Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bell M3R Kask Aldım

REKLAM ALANI
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Alıntı extrem_015 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar adam almış kötülemek yerine hayırlı olsun demek gerekir,hayırlı olsun Allah test etmek zorunda bırakmasın.
    Amin kardeşim sağolasın

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bomber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250 R,Yamaha FZ6 Fazer
    Hayırlı olsun .. Bell tasarımcı falan bulmasın ucuza güvenli kask satmaya devam etsin, kasklarını herkes alabilsin
    Ezio41 ve braveguy bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı bomber adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun .. Bell tasarımcı falan bulmasın ucuza güvenli kask satmaya devam etsin, kasklarını herkes alabilsin
    Fiyatına göre sağlam bir kask becede

ellaksakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar
    Hayırlı olsun.Güle güle kullanın
    Ezio41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı ellaksakir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun.Güle güle kullanın
    Sağolun teşekkür ederim

braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    bende de m1 var, hafifliği olsun, fiyat/performans oranı olsun, sessizliği olsun çok memnunum. bir de iridium vizör bulabilsem harika olacak ama yok...
    bu kaskı kafasına dahi takıp denememiş forum kullanıcılarının yorumları aklınızı bulandırmasın iyi bir alışveriş yapmışsınız.
    güle güle kullanın.
    Ezio41 ve Shrieker bunu beğendiler.

deep_far - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx150 2015 Siyah
    şu kaskı bir ay önce alsaydın olmazdı be hocam = )

o kadar başlık açtım

şharp mı bell mi nolan mı dıe

kullanıcı yorumları falan bell kullanan kımse çıkmamıştı

bende sharp s900 serisinde karar kıldım renk uyumu ve kaliteyi dikkate alarak

hayırlı olsun
    Ezio41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı braveguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende de m1 var, hafifliği olsun, fiyat/performans oranı olsun, sessizliği olsun çok memnunum. bir de iridium vizör bulabilsem harika olacak ama yok...
    bu kaskı kafasına dahi takıp denememiş forum kullanıcılarının yorumları aklınızı bulandırmasın iyi bir alışveriş yapmışsınız.
    güle güle kullanın.
    Teşekkür ederim sağolun . Dediklerinize katılıyorum kaskı denemeden yorum yapan arkadaşlara aldırmıyorum zaten

Alıntı deep_far adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şu kaskı bir ay önce alsaydın olmazdı be hocam = )

o kadar başlık açtım

şharp mı bell mi nolan mı dıe

kullanıcı yorumları falan bell kullanan kımse çıkmamıştı

bende sharp s900 serisinde karar kıldım renk uyumu ve kaliteyi dikkate alarak

hayırlı olsun

Kardeşim bende 1.5 2 aydan beri kask araştırmasına girmiştim Bell mi Shark mı Marushin mi diye araştırıp duruyordum hergün . Shark s900c serisinden alacaktım bende 700 küsür liraya ama termoplastik olması ve 4 yıldız olması almamı engelliyordu . Bende speed R modellerine bakıyordum onlarda 1050 tl civarında fiberglaas ve 4 yıldız almış bir kasktı . Tek avantajı güneş vizörü olması başka bir artısı yok . Bende fazla maddi olarak imkan olmadığı için Bell'de karar kıldım ve M1'e 570 tl civarı verene kadar dedim bari az bişey daha verip bi üst model alayım M3R'da karar kıldım zaten kaskta indirimdeydi normal fiyatı 900 tl küsür ama yüzde 30 35 indirimle 644 tlye vade farksız 6 taksitle aldım . Sharp testinden 5 yıldız almış bir kask ve Composite Fiber bir kask . Tek eksik yanı güneş vizörü olmaması onun dışında gayet güzel rahat ve Ls2'ye göre sessiz bir kask ben memnun kaldım açıkcası . Vizör kalınlığının 3.2 mm olmasıda ayrı bir avantaj buğu yapmasını engelliyor kalın olduğu için vizör . Almak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim

Borris07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250>Kawasaki Z750>Honda VFR800...
    M4R var bende.Padlerin hepsini sök ve taban kısmını hafifçe sıyır üretim tarihini görürsün başının arkasına gelen kısımın altında..Bell kasklarda köpük tarafına basılıyor tarih. Diğer kaskım Marushin 777 Samura.Tavsiye etmem.Ses izolesi berbat olduğu için uğultu yüksek seviyede vizör de yetersiz kalınlıkta.Memnun kalacağınızı zannetmem almak isteyen varsa söyleyeyim dedim.

