Trafikte dakikalarca zevkine sikistirildim !!!! Ne yapmali ?
Reklamlar
-
Arkadaslar kusura bakmayin, forumda yeniyim, ne yapmam gerektigini su an bilmiyorum bu yuzden en populer olan kisima direk dokuyorum icimi, bu hesabida bu yuzden actim.
Bugun istanbulda 21:35 sularinda yani bir 4 saat kadar once (19/05/14) pendik yonunden maltepe istikametine dogru crf250 model motorsikletim ile sahil yolundan evime donmeye calisirken, hic bir sebebi yokken eski hasarli siyah film camli bir Peugeot 206 once arkamdan yaklasatak dibime girip sonrada aniden onume kirarak dengemi kaybetmeme ve dusmeme sebep oluyordu, Allahtan toparladim. Isiklarda durdu siyah camindam icerisi gozukmuyordu ama siluetlerden yolcu koltugunda oturanin bayan, toplamda 2 kisi oldugunu fark ettim. Fakat duruslarindan ve hic konusmamalarindan kavga ettiklerini anladim. Kasit aramadim, yesil yandi ve devam ettik, motorsikletle oldugum icin onumuzde olusan trafikten siyrilip en onden az evvelki olayin soku yuzunden yavas ve en sagdan seyrediyordum. 30 saniyeye kalmadan arkamdan gelen motor sesiyle irkildim, bombos yolda hedef olarak bana kitlenmis bir fuze gibi arkama yanasip carpmasina kisa bir sure kala ani bir fren ile yavasladi. Aynalarimdan gozukemeyecek kadar yakinda ve arkamdaydi, hafif sola kivrilip arkama bakayim dedim, firsattan istifade actigim bosluga girip beni sola dogru ittirip once sag seridin disi olan orta seride oradanda sol seride kadar uzerime dogru surdu. Ve ben en sol seride gecerken yanimdan araba geliyormu gelmiyormu bakamadim. Allahtan gelmemisti yoksa altinda kalacaktim. Hadi kalmadim beni hala sikistirmaya devam ediyordu, frene basip yavasladim ve arkasina kactim. En son isiklara geldigimizde ise elim ayagim titriyordu. Yanina bile gidip "napiyorsun sen birader" diyecek durumda degildim. Kenara cekip iyice gitmesini bekledim.
Yasadigim olay karsisinda oldukca ofkeli ve sinirliyim. Uyku tutmuyor, ne yapsam diye dusunup duruyorum. Gecenin bu saatinde daha tecrubeli motorcu dostlarimdan bilgi alabilecegim bir forum arayip sonundada buraya uye oldum.
Insan hayati bu kadar ucuz olmamali, birileri nasil olabilirde beni sakat birakmaya, oldurmeye boyle bir rahatlik ile yanasabiliyor ya ? Cidden sinirim gecmiyor bana bunu yasatan arac 34 BP 6216 plaka nolu siyah peugeot 206 model arac sahibidir. Aracin on tamponu da zaten hasarliydu.
Trafigi arayip bu durumu bildirdim biz anons yapariz dediler ama bisey cikacagini sanmiyorum, savciliga gitsem dedim inkar eder ondanda bisey cikmaz dedi babam.
Boyle tiplerin varligini soyliyorlardi ama yok artik diyip inanmiyordum,
ben kurtuldum ama benden sonraki arkadaslar benim kadar sansli olmayabilir.
Lutfen ne yapmam gerektigi konusunda bana biraz akil verin. Belki konu ile ilgili daha ince bir konu yada forum acilmistir ama gercekten o psikolojide degilim, herkesten ozur dilerim.
Reklamlar
-
Motosikletinin onunu ve arkasini gösterecek şekilde 2 adet kamera monte et. Mototsiklette yuksek surat bazen hayat kurtarıyor iste. 600cc bir motorun olsa ve gerekli egitimi almis kendini pistte geliştirmiş olsan ki bu benim ve herkes için gecerli, böyle durumlarda tapagaz acip manyak sürücülerle arayi acariz. Dediğim gibi gopro kamera bagla kaskina yada motoruna trafikte 7/24 acik tut. Hem bir kaza yaninda hakliysan kanitlarsin.
