Kamera Montajı; Kask mı , Depo Üzeri mi ? Yorumlarınız.
Reklamlar
-
Abilerim,ablalarım,kardeşlerim merhabalar öncelikle
Uzun süredir foruma mesaj atmıyordum, kısmet bugüneymiş.
Aklıma takılan bir soru var sizlere danışmak istiyorum.
Yakın zamanda kamera sipariş ettim, video çekme planım var, uzun yol videoları özellikle.
Şimdi, gerek youtube olsun gerek başka sitelerde farklı açılardan kamera görüntüleri izledim izliyorum.
Montaj konusunda kararsızım.Seçeneklerimiz genel anlamıyla;
-Kaskın üzerine
-Depo Üzerine
-Gidona
-Sağ veya sol grenaja (ön tekere doğru)
Benim tercihim kaskın üzerine takmak,Nolan kask kullanıyorum.
Bir yandan da Depo üzeri daha mı hoş durur onu düşünüyorum.
Kaskın üzerine takarsak avantajları kafamızı çevirir manzaralar olsun heryeri görebiliriz.
Depo üzeri ise daha mı estetik ve profesyonel duruyor karar veremedim.
+Depo üzeri titreşim faktörüde var o yüzden sıcak bakmıyorum, hatta siyah camım var görüş açısı olmaz diye düşünüyorum anca yükseltirsem mümkün, bu seferde gidon gözükmez sadece yol gözükür amatörce olur gibi geliyor.Kararsızım gerekirse beyaz cam takarım depo için ama aklım kask üzerinden yana bilemiyorum henüz, kameram gelmek üzere.
Şimdi , avantajları dezavantajları , estetik / teknik açıdan sizin fikirleriniz nedir, böyle birşey yapsanız hangi montaj şeklini seçerdiniz cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
Reklamlar
-
Ben depo üzeri çekimleri seviyorum. Hem hızı görebiliyorum, hem kamera sürekli kafayla beraber oynamıyor.
-
ben kaskın yan tarafına takıyorum... depo üzerine takınca titreşim faktörü dediğin gibi çok etkiliyor... kaska takınca da kaç km hızla gittiğini kamera kaydetmiyor... sen manzara çekeceksen kaska tak, hızlı gidip de "bakın ben bu hızla giderim" diyeceksen depoya tak kaskın da tepesine takmak bana çok mantıklı gelmiyor, o kadar rüzgar alıyor ki orada... onun yerine yan tarafa takıyorum daha rahat ediyorum...
-
ugurcan88 adlı üyeden alıntı
ben kaskın yan tarafına takıyorum... depo üzerine takınca titreşim faktörü dediğin gibi çok etkiliyor... kaska takınca da kaç km hızla gittiğini kamera kaydetmiyor... sen manzara çekeceksen kaska tak, hızlı gidip de "bakın ben bu hızla giderim" diyeceksen depoya tak
kaskın da tepesine takmak bana çok mantıklı gelmiyor, o kadar rüzgar alıyor ki orada... onun yerine yan tarafa takıyorum daha rahat ediyorum...
Örnek görüntü alabilirmiyim var ise, kaskın yan tarafına olandan.
Depoya takarsam siyah cam iptali yapıcam mecbur onuda istemiyorum o yüzden karar veremedim.
Yan tarafına vakumlu aparat ile mi yoksa başka birşey ilemi montajlıyorsun ?[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:22 ----------
Çene bölümüne monte edersem istediğim açıyı yakalayabilirim galiba.
-
-
Kardeşim hepsini denedim depoda kara kıldım ben.
Alttaki video kardeşime motorunu götürürken çekildi.Daha yeni
http://www.youtube.com/watch?v=76Hijpm4p6w
-
Ben böyle bir şey kullanıyorum. oynak bir şey istediğin gibi ayarlıyorsun
[IMG][/IMG]
bu da oradan çekim örneği:
-
Ben youtube'da RoyalJordanian'ın videolarının hastasıyım. En güzel görüş açısı onda bana göre.
http://www.youtube.com/channel/UCgef_fFE9FEFZGQcHqp9aZw
-
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler.
