Bu arada kardeşim cbf'te kaçıncı devirlerde vites değiştiriyorsun ?
Bu arada kardeşim cbf'te kaçıncı devirlerde vites değiştiriyorsun ?
Benim cbf 2008 model devir göstergesi yok bu modellerde kulaktan değiştiriyorum
Devir saati olaydı 5 bin devirde vites değiştirin diyecektim . O zaman daha ekonomik olurdu ama zaten 2008 modelse fazla yakması normal . 2012 modellerden itibaren daha az yakıyor cbf eski kasalara göre .
bende de 2011 cbf var.Günde yaklaşık 35 km kullanıyorum tamamı şehir içi.405-410 kmde yedeğe geçiyorum.Ortalama hız 60-70.Bundan daha fazla tasarruf edilemez sanırım.
Yükü at, boşa at , kafandaki bütün sorunları at , kıl olduğun artçınıda arkandan at
Burada arkadaşların söyledikleri herşeyi yapsan sana 100 km de kazandıracağı 1 lt re yakıt diyelim , 1 litre yakıt parası cepte kalacak diye bunca eziyete değer mi oda başka mesele , motorunu sürmen gerektiği gibi sür , altındaki sonuçta ferrari değil altı üstü 150 cc bi motor yav , deger mi motoru sürerken aldığın zevki ötelemeye , azıcık az yaksın diye debelenmeye , 150 cc o kadar.
yolu okumayı öğren böylece gaz aç kapa fren yapmalarını asgari seviyeye indirirsin.Batçıklarda falan yokuş aşşağıya gazı aç ki yokuş yukarı daha az gaz açarsın yada açmazsın.
motorun torkunun ve beygirinin olduğu devirlerde kullan
pürüsüz kullanmaya çalış .
sabit 80 le gitmek iyi bir fikir. aslında makul olan gazı mümkün olduğunca az açıp sabit hızda gitmek.tabi motorun kaldırmadığı rampa karşıdan rüzgar gibi durumlarda olabilir.düşük devirde gideceğim diye 5. viteste gazı çok açınca daha fazla yakabilir. başkalarının az yakmasına çok takılmamalı. sürücünün kilosu gidilen yolun güzergahı gibi birçok etken var.
motorun üstüne yat veya rüzgar direncini azaltmak için ne gerekiyosa yap :D
Lastik basıncını 65-75psi olarak ayarla,devirsiz kullan en az yarım litre farkeder.
Sakın devirsiz kullanma vitese uygun devirde git
Benim motor 4 devrin altında tad vermiyor devirsiz gitmenin alt takımlara zararı vardır bende torkun ivmel3nmenin fazla düşmedigi d3vri tutturmaya çalışıyorum 5.000 dd de 71-72 kmh hız oluyor belli bi devrin altında motosiklet gerçekten tad vermiyor
Lastik basınçları ilede oynama devirsiz vitesde yükseltme fazla ağırlık almamaya dikkat et
Ön disliyi büyültebilirsin bu aynı devirde 5-6 kmh hız kazandırır
hava filtresini ve karburatörü temizle. karbüratöre hava ,benzin ayarı yap. düşmez ise subap ayarını dene.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)