-
oncelikle gecmis olsun,
3 sene kadar kartal sahil yolunda oturdum ve hayatimdaki iki kazayi da biri motor biri otomobille bu guzergahta yaptim. bahsettigin yer istanbul'un en cok maganda barindiran yeri. her zaman dikkatli sur, hic bir zaman aynalarini ihmal etme. sikayet edersen kameralardan sonuca ulasman mumkun ama ugrastirabilir.
istanbul'da keko yogunlugu acisindan sanirim bagcilar bir, kartal ve otesi ikinci siradadir.
motosiklete bin oğlum çünkü motosiklet hayattır!
-
Yaşadığın kötü tecrübe için hem bir motorcu olarak hemde insanlık namına çok üzüldüm. Istanbul icinde yaklasik 30.000 35.000 kadar trafik tecrübem var ve genelde sisli sarıyer sisli beylikdüzü arasinda surerim, ama kesinlikle anadolu yakasi D100 istikametine gideceğim zaman ciddi şekilde ekstra dikkat ediyorum. Denyo kayniyor. Kendini hic uzme crfle gir stabilize yollara havalar tam motor surmelik at kendini daga tasa keyfine bak gazlamaya devam sağlıcakla
-
Yani an itibari ile hic bisey yapamazmiyimiz ? Kamera olmayan yerde bu tur davranislar legalmidir ? Yada bende eger piyasada ortami ceken bir kamera yoksa bana bunu yapana isiklarda durdugumda camina tas atip kacsam okeymidir? Bumudur yani ? Birakalimda bu ulkede bu tip davranislar emsal teskil ettirilerek siradanlastirisin mi ? Gercekten cok mu caresiziz ?
Olmus olabilirdim. Katilimi taniyorum resmen.
-
ölmediyseniz.. bakıyoruz ölmemişsiniz o zaman problem yok. Ne yazık ki polis tutumu bu trafikte.
orman kanunları işlediği için olay anındaki tepki veya olaya müdahaleniz yapabilecekleriniz olarak ele alınabilir diye düşünüyorum.
bu tarz bir olay sonrası gerçek bir ceza ve sonuç beklemek günümüz türkiye'si için komik oluyor ne yazık ki
polis birileri ölmeden olaya el atmıyor genelde, çok kızıp adamı arabadan indirip ağzını burnunu kırsanız mesela siz suçlu olurdunuz yada camını kırıp kaçmaya başladınız diyelim zaten normal bir davranış sergilemeyen insanımsı, manyağa dönüp peşinizden gelip sizi ezer ve kayıplara karışabilirdi.
-
Günaydın herkese...
Benzer bir olay cumartesi başıma geldi. E5 Kartal bağlantı yolundan Tem'e bağlandım. Yakacığ'a doğru sol şeritte ilerlerken 120km/h ile arkamda bir Mercedes belirlendi. Gaz açtım 150'li lere çıktım.İleride arabalar vardı ve süratimi düşürmek zorunda kaldım ki araba arkamda bitti. Sağ geçeceğim fakat ara ara başka başka arabalar var. Neyse arkadan iyice sıkıştırınca sağ geçtim ve hadi yürü işareti yapıp içimden siktir git dedim araba sürücüsü beni emniyet şeridine sıkıştırmaz mı! Resmen bunu iki defa yaptı. Bende o sinir ve öfke ile düştüm peşine arkasında sağ çek işareti yapıyorum, senin ananı mikicem hesabı yapıyorum! Ahh bir dursa kaskı parçalayacağım kafasında! Takip ederek ve bir ışıkta durmasını ümit ederek Samandıra'ya kadar takip ettim Tam bir ışıkta kırmızı ya takılacaktık ki yeşile döndü ve O.Ç. başka yere dönerek kaçtı. Plakasını almıştım.Polise bildirdim olayı anlattım. Bugün Samandır'a emniyetine gidip suç duyurusunda bulunacağım. 06 TBM 05 plakalı bir Mercedes E serisi. Peşini bırakmayacağım. Acemi biri olsa paniklese o an belki de düşerdi ve Allah korusun canından olabilirdi.