Motosikleti
    Alıntı Borris07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    M4R var bende.Padlerin hepsini sök ve taban kısmını hafifçe sıyır üretim tarihini görürsün başının arkasına gelen kısımın altında..Bell kasklarda köpük tarafına basılıyor tarih. Diğer kaskım Marushin 777 Samura.Tavsiye etmem.Ses izolesi berbat olduğu için uğultu yüksek seviyede vizör de yetersiz kalınlıkta.Memnun kalacağınızı zannetmem almak isteyen varsa söyleyeyim dedim.
    Pedleri söktüm ama tepe kısmında yalnızca FR-01 diye birşey yazıyor .

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üzerindeki BELL yazan kısım sökülebiliyorsa ne güzel. Kardeşler Düğün Salonu tabelası gibi duruyor.
    Bell çok köklü bir markadır. Michael Schumacher 2001'de Schuberth'e geçene kadar Formula 1'de Bell marka kask kullanmıştır.

Spesifik olarak bu modelin (Bell M3R) artı/eksilerini bilmiyorum ama yolda bi adamın kafasında ls2 yerine Bell kask görüyosam "haa, demek bu adam işi biliyo" derim. İşi bilmeyen adam da "hihohaha çok gomih yazmışlar" der. Cehaletle bilginin farkıdır bu
    Ezio41 ve braveguy bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bell çok köklü bir markadır. Michael Schumacher 2001'de Schuberth'e geçene kadar Formula 1'de Bell marka kask kullanmıştır.
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-conten...ord_1994_3.jpg

Spesifik olarak bu modelin (Bell M3R) artı/eksilerini bilmiyorum ama yolda bi adamın kafasında ls2 yerine Bell kask görüyosam "haa, demek bu adam işi biliyo" derim. İşi bilmeyen adam da "hihohaha çok gomih yazmışlar" der. Cehaletle bilginin farkıdır bu
    Bende zaten sırf Bell'in sağlamlığına güvenerek aldım . Şekli benim için çok önemli değil millet ne derse desin önemli olan kafamı koruması . Allah test etmeyi nasip etmesin inş.

lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    Olsun varsın düğün tabelası gibi bell yazsın hiç olmassa markası daha bi belli olur bende shoei düşünüyorum bakalım...
    Ezio41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı lickup adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olsun varsın düğün tabelası gibi bell yazsın hiç olmassa markası daha bi belli olur bende shoei düşünüyorum bakalım...
    Shoei'de güzel kasktır ama verilen paranın üçte birini markaya alıyorlar . Sharp testlerine bakarsanız Bell kasklarının shoei'den daha sağlam olduğunu görürsünüz . Bell kasklarının 8 modelinden 7 tanesi 5 yıldız , 1 tanesi 3 yıldız almışken . Shoei modellerinden 9 tanesinin 3 tanesi 3 yıldız , 3 tanesi 4 yıldız , 3 tanesi 5 yıldız almıştır .

Bell ; http://sharp.direct.gov.uk/testhelme...discontinued=1

Shoei ; http://sharp.direct.gov.uk/testhelme...discontinued=1
    SULH bunu beğendi.

SULH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '15 Xmax 250 10bin km - '13 CBF150 21bin km
    Alıntı mucoist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genelde kayışta yazar. Yuvarlak içerisinde olması muhtemel. 12 rakamdan bir tanesine giden ok ve iki haneli yıl şeklinde.
    hocam merhaba. bahsettiğiniz kayış içinde ki yazıların olduğu bölüm, aşşağıda ki fotoğrafta ki yer sanırım.
    fotoğrafı ben çektim.
    kask markası nolan
    buyrun fotoğraf

bu kaç yılı üretimi? söyler misiniz?

