Motora bişeyler oldu acil yardım!!
Reklamlar
-
Beyler yaklaşık 1-2 saat önce motorla normal geziyodum sıkıntı yoktu ama sonra motor birden istop etti. Durdurdum yol kenarında bastım marş bastı ama çalışmadı sonra tam gazı verdim hafiften ileri doğru yiterek marşa bastım, baya basmam sonucunda motor çalıştı ama motorun sesi normalden çok daha farklı, hava filtresinin o tarafı resmen hırlıyo ve neyse çalıştırdım gaza bastım motora tam gaz verdim ama motor çok garip ses çıkardı pata pata pata diye yavaş yavaş gidiyodu tam gaz vermeme rağmen. Sonra birden hızlandı sesi normale döndü ama gazı bıraktığım veya motor durduğu anda yine istop ediyo. Ve her çalıştırmamda bunu tekrarlıyo. Bazen tam gaz giderken birden gazı kesiyo sonra birden veriyo, azaltıyo çoğaltıyo çok garipleşti yani motor. Ve çalıştırırken bazen tekliyo ama çalışmıyo ve bu yazdıklarımın hepsini her seferinde tekrarlıyo. Buraya yazmam gerekti çünkü açık hiç bir motorcu bulamadım ve sabaha karşı motorla sabiha gökçen havaalanından askerden gelen arkadaşımı alcam yani bu işi sabaha kadar halletmem lazım lütfen yardım.
Reklamlar
-
hava filtresinin borusu ya cıkmıs ya yırtılmış
-
Sakın macera aramayın, o halde motor ile arkadaşınızı almaya'da kalkmayın.
Olası problemler başıma gelenler
Kirli yakıt
Kirli buji
Kirli hava/benzin filitresi
Yırtık karbüratör manifoldu
Temas problemli elektrik ateşleme tertibatı/buji kablo sorunu
El yordamı ile yapabilecekleriniz kısıtlı, motor'u bi kenara bırakın arkadaşınızı taxi ile yada toplu taşıma ile karşılayıp geçmiş olsun deyin, sonra motorunuzu usta'ya gösterin
Trafik akışı yoğun bi yerde, motorun stop etmesi yada yavaşlamsını istemessiniz, büyük risk Allah muhafaza.
-
ses geliyorsa muhtemelen sorun hava filtresindedir yani yerinden cıkmıs olabilir buda motorun daha fazla hava cekip benzini oranlayamadıgı için tekliyor yada calısmıyor olabilir. Farklı bir sorun tekleme ve atesleme kesme sorunuda bujinin çapak yapmış olabilecegi ve tırnagının kapanmış olabilecegi aklıma geliyor başkada birsey soyleyemem cunku boyle bir sorunla hiç karsılasmadım , benim motordada bir anda gaz alıp tekliyormus gibi ama farklı sekilde yani 10 sn gaz yiyor ve gidiyor 2 3 saniye ateslemeyi kesiyordu bujiyi degistirdim sıkıntı yokmus aynıydı sonra stator sargılarını (alternatörü) degiştirdim yine aynı, son olarak cdi beyin degiştirdim duzeldi. bence duzgun bir motorcuya gotur derim. kazasız sürüşler.
-
kotucocuk13 adlı üyeden alıntı
ses geliyorsa muhtemelen sorun hava filtresindedir yani yerinden cıkmıs olabilir buda motorun daha fazla hava cekip benzini oranlayamadıgı için tekliyor yada calısmıyor olabilir. Farklı bir sorun tekleme ve atesleme kesme sorunuda bujinin çapak yapmış olabilecegi ve tırnagının kapanmış olabilecegi aklıma geliyor başkada birsey soyleyemem cunku boyle bir sorunla hiç karsılasmadım , benim motordada bir anda gaz alıp tekliyormus gibi ama farklı sekilde yani 10 sn gaz yiyor ve gidiyor 2 3 saniye ateslemeyi kesiyordu bujiyi degistirdim sıkıntı yokmus aynıydı sonra stator sargılarını (alternatörü) degiştirdim yine aynı, son olarak cdi beyin degiştirdim duzeldi. bence duzgun bir motorcuya gotur derim. kazasız sürüşler.
Aynen benimde aklıma buji geldi çünkü çalıştırdığımda buji ateşmediğini düşündüm çünkü çalışırken bir iki kere tata ediyo sonra yine bırakıyodu
-
emo132 adlı üyeden alıntı
Aynen benimde aklıma buji geldi çünkü çalıştırdığımda buji ateşmediğini düşündüm çünkü çalışırken bir iki kere tata ediyo sonra yine bırakıyodu
bujiden önce hava filtresine bak derim yırtık yada yerinden çıkmamışsa bujiyi sök eger çapak varsa temizle tabi tırnak aralığına bakmayı unutma yada yeni buji al tak belkide sorun sadece bujidedir.
