Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

profesyonel arkadaslarin bilgisine ihtiyacim var

REKLAM ALANI
    fth52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250(2014)- Titanic 150
    Oncelikle herkese selamlar.. bi köy okulunda tek basima bi ogretmenim. Scooterla basladim ve 5 aydir 150 lik bi motorla gunluk ortalama koye gidis gelis 55 km yol yapiyorum. Sehirlerarasi tecrubem cok az. Bu isi gercekten bilincli olarak yapmak istiyorum. Cocuklugumdan beri en buyuk hayalim benim motor kullanmak. Onumuzdeki sene yeni bi motor almayi dusunuyorum ve bu surecte hem butun guvenlik aksesuarlarini tamamlak ve biraz daha tecrubelenmek istiyorum. Bi kere daha motor alip bu defteri kapatmak istiyorum o yuzden 600 luk falan dusunuyorum. Bununla ilgili bi cok konuyu okudum fakat bnm cok fazla motor degistirme sansim yok. Burdan gercekten samimi bi sekilde bana yardimci olcak abi kardes lazim. Aksesuar markasindan motora kadar her konuda

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Aleyküm selam hocam . Yeni baslayacaksaniz ve ilk vitesli motorunuz olacagi için başlangıç olarak 125 cc ile 250 cc arasındaki modellerden bir tane alin . Direk 600luk kullanamazsiniz ve sizi öldürür . Ekipmanada rahat bi 2 3 bin tl arasi para ayirin .

Baraza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Öyle bir ihtimaliniz yok hocam,yoksa istatistiklere konu olursunuz Allah korusun,madem bilinçli full korumalı yapacaksınız en iyi ihtimal bi 250 cc size yetecektir,sizin düşündüğünüz gibi birşey yok,öyle yapanlarında şansları yaver gittiyse belki 1-2 kişisi şu an aramızdadır emin olun yani,gerçeklerden kaçmamalıyız.

Motosikleti
    Scooterla baslayip su an zaten 5 vites 150 lik kullaniyorum. Ekipman icin inanin daha fazlasini vermeye raziyim koyde otuz cocugum var. Aslinda demek istedigim bir bucuk senelik bi 150 cc tecrubesiyle 600 luge gecebilirmiyim diye dusunuyorum. Hiz dusuncesi mantigi degil ama 250 lik bile 170 leri vuruyo. Dusuncem daha guvenli motor acisindan. bekarken alayim dedim cunku sonra baya bi ertelemem gerkcek en fazla iki senem var. Surus egitimiyle telafi edebilirmiyim bir senede

Motosikleti
    Hocam 600 lüğü şimdilik unutun . Direk 600 lük olmaz tecrübeniz yetmez . Hem ogretmenmissiniz yazık etmeyin kendinize . 250 cc güzel sağlam japon marka motor alin sizi yillarca üzmez düzenli bakim yaptığınız sürece . Hem 600 cc çok yakar vergiside fazladır . Başlangıç olarak cebinizide çok yakar . Madem köyde kullaniyorsunuz . 150 cc honda cbf alsaniz bile sizin işinizi rahatlikla görecektir ve zevkte alirsiniz motordan . Köy yollarında 600 cc rahat edemezsiniz arti tecrübeniz olmadığı için ya aramizdan ayrılır yada bir daha motora binmemeye tövbe edersiniz ...

Motosikleti
    Tesekkur ediyorum nezaket buyurursaniz ben zaten su anda 150 lik kullaniyorum 6 aydir falan. Koye ulasim amacli dusunmuyorum yaziktir. Bi senedede eksiklerimi tamamlasam ve suruse devam etsem 20.000 km lik asagi yukari tecrubem olur. Yeterli olurmu o konuda uzlasalim. Ya da 250 yi alsam bana 600 luk konusunda ne acidan tecrube saglar.

öğretmenlik yapıyorsun. Git birtane KTM 125 SX al taksite falan giriver. 2 zamanlı hemde. 600lük motosikletleri aramazsın bile. Hem o köy yollarında harab olmaz motorun hemde seni öyle bir pişirirki hayatın boyunca vazgeçemezsin 2zamanlıdan altınelbiseli adam bu motosikleti tanıtmıştı zaten. 125cc olmasına bakma 250lik motosikletler yanına yaklasamaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:34 ----------