Kararım; Kaskın yanına veya kaskın çene bölümüne kamerayı monte etmek.
Depo olayı video uzadığı zaman sıkıyor sabit hiç biryeri görmeden birde titriyor depo üstü videolar çok fazla.
O yüzden ondan vazgeçtim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:45 ----------
ugurcan88 adlı üyeden alıntı
resimleri paylaşıyorum... 3m çift taraflı bantla önce kaska aparatı takıyosun, sonra da kamerayı aparata bağlıyorsun... benim kameramda bu şekilde... illa ki senin de kameranın bu şekilde aparatları vardır...
umarım resimler görünüyordur...
Üstad çok teşekkür ederim bende böyle birşey yapıcam muhtemelen ya senin yaptığın gibi yada çene bölümüne bakıcam artık.
-
scooboy adlı üyeden alıntı
hocam çok devirli kullanmıyor musunuz motoru.Ben en fazla 7binde vites atıyorum oda en fazlaaa
-
-
ectuna adlı üyeden alıntı
Üstad motor gidon bölümü gözüksün istiyorum o yüzden bunu düşünmüyorum teşekkür ederim cevap için
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:21 ----------
Evrenalpar adlı üyeden alıntı
Buradada kaskın yanına takmışlar, en ideal ya kaskın yanı yada çene gibi duruyor iki şekildede kullananlar çoğunlukta.
-
Görmek istediğin görüntü ile alakalıdır kameranın konumu. Kask kamerası ile her yere hakim olabilir, yukardan gezi tadında hem motorunu hem yolu, hem etrafı görecek şekilde görüntü alabilirsin. Depo üstü olursa, izleyen herkesin bekleyeceği şey 'top speed' tarzı şeyler olacaktır. Başınızla birlikte etrafa sürekli dönen kask kamerası daha gercekti ve daha keyifli kanımca..
-
TanImsIz adlı üyeden alıntı
Görmek istediğin görüntü ile alakalıdır kameranın konumu. Kask kamerası ile her yere hakim olabilir, yukardan gezi tadında hem motorunu hem yolu, hem etrafı görecek şekilde görüntü alabilirsin. Depo üstü olursa, izleyen herkesin bekleyeceği şey 'top speed' tarzı şeyler olacaktır. Başınızla birlikte etrafa sürekli dönen kask kamerası daha gercekti ve daha keyifli kanımca..
Aynen hocam çok güzel anlatmışsınız.
Çeneye mi kaskın yanına mı fikriniz nedir ?
-
scooboy adlı üyeden alıntı
Haklısın galiba
ama kendi motorumdan inip ilk defa 125cc kullanınca ilk etapta inip yanında koşasım geldi.
Daha dikkatli olmalı evet.
7bin de zaten bağriyor 10 bini dusunemedim bi an :D
-
Hocam kendi çektiğin video yu izledim. Trafikte sürekli böyle motor kullanmak bir alışkanlık haline gelmiş ise lütfen dikkat edin kazaya davetiye çıkarıyorsunuz. Arabaların çok fazla sağına giriyorsunuz ki bu durum çok tavsiye edilen bir durum değil bence. Amacımız trafikte sürat yapmak, makas atmak, herkes den önce gitmek değil, gideceğimiz yere emniyetli bir şekilde gitmek olmalı bence. Benim ki küçük bir tavsiye. Kazasız belasız sürüşler diliyorum.
-
Buradan hangi açıdan daha güzel izleniyor sen karar ver. Vakumlu aparat ile yapıştırılabilen heryere yapıştırıp denedim.
-
Benimki gidonda. Az biraz titreşim yapıyor doğal olarak. Ama depoya göre daha az.
Görüş açısını göstergeyi de kapsayacak şekilde ayarlayamadım. Geniş açı lense sahip iyi bir kamera aynı noktadan göstergeyi de alırdı tahminimce.
https://www.youtube.com/watch?v=fsKpSLirZHU
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------
-
-
enxdesign adlı üyeden alıntı
Hocam teşekkür ederim böyle bir örnek için,
Videoyu hangi programda hazırladınız, yazı efektleri ve geçişler hoş olmuş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)