4silindirli motosiklet 27 kurus yakarmi
Reklamlar
-
Xj6 ile rekor kirdim .hava filtresini temizlettim yag yag filtreside degisti. Ortalama 80 90 km hiz ile 17 litre benzin ile full depo 310 km sehirler arasi yolculuk yaptim .ayni yolu donuste 140 ortalama ile dondum 250 km ancak yapabildim. İlginc deyilmi.
4 silindir icin cok iyi deyilmi 80 90 km hiz ile 27 kurus yakmasi.tabi hava filtresi ve yag yag filtresi lastik basinci zincir gerginliginide hesaba kattim.
Bu 10000 bakimindan sonra oldu bu olay.simdi daha cok sevdim xj6 yi. Ve ileride almayi dusundugum z1000 sx i eledim sildim kafamdan.50000 devirip insallah kazasiz belasiz sonra hondanin mcx 125 liginden almayi dusunuyorum.:-)
Reklamlar
-
İzmir İl Temsilcisi
-
Zaten bende inanamadim sasirdim. Ve yola cikmadan not almistim. Kesinlikle motoru ovmek icin yazmiyorum.daha onceki mesajlarimi okursaniz 6. 7 litreyi goruyordu demistim.
-
İzmir İl Temsilcisi
-
Abi 27 kuruş 5,48lt/100km yapar. Çok çok normal o hızda (80-90km/s) o motora göre hatta fazla bile sayılır. Sürekli 80-90 ile giderken 4lt. civarı bi rakam çıkması lazım aslında.
-
4 litrecivarı yakanı var düşük hız ve düşük ivmelenme ile ama o 4 tane silindire yazık yahu :D ybr ile daha hızlı gidip daha az yakılıyor
-
Burada iki tane temel etken var.
1- Gaz koluna ne kadar yumuşak davrandığınız. Agresif hareketlerden, ani hızlanmalardan ve yavaşlamalardan ne kadar çok kaçınırsanız, yakıt tüketiminiz o kadar düşer.
2- Seyir hızınız. 90 civarı hızlar yakıt tüketimi ve sürüş konforu açısından optimum hızlardır. Tüm motorlu araçlarda rüzgar direnci, hızınızın karesi ile orantılıdır.
Yanı şöyle;
90 ile gitmekle 100 ile gitmek arasındaki fark (10km) yakıt tüketiminzde 0.3 litreye denk geliyorsa, 90 ile gitmekle 110 ile gitmek arasındaki fark (20km) 0.6 değil 0.9km'ye denk gelir.
Dünyaya şahit olmanın yolu, maceranın kendisinden başka bir şey değildir. Çünkü dünyadaki en büyük mutluluk, bu dünyanın şahidi olmaktır.
-
Benim er6 ile yaptığım test sonucu şöyleydi. 6.vites 90kmh sabit 4.5lt 6.vites 110kmh sabit 3.6lt yani çok yavaş ve devirsiz gitmek yakıtı ve motor sağlığını olumsuz etkiliyor. 600cc güçlü motorlarla son vitesde 90kmh ile gitmekle minimüm seviye görülemez...
-
Selamlar bende fazeri almadan önce yakıt konusunda endişeli idim. Fakat dün Ağva gezisinde 17 litre yakıt ile 300km yol yaptım. Ve iki çizgim daha var sanırım 350km yapabilirim. Ağva gezisinde çok hızlı gitmedik ama ara ara gaz açtım. O virajları sürekli 2-3. viteslerde geçtim. Şehir içine de girdim vs. 5 litre yakmışım ki bence iyi, yani beni çok üzmez.
-
çelikatlı adlı üyeden alıntı
Benim er6 ile yaptığım test sonucu şöyleydi. 6.vites 90kmh sabit 4.5lt 6.vites 110kmh sabit 3.6lt yani çok yavaş ve devirsiz gitmek yakıtı ve motor sağlığını olumsuz etkiliyor. 600cc güçlü motorlarla son vitesde 90kmh ile gitmekle minimüm seviye görülemez...
Kesinlikle katiliyorum. Benim er6 da 2006 model ve 2011 model ikisindede denedim cok yavas gidince daha fazla yakiyordu.
CBF1000 ile dun boludan donerken sabit 140 150 ile geldim 5.4 litre yakti. 110 120 ile seyir halinde 5.0 litreye iniyordu yakit.
-
1 silindir neyime yetmiyor, 90-100km/h sabit 3,5 lt
-
Fazer ile artçılı ve tepesine kadar yüklü motorla 110-120km/sa hızla 330km yolda 4.5lt/100km yakmıştım (İstanbul-Bozcaada). 90km/sa hızla daha fazla yakıyordu Fazer. Şehir içi ortalamam da 6lt civarıydı. Ulaştığın rakamlar normal.
-
Koray kullanırsa 20 kuruşa kadar düşürür
-
-
hocam çok güzel rakkamlar bunlar. bende cbf150 var 100kmde 3,6 kuruş yakıyo.
valla tebrik ederim ne diyim
tek silindir 150cclik motorumla neredeyse aynı yakmışsınız.
-
CEM. adlı üyeden alıntı
Hocam 27 kurus nedır lutfen
2014 yılındayız kurus hesabı olurmu hocam hergun yukselıp dusen benzın fıyatlarını sızde bılıyorsunuz
27 kurus hemen hemen 3.7 3.8 lıtre falan yapıyor. 100km de 3.7 3.8 lıtre gıbı bır rakam.
Ben bu rakama sasırmadım bazı arkadaslar hayır olamaz 4 sılındır o kadar az yakamaz dıyebılırler fakat bende sızın gıbı 80 stabıl hızda fazer ıle 100 kmde 4.2 lıtre gıbı bır rakama ulastım
BU ıs bılek ısı bır motora az yaktırmakta marıfet ıster bence tebrık ederım
Sizin oralarda benzinin litresi ne kadar ?
-
xanka adlı üyeden alıntı
kilosu 9 lirayı geçiyor bu hesaba göre.
-
İzmir İl Temsilcisi
xanka adlı üyeden alıntı
Dalginligima gelmiş 27 kurusu 27km olarak hesaplayip 100km uzerinden degerlendirmisim.
27 kurus 5 .5 litre civari yapiyor.
-
Kuruş hesabı herkesin kafasını karıştırmış, litre olarak hesabınızı yazmanız daha doğru olur. 17 lt ile 310km gittiyseniz 100km de ortalama 5.7 lt gibi bir değer çıkıyor, bu da motorunuz için çok normal bir değer.
-
Blackeagletr adlı üyeden alıntı
Kuruş hesabı herkesin kafasını karıştırmış, litre olarak hesabınızı yazmanız daha doğru olur. 17 lt ile 310km gittiyseniz 100km de ortalama 5.7 lt gibi bir değer çıkıyor, bu da motorunuz için çok normal bir değer.
17 litre ile kaç km bile gittiği belli değil arkadaşın. 310 gitmiş, 250 de dönmüş galiba. Ama benzini don damlasına kadar tüketmiş olur bu durumda.
Ortalık çok karışın şu an. Derhal bir hökümet yetkilisi açıklama yapmalı yada enerji bakanı istifa etmeli.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)