1.80 boyla her motorda ayaklarım yere tam basar mı ?
Reklamlar
-
Aranıza yeni katıldım arkadaşlar yaş 21 motosiklete heveslendim sürücü kursuna yazıldım. B sınıfı ehliyetim olduğu için sadece direksiyon sınavına gireceğim,ilk kez 2 gün önce motor sürdüm zor gelmedi ( bisiklete iyi binerim ondan heralde) 2 gündürde alıştırma yapıyorum kursun motoruyla günde 1-2 saat ama aklıma takılan bir şey var, kursun motoru mondial 125 uag sele yüksekliği hoşuma gitti selesi alçak, ayaklarım yere rahat rahat tam basıyor. Acaba selesi 80-85 cm motorlada iki ayağımda yere tam basar mı ? boy 1.80 ... Bir de mondial 125 uag ın sele yükseliği nedir bilen var mı ?
Reklamlar
-
ben 1,85 im, bindiğim motorlarda sadece motorlardan yana problem oldu, (küçük yapmışlar ) yoksa boydan problem yaşamadım. bmw 1200 gs olurda, malum bütçe meselesi kısaca her tür motora rahatlıkla binersin.
-
valla arkadas öle bir soru sordun ki
yapman gereken almayı düşündüğün motorlara binip bakmak.
her 1.80 boya sahip insan aynı motorda rahat edemez.
bu işin bacak boyu cok seyi değiştirir, 1.70 lik ama bacak boyu fazla olan insan 1.80 lik bacak boyu kısa olana
göre daha rahat olabilir.
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
Alıştıktan sonra parmak ucunla bassan yeter ben öyle yapıyorum artçı olsada olmasada. Zaten tam basarsan motorun yükünü çekmeye başlarsın elinden geliğince tek ayakla az basarak ağırlığı motora bırak.
-
Yamaha x-max 400 kullanıyorum, 1.83 m. boyum var ama anca parmak uçlarım ile yere dokunabiliyorum.
Sele yükseliği ve bacak boyu önemlidir.
-
genç kardeşim malum tecrüben yok ama tecrübe kazandıkça motoru kendin başına ayakta tutmayı ve bacaklarına yük bindirmemeyi öğrenirsin iki sene sonra bu mesajın sana komik gelecektir Allah kaza bela vermesin hayırlı olsun.
-
hasansonmez adlı üyeden alıntı
genç kardeşim malum tecrüben yok ama tecrübe kazandıkça motoru kendin başına ayakta tutmayı ve bacaklarına yük bindirmemeyi öğrenirsin iki sene sonra bu mesajın sana komik gelecektir Allah kaza bela vermesin hayırlı olsun.
Yok kardeşim yükü lastiğe bindiriyorum ayağa kalkıp motoru bacaklarımın arasında tutabiliyorum ellerimle tutmadan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:51 ----------
Bir de mondial 125 uag ın sele yüksekliğini bilen var mı acaba ?
-
2wsx adlı üyeden alıntı
Yok kardeşim yükü lastiğe bindiriyorum ayağa kalkıp motoru bacaklarımın arasında tutabiliyorum ellerimle tutmadan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:51 ----------
Bir de mondial 125 uag ın sele yüksekliğini bilen var mı acaba ?
google biliyordur
-
1.78 boyum var. Geçen gün bir arkadaşın transalp'ine oturdum sadece ayak parmak uçlarım yere değdi (aslında tam olarak şu ''ayak topu'' denilen yere kadar basabildim ayağımı).
-
21 yaşlık soru değil bu
-
Hocam asaagidaki linkten dunyaca bilinen markalarin modellerini sanal olarak boyuna gore deneyebilirsin. Ne kadar tutarli oldugu hakkinda bi bilgim yok maalesef.
http://www.cycle-ergo.com
-
herdem09 adlı üyeden alıntı
Üsenmeyip belirtildiği şekilde bacak boyunu doğru hesapladığımız taktirde son derece tutarlı
-
solmyr adlı üyeden alıntı
21 yaşlık soru değil bu
Niye? yaşım dediğim gibi sadece motosikletler hakkında neredeyse hiç bilgim yok ondan soruyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)