-
Biraz farklı ama hemen hemen benzer bir durumda karakola gidip gidip elimdeki kamera kaydıyla polise başvurdum.
Numaradan kamera kaydını kendi pclerine kaydedip ilgileneceğiz deyip gönderdiler. Bu işlerde prosedür nedir bilmiyorum ama mesela ifadem alınmadı, kayıt tutulmadı, herhangi bir işlem yapılmadı. Kamera kaydını da zorla verdiydim. Adamlar kahvede oturur gibi oturup neredeyse ''boşver s.ktir et'' gibisinden tavsiyelerde bulunuyorlardı.
Ancak Emniyet müdürlüğünün internet sitesinden yaptığım başvuruya şöyle bir cevap geldi.
En azından insanın içi bir nebze rahatlıyor:
Yine de her halükarda benzeri durumlarda; önce kendi can güvenliğinizi emniyete alıp, piç kurusunun defolup gitmesini bekledikten hemen sonra trafik ekiplerine durumu haber vermek lazım. Yol kenarında 5 dakika mola vermek en iyisi. Sonra da benim yaptığım gibi bir şikayet dilekçesi gönderilebilir.
Bu şekilde hasarlı-camları filmli araçları kullanılan şahsiyetlerle kesinlikle durup tartışmaya girmeyin. Hele ki araç içindekiler göremiyorsanız bunu sakın yapmayın.
-
En iyisi tehlike hissettiğiniz anda hemen kenara güvenli bir yere çekip durun, şerefsizin gitmesini bekleyin, eğer aklı başında biriyseniz kimseyle kavgaya girmeyin, ya kendiniz zarar görürsünüz yada daha güçlüyseniz bile pislik elinize bulaşır yine başınız belaya girer.
-
Selamlar,
Sanırım İstanbul'da yaşayan ve motor kullanan herkesin başına bu tip olaylar geliyordur. Motoru yeni aldığın sıralar, beni de boğaziçi köprüsünde bir Opel Astra sıkıştırmıştı. Motor 125 lik olunca, sıkıştıran araçtan kurtulmak neredeyse imkansız. Hele de benim gibi fazla tecrübeniz yoksa. Durup aracın gitmesini de bekleyememiştim (malum köprüdeyim). Soğuk terler akmıştı sırtımdan. Üstelik tüm bu tantana, aracın yanından geçerken kısa korna yapmamdan kaynaklanmıştı. Adama korna yaptım diye köprüden aşağı düşecektim.
Sonunda gişelerden geçtim, birde baktım adam dörtlüleri yakmış beni bekliyor motoru arkasına bırakıp o sinirle üzerine koştum. Beni aynadan görüp gazlaması bir oldu. Niye beklemiş onuda anlayamadım.
Neyse lafın özü, böyle şeyler oluyor ve olacak. Dikkatli olmaktan başka bir seçeneğimiz yok sanırım.
Geçmiş olsun.
-
Hocam çok geçmiş olsun...
Yapman gerekenler aslında belli böyle bir tiplemi karşılaştın önünde iki seçenek var.
En zararsız ve kolay olanı çekiceksin kenara 10 15 dk oturacaksın kafanı dinleyeceksin sakinleşeceksin sonra yola devam ediceksin...
Bir de diğer yol var oldukça riskli bir yol.Işıklarda yakaladınmı bunu kıracaksın ağbi aracın camını çerçevesini gücün yeterse ağzını burnunu kıracaksın o herifin o zaman aklı başına gelir bir daha da motosikletlilere dokunamaz bile...Ama canım ülkemde her araçta illaki silah vs. bulunduğu için bu yolu tercih etmiyorum...
