İstanbul da Scooter kullanmak mı ? Asla
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar öncelikle bu benim kendi görüşümdür, yaşadığım olaylardan ve çıkardığım sonuçlardan çıkardım sonuçlar bunlar.beğenmeyebilir ,katılmayabilirsiniz. Yaklaşık 4 aydır scooter kullanıyorum ve yaklaşık 700 km yaptım.Islak yolda kayıp düşme dışında bir kaza gelmedi başıma. Amaa trafikte insanların yaptığı ters ve yanlış hareketlere o kadar çok maruz kaldım ki bu 700 km korkarak geçti neredeyse. Peki bu scooterin sorunu ne ? 1.Sorun lastiklerinin ufak olması. lastikler ufak olunca yola tutunmakta zorluk çekiyorsunuz. Bunun yanında lastikler ufak olunca fren diskleri de ufak oluyor bu da fren mesafesini doğal olarak etkiliyor.2 kendisinin ufak olması. İstanbul trafiğinde Hiyerarşi var arkadaşlar bunu reddedemeyiz. Ne kadar küçük olursa o kadar ufak görülür, ezilirsiniz. Otomobil sürücüleri zaten motorculara saygı duymuyor scooterleri hiç iplemiyorlar.
3.Sorun beygir gücü. 125 cc 'lik bi scootere biniyorsanız gitmez motorunuz. Gerçekten gitmez 6 ile 9 beygir arasında değişir genellikle bunların gücü ve bi motorcunun bence en önemli, en hayati artılarından biri ani hızlanmalardır. Bu mallarda bunun yapamazsınız yapamadığınız için tehlikelerden kaçamazsınız.Sonuca bağlayacak olursak 40 yaşını geçmediyseniz,çok korkak ya da kebab pizza işine çıkmayacaksanız scootere binmeyin.
Yeni başlıyorsanız da scooter almayın 125 cc lik bir motosikleti (ybr,cbf,cbr,) kullanmayı gözünüz korkuyorsa motosiklet de kullanmayın. 250 cc lik bir motosikleti kullanmaya gözünüz kesmiyorsa motosiklet kullanmayın.Çünkü SCOOTER KULLANMAK MOTOSİKLET KULLANMAKTAN DAHA TEHLİKELİDİR.
Reklamlar
-
Öncelikle bu 700 km yi aynı scooter ile yaptıysanız acilen lastikleri değişin.
Birde çinli bir markaysa kesinlikle değiin .
Hatta hem çinli hemde 4 yıllık lastikse ona binmeniz hata.
İyi ve taze bir lastikle yol tutuş ve fren sorununu çözersiniz.
Gerisi de yurdum insanı işte hiyerarşi nerede yokki bu memlekette.
-
Scooter gitse de gitmesede candır.
İşin şakası sizde belirtmişsiniz kendi görüşüm diye.Ben daha scooter kullanmayı bilmeyen biri olarak susuyorum.
Hasan abiyi bu topice davet ediyorum.
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
Aprilia sr150 ile istanbul(sabah-akşam) trafiğinde bale yaparim.. Bence sorun ya sizin sürüşünuzde veya motorunuzsa...
Scooter ile yavaş gitmeye kalkarsaniz ezilirsiniz. Agresif süreceksiniz arkadaş. Evet apaçiyim, taşlayin beni
Sucutur ile nasil agresif sürüş? Aprilia serisi, super 125, bws..
-
tr_select adlı üyeden alıntı
Aprilia sr150 ile istanbul(sabah-akşam) trafiğinde bale yaparim.. Bence sorun ya sizin sürüşünuzde veya motorunuzsa...
Scooter ile yavaş gitmeye kalkarsaniz ezilirsiniz. Agresif süreceksiniz arkadaş. Evet apaçiyim, taşlayin beni
Sucutur ile nasil agresif sürüş? Aprilia serisi, super 125, bws..
Aha oğuz abi hortladı.
Tatil nasıl ağğğbi ? Yoktun ortalıklarda
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
3 yıl kanuni ronny kullandım özellikle şehir içi trafiğinde bildiğin canavradı makina. Şu an tvs ile daha fazla tehlike yaşıyorum scooterın gözünü seveyim Lakin asya nostaljinyle özellikle şehir içi trafiğinde gezinmek resmen eziyet ,epey bi nostalji kullanma fırsatım oldu gidonu tutarken kamyon direksiyonu çeviriyormuş hissi verdiği için ister istemez hantallaştırıo
-
Yamaha x max, sym gts250i evo, kymco xciting ile İstanbul trafiğinde kuralları sen yazarsın dostum...
http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!
-
ronny s le ki oda 150 cc çin malı scooter olur ben hiç sıkıntı çekmiyordum hatta oğuzda (tr_select) da bir aynısı bence sizden kaynaklanıyor
-
uzun yıllar scooter kullandım scooterın kontrolü kolay olmasına rağmen sürmenin normal vitesli motora göre tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Lastikler ufak fren zayıf gaza basınca ayarı yok bir gidiyor gibi bir gitmiyor gibi hiçe sayılmaksa ayrı mevzu ki ben bu tecrübeyi küçük bir ilçede edindim. 125 cc bir scooter yerine ybr yi tavsiye ederim.
-
berk seni görünce senın kırmızı ronny geldi aklıma ne oldu o son halini göremedik
-
2 yıldır scooter kullanıyorum kanuni 100cc memnunum Scooter için gitmiyor,durmuyor diyorsunuz ama lastik kalitesi burada önemli oluyor ve tabi scooteri de kullanmayı bilmek gerek özellikle ani fren hatalarını affetmez performans konusuna gelirsek bence 125cc japon scooterlerin vitesli motorlardan aşağı kalır yanı yok(dik yokuşlar hariç) Bana göre tek kötü yanları bozuk yollarda lastiklerinin ufak oluşundan motosikletler kadar rahat değiller.