Kaskını tak yoluna bak :D
-
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
Sakın macera aramayın, o halde motor ile arkadaşınızı almaya'da kalkmayın.
Olası problemler başıma gelenler
Kirli yakıt
Kirli buji
Kirli hava/benzin filitresi
Yırtık karbüratör manifoldu
Temas problemli elektrik ateşleme tertibatı/buji kablo sorunu
El yordamı ile yapabilecekleriniz kısıtlı, motor'u bi kenara bırakın arkadaşınızı taxi ile yada toplu taşıma ile karşılayıp geçmiş olsun deyin, sonra motorunuzu usta'ya gösterin
Trafik akışı yoğun bi yerde, motorun stop etmesi yada yavaşlamsını istemessiniz, büyük risk Allah muhafaza.
Ya birden gaz vermese bişey olmaz ama veriyo işte saldırıyo motor, ama benim anlamadığım durduk yere neden böyle bir şey oldu
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Ya birden gaz vermese bişey olmaz ama veriyo işte saldırıyo motor, ama benim anlamadığım durduk yere neden böyle bir şey oldu
Motor bu insan yapımı elbette ki bozukluklar olacak . Bu yüzden japonda alsanız çinde alsanız düzenli olarak bakım yaparsanız eğer , kolay kolay arıza çıkmaz ...
-
kotucocuk13 adlı üyeden alıntı
bujiden önce hava filtresine bak derim yırtık yada yerinden çıkmamışsa bujiyi sök eger çapak varsa temizle tabi tırnak aralığına bakmayı unutma yada yeni buji al tak belkide sorun sadece bujidedir.
Ya şimdi dağıtırsam sabaha kadar topluyamam ve buji almak içinde açık bir yer yok. Bide söylemeyi unutmuşum bugün motorun gaz kolu takılı kalmıştı bende direk kontağı kapattım motor gazı kesti ama istop etmedi zaten kontağı kapattğm anda gaz kolunuda çekerek düzeltmiştim. Neyse işte öyle kontak kapalı motor hafif yokuş aşağı gidiyodu ama çalışıyodu hala ve gaz verim dedim verdiğim anda yine o filtrenin ordan vırrrr diye ses geldi ama motoru yinede ilerletmedi gazı hiç kesmedim o vırr sesi devam ediyodu sonra kontağı bi açtım direk motor gazı yedi ve öne doğru atıldı. Egzoz sesi felanda normaldı. Acaba bundan kaynaklımı oldu?
-
Yazdıklarım başıma gelmiş şeylerdi, hemde seyir halinde iken kara yolunda, neyseki hem süratim güvenli limitte idi, hemde tafik akışı yok denecek kadar az idi
Motor bi ileri geri ateşleme keser gibide oldu, birden pırpır edip stop etme noktasınada geldi,akışı yüksek trafikte çok fena olabilir, özetle el yordamı ile hall edebileceğini sanmıyorum.
Zamanın kısıtlı imkanların kısıtlı, sorun basit bile olsa İstanbul gibi bir yerin trafiği, bu yüzden arkadaşını o motor ile alma! motorunu tamir ettiridiken sonra keyif ile bolca gezersiniz.
Gaz alma düzensizliği hava ile ilgli geldi, gerisini ustalar değerlendirir.
-
Otomatik jikle arızası olabilir.
-
Gardas götür tamirciye baksın biz ne bilek 40 türlü arızası var görmeden kimse bilemez ki
-
İmkanların kısıtlıysa o zaman dedikleri gibi ilk önce manifoldu sonra hava hortumunu bir kontrol et, genelde benim scooterda uzun zaman aralıklarında bu sorunla karşılaşıyorum, o yüzden yanımda uygun bir hortum ve gerekli aletleri taşıyorum. Dün benimde başıma geldi, değiştirdim hortumu sorun çözüldü... Buji temin edemiyorsan çıkar varsa bir sert fırça İle temizle, tırnağını kontrol et sonra tak tekrar dene, sorun çözülmezse arkadaşlarında dediği gibi motoru ustaya götür, o halde trafiğe çıkma bence...
Durduk yere olmamıştır, sonuçta plastik malzemeler hava hortumu gibi, zamanla yıpranıp özellikle bağlantı yerlerine yakın çatlayabilirler...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)