Alıntı fth52 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tesekkur ediyorum nezaket buyurursaniz ben zaten su anda 150 lik kullaniyorum 6 aydir falan. Koye ulasim amacli dusunmuyorum yaziktir. Bi senedede eksiklerimi tamamlasam ve suruse devam etsem 20.000 km lik asagi yukari tecrubem olur. Yeterli olurmu o konuda uzlasalim. Ya da 250 yi alsam bana 600 luk konusunda ne acidan tecrube saglar.
    neden 600 lük istiyorsun ayrıca. 250 km hızlaramı cıkacaksın? dediğim gibi 2T teknolojisiyle böyle bir motosikletle 0-100 kmye 6 saniyede falan cıkabilirsin ve en yüksek sürati kısıtlı olur 160-170 falan. Ne gerek var yani. Eskiden moto gp'dekiler bile 2zamanlı ve 500cc'ydi.
    Ezio41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Ozur dilerim galiba ben anlatamadim. Ben köye gidis gelis amacli almak istemiyorum. Yolu duzgun asfalt ama yinede aldigim motoru o yola vurmam

Motosikleti
    Hocam 150 cc scooter kullaniyorsaniz eger . Ilk vitesli motorunuz olacaksa yine 125 ve 250 cc arasında bi vitesli motor alip en az 30 bin km tecrübe yapmanız lazim . Direk 600 cc motoru şuan aklınızdan çıkarın lütfen motosiklet sürmeyi şöyle düşünün ; Yeni doğan bir bebek direk kosamaz önce emekler sonra düşe kalka yürümeye çalışır , yürür ve daha sonra koşar . Siz daha yürümeyi bile bilmeden ( vitesli tecrübenizin olmadigini anlıyorum ) direk koşmak istiyorsunuz . Eğer yurumeden bacak kaslariniz gelismeden koşmaya çalışırsanız yere yığılıp kemiklerinizi kirarsiniz . Bu yüzden önce vitesli bir 125 ile 250 cc vitesli bir motor seçip en az 30 bin km tecrübe edinmeniz lazim hocam

Motosikleti
    Hiz meraki degil ustadim ayni dili tutturamadik. Bende ondan yakiniyorum 250 lik bile baya suratli ben zaten 600 luk daha guvenli olmazmi lastik ebati frenleme falan acisindan onu tam olarak ogrenmek istiyorum. Yoksa ben gidim onu sollayim surda bagirtayim derdinde degilimki.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:47 ----------

Oncelikle tesekkur ediyorum bi seyi atlamisim. Scooter 3 ay kullandim yaklasik 6 aydirda 150 lik 5 vites motor kullaniyorum

Motosikleti
    Hiz meraki degil ustadim ayni dili tutturamadik. Bende ondan yakiniyorum 250 lik bile baya suratli ben
    zaten 600 luk daha guvenli olmazmi lastik ebati frenleme falan acisindan onu tam olarak ogrenmek istiyorum. Yoksa ben gidim onu sollayim surda bagirtayim derdinde degilimki.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:47 ----------

Oncelikle tesekkur ediyorum bi seyi atlamisim. Scooter 3 ay kullandim yaklasik 6 aydirda 150 lik 5 vites motor kullaniyorum

Hocam madem amaciniz hız değil güvenlik ise 250 cc ile daha güvende olursunuz . 150 cc den daha geniştir lastik ebatlari 250 cc'nin. 600 lük motoru zapt etmek kolay bir iş degildir . 600 lük motor 150 cc den 10 kat daha güçlüdür . Bu yüzden hem güvenlik acisindan hemde rahatlik konfor açısından Suzuki inazuma almanızı tavsiye ediyorum

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    Bugün Yakın zamanda aldığı R6 ile yolda patlayan kolları kopan ve artçısıyla birlikte parçalanarak vefat eden 2 arkadaş vardı sitede bi bakın derim .

Motosikleti
    Oh be simdi anlastik. Zapdedemicemiz motoru almanin bi mantigi yok 250 cc de kalirim o zamab daha ilerde alabilcegimi sanmiyorum. Tekrar tesekkurler. Aksesuar konusunda tamamlamam gerekenler konusunda yardimci olcak arkadas varsa sevinirim

Motosikleti
    Oh be simdi anlastik. Zapdedemicemiz motoru almanin bi mantigi yok 250 cc de kalirim o zamab
    daha ilerde alabilcegimi sanmiyorum. Tekrar tesekkurler. Aksesuar konusunda tamamlamam gerekenler konusunda yardimci olcak arkadas varsa sevinirim
    Ekipman konusunda size yardımcı olurum hocam ama şuan mobilim . Yarın detaylı görüşürüz isterseniz özelden mesaj atın .