Motosikleti
    Alıntı SULH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam merhaba. bahsettiğiniz kayış içinde ki yazıların olduğu bölüm, aşşağıda ki fotoğrafta ki yer sanırım.
    fotoğrafı ben çektim.
    kask markası nolan
    buyrun fotoğraf

http://i.hizliresim.com/RyrE17.jpg

bu kaç yılı üretimi? söyler misiniz?
    Benim kaskın kayış kısmında da bu tarz yazı yazıyor ama çözemedim üretim tarihini

Motosikleti
    var bi şeyler
    SHARP testine fazla kafayı takmayın. Ben de zamanında inat etmiştim illa 5 yıldızlı kask alacam diye. Snell, ECE 22.05, tuv gibi farklı standartlar var kasklar için. Test kıstasları farklı olduğundan sıralamalar değişebiliyor. Snell ve ECE 'geçti/kaldı' şeklinde standartlar. Yani adamlar "bizim kıstaslarımız bu limit değerlerdir, bunların altında kalan kasklar onay almaz, üstüne çıkanlar alır" diyorlar kısaca. ECE testini geçmek sanki daha kolay gibi, antin kuntin bi sürü markanın üzerinde ECE onay yapıştırması görüyorum çünkü. Snell daha bi itibarlı benim gözümde. Bir sonraki kaskım Snell testinden geçsin veya geçmiyosa ECE 22.05 + SHARP'dan en kötü 3 yıldız almış olsun isterim. Gerçi 2 yıldızlık Schuberth'ler var, onları naapacaz bilmiyorum Sanırım eski modeller onlar ama (S1 pro ve R1)

Motosikleti
    SHARP testine fazla kafayı takmayın. Ben de zamanında inat etmiştim illa 5 yıldızlı kask alacam diye. Snell, ECE 22.05, tuv gibi farklı standartlar var kasklar için. Test kıstasları farklı olduğundan sıralamalar değişebiliyor. Snell ve ECE 'geçti/kaldı' şeklinde standartlar. Yani adamlar "bizim kıstaslarımız bu limit değerlerdir, bunların altında kalan kasklar onay almaz, üstüne çıkanlar alır" diyorlar kısaca. ECE testini geçmek sanki daha kolay gibi, antin kuntin bi sürü markanın üzerinde ECE onay yapıştırması görüyorum çünkü. Snell daha bi itibarlı benim gözümde. Bir sonraki kaskım Snell testinden geçsin veya geçmiyosa ECE 22.05 + SHARP'dan en kötü 3 yıldız almış olsun isterim. Gerçi 2 yıldızlık Schuberth'ler var, onları naapacaz bilmiyorum Sanırım eski modeller onlar ama (S1 pro ve R1)
    Dediğiniz gibi sadece sharp testlerinede bakmamak lazım ama sonuçta çoğu kaskın birden fazla onay testleri var Bell'de bunlardan bir tanesi . Sharptan 5 yıldız artı UN ECE REG 22.05 gibi uluslar arası onaylı güvenlik sertifikalarınada sahip bir kask

Schuberth'ler sharp testinde sürünüyor mesela ama adam gibi bir kaskı 2000 tl civarı . 2 3 yıldız alıpta 2000 tl verene kadar 5 yıldız almış bir kaska yarı fiyatını vermek daha mantıklı ve en azından insanı tereddütte de bırakmaz .

Motosikleti
    var bi şeyler
    Aslında parayı sadece korumaya vermiyoruz. 3 ay önce şöyle bir şeyler karalamıştım, 3. paragraf konuyla ilgili:

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3264230

Motosikleti
    Aslında parayı sadece korumaya vermiyoruz. 3 ay önce şöyle bir şeyler karalamıştım, 3. paragraf
    konuyla ilgili:

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3264230
    Aralardaki para farkinin çoğu zaten sizinde yazmış olduğunuz gibi konfor , sessizlik ve aerodinamik gibi farklara veriliyor .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)