Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Saygılı İstanbul Şoförleri :)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Cbr250r
    Evet arkadaşlar başımdan geçen ve yüzümü güldüren motora yeni başladığım bu zamanda bana biraz daha moral veren olayları sizle paylaşmak istiyorum. Forumlardan okuduğum tecrübelerinizle önyargılı bir şekil de trafiğe çıkıp devamlı korkak ve ön görülü bir sürüş gerçekleştiriyorum. Gerek arkadaşlarım gerek ailem bu konuda destek oluyorlar. İlk trafiğe çıktığım bir pazar günü babam arabasıyla bana eskortluk yaparak arkadan kimse sıkıştırmasın diye beni belli bi mesafeden takip etti ve baya bil yol yaptık. daha sonra yol hakimiyetini biraz geliştirince artık diğer trafik elemanlarının da içine karışıp ne kadar uyum sağlıyabileceğimi merak ettim. Tabi ki bunları yaparken full korumalı bir şekilde çıktım. Yeni öğrenen diğer arkadaşlarıma da bu yöntemi çevresinde biri varsa tavsiye ederim. Trafiğe çıkmadan öncede boş bir alanda ve mahallede 3 gün boyunca günde 4-5 saat pratik yaptım. dur- kalk, yol kontrolü, düşük hızda denge, frenleme gibi şeyler çalıştım. Bu bir tavsiye yazsısıdır. Çünkü ilk trafik deneyiminizde arkanızda tanıdık birinin olması 70-80 km/h gibi hızlarda yola ileriye ve motorun tepkilerine alışmak için daha rahat oluyor. gözünüz arkada kalmıyor en azından. bütün bu çalışmaları yaparken birkaç yüzümü güldüren tecrübe edindim. öncelikle trafik durduğunda yada ışıklarda yolun kenarında agır agır ilerlerken önünüzü kapatan insanlara korna yerine biraz ara gazıyla orda olduğunu fark ettirdiğiniz de genelde önlerindeki küçük boşluğu size yer açmak için kullanıyorlar şimdiye kadar hep böyle oldu sanırım hep bilinçli ve hoşgörülü şoförlere denk geldim. ayrıca sizi görmeyen insanlara 3 kısa kornayla uyardığınızda sesin geldiği yerden hemen uzaklaşıyorlar. Ve taksicilere karşı okuduklarım açısından ister istemez bir ön yargıya sahip olsam da bir taksiciyle aramda şöyle bir diyalog geçti:

Yaklaşık 100 metre kadar bir ışık trafiği vardı ve 2 şeritli sola virajlı bir yoldu. bende en sağdan gittim. taksicinin önünde ki otobüs viraj nedeniyle arkası benim önümü tamamen kapatmıştı kaldırım yol hizasındaydı ancak ben yayaların yolunu işgal etmek istemedim taksinin sağında durdum. saniyeler sonra yanımda ki taksinin debelendiğini görünce eğilip baktım ve aracı kullanan şahısla aramda şöyle bir konuşma geçti.

T: geçemiyomusun istersen biraz daha sola gideyim?
    B: yok abi otobüs kapatıyor senle alakası yok
    T: istersen biraz geri çıkayım önümden sol tarafa geç ? (arkası dolu olduğu halde)
    B: teşekkür ederim abicim çok sağol beklerim...
    T: (biraz gülerek) beklemek içinmi aldın onu ? benim ömrüm trafikte bitti sen gençsin aradan geçip git
    B: haha acelem yok abi senle burda konuşmayı tercih ederim
    T: YAŞŞA :D :D dedi selamlaştık ve otobüsün devam etmesiyle beni bekledi ben şerite girince peşimden geldi.

Ve ne yalan söyleyeyim bu olayın üzerimde yarattığı mutluluk gün boyu devam etti. motoru daha bi keyif alarak sürdüm. Umarım birgün bütün şöförlerin bize ve birbirlerine böyle güzel duygularla yakşaltığına şahit oluruz. Uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın Allah hepimizi kazadan beladan korusun..
    acayüp, Eagle7, ugurcan88 ve 16 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    yaşşa dediyse o adam kıbrıslı olabilir...
    kıbrıslılar öyle konuşur çünkü...
    Blackeagletr bunu beğendi.

ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    sonra saat çaldı uyandım.
    rahmi34, SolidRider, Benhur ve 9 diğerleri bunu beğendiler..

Benhur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR125R -2012 ~ CBR954RR 2003
    Ben geçeyim diye aynasini kapatan şoför gördüğüm de bende motoru çekip ona doğru koşup sarilip öpmek istemiştim ama daha sonra hayat gercek yuzunu gosterdi ve trafikteki denyolarin aynalarini alıp evrene mesaj gonderme yolunu sectim.
    hazarozan ve ellaksakir bunu beğendiler.

RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Komplekssiz araba sürücüsünün hastasıyım aga... Hele taksici olunca tadından yenmiyor valla.
    ellaksakir bunu beğendi.

reverse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma F
    Sakın aldanma!
    Aynı kontrollü, ön görülü, ön yargılı, korkak, ürkek, defansif sürüş tarzına devam et.
    İstanbulda kaç milyon insan var? 15 milyon mu?
    Bu örnekler sadece bir elin parmakları kadar.
    Geri kalanları senin canını almak için uğraşıyorlar, unutma.

ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    Katılıyorum.
    Bu örnekleri topic açıp bildirmek zaten durumun vahametini gösteriyor.
    Arıza şoförlerin haber değeri yok çünkü.

Alıntı reverse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sakın aldanma!
    Aynı kontrollü, ön görülü, ön yargılı, korkak, ürkek, defansif sürüş tarzına devam et.
    reverse bunu beğendi.

yiqit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha WR / X - MT03
    Kask kamerası olsa ne güzel bir anı olarak kalırmış size. Kafan bozuk olduğunda aç izle
    Bende geçen şehir içinde giderken geçiş hakkı bendeyken önüme atlayan film camlı bmw'e öyle bir korna çaldım ki sövercesine,haykırırcasına. Sağa çekti durdu. Bastım gittim tabi kaç kişi çıkçak içinden belli değil

Motosikleti
    Cbr250r
    Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaşşa dediyse o adam kıbrıslı olabilir...
    kıbrıslılar öyle konuşur çünkü...
    olabilir ama tatlı bi abiydi.

Alıntı ectuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sonra saat çaldı uyandım.
    keşke uyanmasaydım :D

Alıntı Benhur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben geçeyim diye aynasini kapatan şoför gördüğüm de bende motoru çekip ona doğru koşup sarilip öpmek istemiştim ama daha sonra hayat gercek yuzunu gosterdi ve trafikteki denyolarin aynalarini alıp evrene mesaj gonderme yolunu sectim.
    tabikide heryerde olduğu gibi trafiktede iyiside kötüsüde var.

Alıntı RAMİREZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Komplekssiz araba sürücüsünün hastasıyım aga... Hele taksici olunca tadından yenmiyor valla.
    valla ya çok hoşuma gitti benimde.

Alıntı reverse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sakın aldanma!
    tabikide hocam bunları gördüm diye rahatlamıyorum hiçbir zaman. çünkü uzun süredir araba kullanıyorum ve ne şekil denyolar var hepsini gördüm

Alıntı ectuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Katılıyorum.
    Bu örnekleri topic açıp bildirmek zaten durumun vahametini gösteriyor.
    Arıza şoförlerin haber değeri yok çünkü.
    azınlık bunlar olduğu için böyle. acı bir durum.

Alıntı yiqit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kask kamerası olsa ne güzel bir anı olarak kalırmış size. Kafan bozuk olduğunda aç izle
    Bende geçen şehir içinde giderken geçiş hakkı bendeyken önüme atlayan film camlı bmw'e öyle bir korna çaldım ki sövercesine,haykırırcasına. Sağa çekti durdu. Bastım gittim tabi kaç kişi çıkçak içinden belli değil
    en iyisini yapmışsın dostum kamera şart ama pahalıda meret :D

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    gülümseten bir hikaye olmuş

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)