Motosikleti
    Tamam cok mutlu okurum aksesuar sadece yds marka bot ve alman marka nexo kask var su anda

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:38 ----------

Guzel bi dille yardimci olan arkadaslara tesekkur ediyorum. Bugun ne yazikki arabanin carpmasi sonucu motoruyla birlikte parcalanan bir vucut gordum. Tabiki vade geldiyse sivrisinek vesile ama karar verdim motosiklet konusunda 150 den sonra 250 yeterde artar bile. Allah kimseye kaza bela gostermesin. 250 lik acisindan donanim ve kalite olrak saglam bi motor onerirseniz mutlu olurum

santo78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650F
    Bazi insanlar okudugunuda anlamiyor. Ogretmen kardesimiz skuterla basladim sonra 5 aydir 5 vitesli 150 lik motor suruyorum diyor , imkanida olmadigi icin ilerde 600 luk motor almak istiyor. 600 lugu alana kadarda 20000km tecrubem olacak diyor vitesli 150 likle. 15000-20000 km tecrubeden sonra 600 luge gecilebilir ama SS'ye gecme. Onerebilecegim motorlar er6n , ninja 650 , suzuki gladius , mt-07.

Selamlar

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzun yıllar kullanmak istiyorsanız, Suzuki inazuma sizin işinizi fazlasıyla görür. Kalıbı ve kalitesi ile 600lükleri aratmaz.

Motosikleti
    Alıntı santo78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazi insanlar okudugunuda anlamiyor. Ogretmen kardesimiz skuterla basladim sonra 5 aydir 5 vitesli 150 lik motor suruyorum diyor , imkanida olmadigi icin ilerde 600 luk motor almak istiyor. 600 lugu alana kadarda 20000km tecrubem olacak diyor vitesli 150 likle. 15000-20000 km tecrubeden sonra 600 luge gecilebilir ama SS'ye gecme. Onerebilecegim motorlar er6n , ninja 650 , suzuki gladius , mt-07.

Selamlar
    Hay allah razi olsun gercekten demek istedigimi tam olarak anlamissiniz. Artistlik amacli yazmadim cunku. Fikrimi beyan ettim motor ve surus acisindan yeterli olurmu diye yardim istedim. Yazilanlari degerlendirdikten sonra bircogunu hakli buldum. Size ayrica tesekkur ederim

Ozur dilerim galiba ben anlatamadim. Ben köye gidis gelis amacli almak istemiyorum. Yolu duzgun asfalt ama yinede aldigim motoru o yola vurmam
    size önerdiğim motosiklet sizce okula gidiş geliş icinmi ? 30bin tl verdikten sonra onunla otobanda'da basabilirsiniz

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:29 ----------

Tamam cok mutlu okurum aksesuar sadece yds marka bot ve alman marka nexo kask var su anda

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:38 ----------

Guzel bi dille yardimci olan arkadaslara tesekkur ediyorum. Bugun ne yazikki arabanin carpmasi sonucu motoruyla birlikte parcalanan bir vucut gordum. Tabiki vade geldiyse sivrisinek vesile ama karar verdim motosiklet konusunda 150 den sonra 250 yeterde artar bile. Allah kimseye kaza bela gostermesin. 250 lik acisindan donanim ve kalite olrak saglam bi motor onerirseniz mutlu olurum
    ne 125'lik motorlar gördüm (aprilia rs 125 - ktm sx 125 - derbi gpr 125) 250'liklerin yanından vızır vızır geçtiler. Ne 250'likler gördüm (aprilia rs 250) 600'lük makinelerin yanından sivri sinek sesiyle geçtiler. O bumbum bom güm çat pat diye sevdiğiniz 600lük motoru hani ezip geçiyor incecik tır tır sesiylee 250lik hani. o yüzden cc'sine pek takılma. 250'lik diye binip 3.sayfa haberi olacağın motosikletlerde var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:39 ----------

Alıntı santo78 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Selamlar
    O zaman elektrikli bisiklet kullanalim 5 sene. sonra 5 senedir kullanıyorum diyip rsv 4 falan alalim. Sen ne güzelde anliyorsun her okudugunu. Mt07 dedin motor gazi acinca tekere gelen bi motor.

Motosikleti
    Haklisin arkadas. Dedigim gibi zatn motorla ilgili her konuda yardimci olcak birileri olsun dedim. Gercekten araba falan ilgimi cekmiyo yani ama derdimde onun bunun yanindan gecmek degil benim. Benim icin buyuk motor mercedese binmek gibi gelismis ozellikler guven gibiydi ama anladimki hiz ve zapdetme detayini atlamisim. Cross dusunmuyorum ama

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)