-
Siz 125 lik motosiklete binseydiniz eminim bu seferde beni kurye sanıp sıkıştırıyorlar deyip motosiklete binilmez derdiniz scooter candır ve sıkışık trafik için üretilmiştir.
-
Scooter denince akla hemen küçük tekerli olanları geliyorsa demekki hep omları göz önünde tutuyorsunuz. Daha hacimli bir cok scooter mevcut. Eğer amac rahatlık ve şehir içinde dur kalkla ugrasmadan bir sürüş keyfi ise şiddetle tavsiye ediyorum.
Scooter var! Scooter var?
-
Trafikte falan iyi güzel bende 2 senedir scooter kullanıyorum. Bazen biktiriyor ya sikildigim olmuyor değil hele iki kişi performansi iyice düşüyor. Bayirlarda 50ye cikmak için kendini parcalamasi diger araclarin ustumden atlayacak hissi vermesi kötü ancak onun haricinde süper. Bide dizlerinin arasinda boşluk olmaması tyhaf oluyor :S
Ama ben motorumu cook seviyorum beni uzmuyor ben onu boyle kabullendim
-
bende nedense ufak cc scooterda sağına soluna bakmayıp süren arkadaşları anlamıyorum... nerden çıkıacakları belli değil daha gecen gün kaza yaptım bu yüzden bianda karşıma cıktı ve duramadım kacıcak yerimde yoktu arkadaşta saolsun çıktı onumde durdu bende carptım allahtan kimseye bişe olmadı önemli olan scooter olmuş normal bi motosiklet olmuş farketmez binenlerin insan olması lazım en başta yollar herkesin arkadaşllar bugun sen dikkat etmezsen yarın ben dikkat etmessem dier gün burda yazıcak kimse kalmaz saygılar...
-
ben 100lük bir scooter kullanıcı olarak çok memnunum. lastikler iyiyse eğer şehir içinde scooter çok iş görüyor.
-
senin motorun scooter değil ki, yürüyen teneke. scooter genellemesi yanlış oldu.
git bi vespa Lx150ie bin 12" jant var, lastikler ufacık. git bi yamaha bws 100 e bin 10" jant bak bakalım trafikte nasıl arı gibiler..
sizin lastikleriniz sıfır bile olsa bütük ihtimal çin plastiği duro veya daha kötü markalardır ki 4 yıllık ise allah muhafaza katili oynarlar. . ıslakta sümüğe girmiş gibi kayar. canını sokakta bulmadıysan o motora binme veya lastiklerini değiştirip oto yola d-100 e çıkma. ve böyle genellemeler yapma.. senin bindiğin kalitede bir motorsikletde olsa değişen bişey olmaz.
1.scooterinizin sağlıklı olması
2. lastiklerin kaliteli olması
3. pilotaj.
4. istanbul trafiğini okumak.
scooter kalite ise en güzel ulaşım aracıdır. yağmur yağsa motosiklet de arabalardan önce motorcu ıslanır ayaklar batar. hiç olmazsa ayağın ıslanmaz
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
berk_cglr adlı üyeden alıntı
ronny s le ki oda 150 cc çin malı scooter olur ben hiç sıkıntı çekmiyordum hatta oğuzda (tr_select) da bir aynısı bence sizden kaynaklanıyor
Capitolün önünde nasil geçmiştin beni
kngsze adlı üyeden alıntı
Aha oğuz abi hortladı.
Tatil nasıl ağğğbi ? Yoktun ortalıklarda
Arada kontrol ediyordum, pek yazmiyordum. Telefonda birilerine sarmanin zevkini yaşayamiyorum
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
-
Bendede seninkinin bir benzeri var, Daha 3 ay olmadı motoru alalı, 3000 km yaptım, sürekli mesajlar geliyor, o motorla E5 e çıkıyormusun, nasıl gidiyorsun. Kaza yapmıyormusun, heryerde ama heryerde bunu soruyorlar, hani büyük motorların başında toplananlar sorarlar ya kaç basıyor bu ? kaç litre vs. diye. Banada bu sorular geliyor.
Fethiye'de 10000kmlik scooter motor deneyimim var. Ama ben istanbula gelince motor biliyorum diyipte gidip yüksek cc motor almadım. Buradaki trafik çok farklı, bunun bilincinde aldım motorumu, İstanbul'u öğrenmek için ufak ve estetik olarak hoşuma giden bir motor aldım.
3000km yaptım bir tane kazam yok. Tamam eyvallah sabahları kaza olabilecek olayların içinden geçmiyor değilim. Fakat hepsinden kaçmayı, yada engellemeyi başardım. İstanbul trafiğinde PCX Fiddle XCity ve Burgman kullandım, bu motorlarlada hepsinin toplamı 1000km yapmışımdır. Hiçbirinde de ZN ile yaşadığım olaylardan farklı bir olay yaşamadım.
PCX-Xcity-Burgman'a bindiğin zaman anlarsın atikliği, tvsleri son hızda nasıl solladığına sen bile şaşarsın. Kalkış atiklik ise cabası. Çoğu araç scooter gibi kalkamaz (Kalkmayı Biliyorsa).
O yüzden "Çünkü SCOOTER KULLANMAK MOTOSİKLET KULLANMAKTAN DAHA TEHLİKELİDİR." gibi bir yargı yapmadan önce ben hangi scooterları denedim, hangilerine laf atıyorum desen daha doğru olur ?
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)