Abilerim, kardeşlerim selamlar..
Ben nasipse bu yaz başı ilk motorumu alıcam, daha önceden motor tecrübem var(scooter ile 5 bin km, ktm 250 sxf ile 1000 km ve öyle arada kimden bulduysam sürme ) İlk kendi motorum olarak cruiser tarzı bir motor istiyorum ve taksitle alacağım için sıfır almak durumundayım. Gelelim takıldığım noktaya. Normalde regal raptor spyder 250 istiyordum fakat motor gücünün diğer 250 liliklere göre az olmasına karşın yakıt tüketimi çok yüksek geldi (3,5-4 litre). Sanırım bunun nedeni de 180 kg gibi bir ağırlığa sahip olması. Açıkçası su soğutmalı olması iyi hoş ama benzin sarfiyatı çok gibi geliyor bana onun yanında neredeyse aynı fiyatlara lifan 250 var hem V motor hem yakıt sarfiyatı çok daha az (2,4 litre). Ama hava soğutmalı. Hani öyle alayım 1-2 seneye satarım gibi bir durumum yok ve 250 cc üstü yakıt tüketiminden dolayı almayı düşünmüyorum. Son olarak aklıma birde regal raptor 150 e2-f girdi. Böyle kararsız kaldım hepsinin kendine göre üstün yanları var ve tam tamam karar verdim diyince ufacık bişeyi takıyorum. İlk kendi motorum olacağından herşeyi güzel istiyorum. Ne yapmalıyım ?