-
Gecmis olsun gerçekten yorucu bir olay.hatta arac gitse bile o psikoloji ile motor kullanmak yine tehlikeli ne dikkat ne de heves kaliyor. 125 cc kullanirken benim de basima gelmisti bir kac sefer.sinirden beyni yaniyor insanin.su an genellikle yol verip uzaklasmasini sagliyorum ya da yol musaitse gazlayip uzaklasiyorum.kavga etmekten hic cekinmem son carem buysa onu da yaparim ki bi hayvani evcillestirsem diger motorcu arkadaslarin duasini alirim.
-
-
Sıkıştırılma gibi bir durum olduğunda ben çekinmeden emniyet şeridini kullanırım. Hayat kurtarmıştır, sürekli işgal etmeyin fakat zamanı geldiğinde düşük hızlarda emniyet Şeridinde seyir edin. Manyak emniyet Şeridi'ne gelirse korumalarınızı sakın motordan inince çıkartmayın. Kavga esnasında oldukça faydalı olabiliyor.
-
Küçük hacimli motor alana kadar sıkıştırma nedir bilmezdim ist da yavaş gitmek hızlı gitmekten daha tehlikeli. Küçük motor görünce sinekmiş gibi davranıyor geri zekalı bir çok insanımız. Elime geçirsem merhametli olduğum halde acımadan zevkle işkence ederim
-
En guzelini yapmissiniz dengesiz cok trafikte.olmasi gereken hic dalasmadan skinlesmek ve polise bildirmek insallh isleme aliyorlrdir
-
hey gidi hey , 3 sene önce 2 adet 125 lik scooter ile anadolu yakasından avrupaya geçiyoruz tam 1. köprünün üzerindeyiz, sağdan gidiyoruz arka arkaya , bir anda dibimizde siyah mercedes s320 balina kasa bitiverdi , ben şeritte hafif sağa doğru çekildim beni geçti önümdeki arkadaşım hiç istifini bozmadı ve orta şerit boşken gelip arkadaşımın dibine girdi arkadaşım da biraz agresiftir el hareketi yaptı ''hayırdır ben şeridimde gidiyorum orta boş geç git'' şeklinde ... sonra şok şok şok aracın arka camı açıldı içindeki sığır 500ml lik su şişesini arkadaşıma fırlattı, allahtan bacağına geldi de bişey olmadı şişe patlasa ikimizde arka arkaya kayıcaz, neyse sonra bağırdık ikimizde bu araç hızla uzaklaştı, köprüyü bitirdikten sonra yol hafif rampadır beşiktaş sapağına doğru bir baktık araç orada bekliyor , arkadaşıma bağırdım devam et durma diye çünkü o araç özel şoförlü bir araçtı ve açıkçası inip kavga etmek tehlikeli olabilirdi , aracın dibine girip duruyormuş gibi yapıp bir anda hızlanıp devam ettik tabi altımızdaki motorlar hızlanamadığı için merso sinirlendi bir anda peşimizden gelmeye başladı biz de belki kimsenin yaptığını sanmıyorum metrobüs yoluna daldık adam sinir olmuş bir şekilde camdan yarıya kadar çıkıp 'sizi bulucam' diye bağırdı tabi şimdi bunları yazarken komik geliyor ama o anda gerçekten çok sinirimiz bozulmuştu, allah beterinden saklasın kimsenin başına böyle kötü şeyler gelmesin diye umut ediyoruz ama bu zihniyetle maalesef zor ...
Size de çok geçmiş olsun ...
-
Benzer bir olayı sabah işe gelirken yaşadım. Birazdan paydos edincede yaşayacağım.burası istanbul...
-
ufak motoru bu yüzden biran önce büyütmek istiyorum. baktın birimi yaklaşıyor direk gazı verip uzucan. bugün arkadaşımla geziyorduk adam sıkıştırmaya çalıştı artçı ayaklığıma çarptı tamponu delindi. çekip kenara durunca devam etti.
-
kareşim geçmş olsun .En iyisi motorlarımızın yanına şu baba ıngılız anahtarlarından koymak sıkıstıran olunca aynaya ıkı tane cakıp durdup 2 tanede kafasına cakıp bırakmak
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)