım şuan kart ücreti 107 tl yeni kartlar geldiğinde 150 tl olacağı duyumu da var. Yeniletmek mecburi olacaktır diye düşünüyorum.
Reklamlar
-
Aptal aptal prosedürlerle uğraştığımız yetiyor zaten kursa gittiğin yerdeki trafik şube bürosundan alabiliyorsun birde ehliyeti başka yerdende alamıyorsun maalesef :(
-
Eğer ki daha önce kart parası ödemediyseniz herhangi bir yerden (Kart olan) almanız doğru olacaktır.
Çok fazla binmiyor ve trafiğe çıkmıyorsanız yeni kartları beklemeniz de başka bir fikir Ama zihni sinir bir fikir.
-
Biri fake acc ile konu atıyor ortaya ,hiç bir manası anlamı olmayan ,sizde pirincin taşını ayıklıyorsunuz bravo
-
Saçmalığa bak kesin ehliyet değişeceği için zam yapacaklar sonra zamlı zamlı geçirecekler
-
Butun dosyaların eksiksiz olsun, topcasede onları taşı çevirme olursa memur beye -ehliyet almak için gittim memur beyler ehliyet kalmadi dedi- dersin
-
J3ASKAN adlı üyeden alıntı
Aptal aptal prosedürlerle uğraştığımız yetiyor zaten kursa gittiğin yerdeki trafik şube bürosundan alabiliyorsun birde ehliyeti başka yerdende alamıyorsun maalesef :(
Yeni düzenlemede elindeki dosya ile Türkiye nin heryerinden çıkarttırabilirsin ehliyetini , herhangi bir yere bağlanma kalmadı.
-
04 Haziran 2014, 12:32
İki gün önce iş yerinden izin aldım ehliyetimi almak için kursa gittim sertifika parası istediler kıl oldum 30 tl sertifika parasını verdim mecburen sonra sertifikanın altındaki yazıyı okudum 75krş tur yazıyordu yine kıl oldum. Neyse oradan çıktım bir mekana uğradım çıkarken motoru çalıştırır çalıştırmaz polis dur dedi ehliyet ruhsat alayım dedi. Dondum kaldım tabi ehliyet yok, sertifikayı aldım emniyete gidiyorum bugün alacağım dedim, alamazsın kart yok Gebze de dedi. Bende hazır cevaplık yaptığımı düşünüp İzmit'ten alırım o zaman dedim, oradan da alamazsın dedi, orada da kalmamış. Neyse baktı ki ben iyi niyetliyim saldı beni ceza felan da yazmadı. Gittim emniyete dedim kart en yakın nerde var. En yakın sakaryada var dedi, bugün gitme alamazsın yarın git dedi. İşyeri ne gittim yarın içinde izin aldım, tabi kolay olmadı izin almak. Gittim randevu falan aldım sabah kalktım gittim Sakarya'ya. Emniyeti buldum randevu almama rağmen direk ismini yaz sıraya geç dedi. Yazdım ismimi geçtim sıraya sonra kendi kendime ne bekliyorsun sırada dedim ve neyi bekliyoruz diye memura sordum, parmak izi alacaklar onu bekliyorsun dedi, dedim zaten benim parmak izi kaydım var daha önceden belgesi de dosyamda mevcut, o zaman beklemene gerek yok gel yapalım işlemini dedi(yani boş yere bekliyormuşum sormasam söylemeyecekler). Aldı evrakları kontrol etti fazlası var eksiği yok ehliyetini çıkar dedi çıkarttım verdim, kimliğini çıkart dedi, tabi ehliyet var diye kimlik taşımıyorum. Kimlik olmadan işlem yapmam dedi, yalvardım yakardım ama yapmadı işlemimi. Aradım evi otobüsle kimliğimi yollattırdım Gebze'den Sakarya'ya. Gittim tekrar kimliği verdim memura tamam dedi işlemleri yaptı bugün git yarın gel ehliyetin hazır olur dedi. Şöyle tipik tipik baktım dedim ne diyon sen ben çalışan birisiyim Gebze'den Sakarya kaç saat sürüyor izin almam imkansız dedim, bugün akşama kadar bekleyeyim ver ehliyetimi dedim. Artistlik yapacak ya olmaz dedi b sınıfından A2 ye geçeceğim için Gebze emniyete mail atması gerekiyomuş onlar cevap verecekmiş sonra işlemler başlayacakmış. Dedim at o zaman maili ne bekliyon belki cevap erken gelir dedim. Yok dedi ben 4:30 da atarım bugün gelmez o yarın gelir dedi. Gittim müdür yardımcısının yanına dedim sizin memur böyle böyle diyor. Müdür yardımcısı gitti ne bekleyecen akşama kadar et şimdi maili dedi. Geldi yanıma tamam dedi senin maili atacak şimdi cevabı gelirse çıkartır ehliyetini dedi. Geçtim gişenin karşısına oturuyorum. Baktı yine artiz memur sen bekliyorsun ama boşuna bekliyorsun dedi. Gittim yanına maili atmadın mı dedim. Attım ama sistem gitti bugün gelmez dedi. Yani illede yarın gel al diyordu resmen bende çıktım geldim. Bugünde gitmedim Sakarya'ya hava yağmurlu işyerinden de izin alamazdım. Ama biliyorum ki ehliyetim benden uzakta olsa da var ve polis ceza yazarsa ehliyeti taşımamaktan yazar. Yağmurlar bitene kadar ehliyetsiz şoför olmaya devam. Bu arada polise de selamımı sürekli aklıma geldikçe iletiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)