Fren hidroliğinde kabarcık?
Reklamlar
-
2013 model tvs apache kullanıyorum. 4300 e geldi kmsi. Geçen gün 200 km gezi yaptıktan sonra ön fren hidroliğnin içinde buhar yapmış gibimi, böyle kabarcık, damlalar oluşmuş gördüm..
Birde ön frende garç garç olmaya başladı.
sizce ne olmış olabilir? ön fren hıdrolıgının degısmesi mi lazım? Eğer öyleyse tvs apache ye ne önerebilirsiniz?
Reklamlar
-
benım eskı motorum cdf tede oluyordu servıstekıler bırsey olmaz demıslerdı ama ben ozaman guvenemeyıp degıtırmelerını ıstemıstım .
-
1)balataları söküp hafif zımpara yap eğer pislik varsa bu ses yapar
2)bir yerlerde sıkıntı olabilir benim başıma gelen bir sıkıntıdan bahsedeyim alt merkezde pistonun biri sorunluydu değişince ses kesildi
-
Peki hidrolik nem yaptı. Değişmesi lazım sanırım. önerdiğiniz dot3 veya dot4 fren hidrolği varmıdır?
-
-
Uykusuzcorap adlı üyeden alıntı
Peki hidrolik nem yaptı. Değişmesi lazım sanırım. önerdiğiniz dot3 veya dot4 fren hidrolği varmıdır?
al birini geç, üstteki hidrolik kapağını aç, sonra freni epey bi pompala, daha sonra kaliperin oradan hidrolik çıkış vidasını aç-kapa yap.
maneti pompala, alttan vidayı aç- kapa.
temiz yağ gelene kadar bu işlemi tekrar et.
Herhangi bir marka yağ koysan olur. O idrar torbası gibi duran şeyin üstünde yazar zaten dot 3 yada dot 4 olduğu.
ama 3-5 km bir defa fren hidroliği değişmez.
2 yıl veya 15-20 bin km gibi bişeydir onun süresi. Yağ sonuçta, akmaz, kokmaz.
-
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
al birini geç, üstteki hidrolik kapağını aç, sonra freni epey bi pompala, daha sonra kaliperin oradan hidrolik çıkış vidasını aç-kapa yap.
maneti pompala, alttan vidayı aç- kapa.
temiz yağ gelene kadar bu işlemi tekrar et.
Herhangi bir marka yağ koysan olur. O idrar torbası gibi duran şeyin üstünde yazar zaten dot 3 yada dot 4 olduğu.
ama 3-5 km bir defa fren hidroliği değişmez.
2 yıl veya 15-20 bin km gibi bişeydir onun süresi. Yağ sonuçta, akmaz, kokmaz.
Havadaki nemi emdiği için önerilen süre 1 yıl. 2 yıl veta 15-20bin diye bişey duymadım ben, cok nemli bölgedeysen izmir,antalya gibl bu dediklerin olmaz.
Ayrıca genelde 1 yıl deniyor fakat altın elbiseli adam, 6 ayda 1 değiştirin diyor.
-
Havadaki nemi emdiği için önerilen süre 1 yıl. 2 yıl veta 15-20bin diye bişey duymadım ben, cok nemli bölgedeysen izmir,antalya gibl bu dediklerin olmaz.
Ayrıca genelde 1 yıl deniyor fakat altın elbiseli adam, 6 ayda 1 değiştirin diyor.
benim motor yaklasık 2.5 yasında, cross oldugundan arazide asırı fren kullanımı oluyor. balatalar bitti yeniledim.
halen ilk günkü gibi fren performansı var. hidrolik degişimi yapmadım yakın zamanda da gerek görmüyorum.
kullanım klavuzunda da 3 yılda bir degişin denmiş
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
Değiştir dur o zaman ne diyeyim ?
Boşver sen altın elbiseliyi, aliminyum folyoluyu.
Ha bire ona buna para ver. Allah bilir 2000 km de bir yağ değişimi de yaparsın sen. Bak Bajaj'a, 5000 ' le girdiler piyasaya. Sebep? Honda/ yamaha gibi periyodik bakımdan para beklentisi yok adamın.
Havadaki nemle nasıl temas etmiş orasıda ayrı bir mevzu. Hava filtresi değilki bu. Yağ arkadaşım bu, mtoor yağıda değil. El gücü ile sıkılan pedalın mekanık kuvvetini iletmeye yarayacak ve genleşme/sıkıştırma olmasın diye kullanılar alelade bir sıvı.
-
Ha bire ona buna para ver. Allah bilir 2000 km de bir yağ değişimi de yaparsın sen. Bak Bajaj'a, 5000 ' le girdiler piyasaya. Sebep? Honda/ yamaha gibi periyodik bakımdan para beklentisi yok adamın.
Havadaki nemle nasıl temas etmiş orasıda ayrı bir mevzu. Hava filtresi değilki bu. Yağ arkadaşım bu, mtoor yağıda değil. El gücü ile sıkılan pedalın mekanık kuvvetini iletmeye yarayacak ve genleşme/sıkıştırma olmasın diye kullanılar alelade bir sıvı.
Bajaj alın o zaman sizde. Tartışma yaratmayın tartışma için açmadım başlık. Bu arada ben 2000 km de değişirim motor yağını diyelim. Bu beni ilgilendirir. Motoruma ne kadar iyi bakarsam o kadar içim rahat ediyodur belki.
Siz ve sizin gibiler gibi yok otomobil yağı, yok kamyon bilmemnesi koymuyorumdur en azından motora.
-
benim hidrolikte 8 yıllık mesela hiçbir sorunu yok belki değiştirsem biraz daha kuvvetli tutar. bence burdaki mantık aynı motor yağı gibi 4 binde değiştirin diyorlar ama o yağ belkide 8 bin km gidecek bilemeyiz fren mekanizmasınada bir zararı olmadığını düşünürsek değiştirme ihtiyacı duymuyorum ben
-
bende asırı sıcak ve nemli bir yerde ADANA da ikamet ediyorum
çinli satanlar bile 3 yılda bir değişecek dedilerse vardır bildikleri (yaga 1000 km değişim diyorlar)
http://i.hizliresim.com/glO1k0.jpg
ogzcngdk adlı üyeden alıntı
benim hidrolikte 8 yıllık mesela hiçbir sorunu yok belki değiştirsem biraz daha kuvvetli tutar. bence burdaki mantık aynı motor yağı gibi 4 binde değiştirin diyorlar ama o yağ belkide 8 bin km gidecek bilemeyiz fren mekanizmasınada bir zararı olmadığını düşünürsek değiştirme ihtiyacı duymuyorum ben
değişimdeki en buyuk mantık, fren merkezine yakın olan yagın asırı ısıya maruz kalarak zamanla özelliğini yitirmesi.
fren sistemi içinde de devir daim olmadıgı için belli sürede değişim öneriliyor
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
Yukarıdaki tarife uyupta hidrolik değişmeye kalkmayın . Tarifin konuyla alakası yok.
Gerçekten doğrusunu biliyorsanız yapın bilmiyorsanız bilen birisine yaptırın ama mutlaka o sıvıyı değiştirin.
Hatta peryodik olarak değiştirin .
-
Altın Elbiseli Adam dediğin insan senin hayatının bütününü topla, okadar eğitim almış kendini geliştirmiş. sen simdi adama b.k atıyorsun ya, sen belli hiçbirşeyden çakmıyorsun. Motul RBF 660 fren hidroliği dünyanın en iyi dot4 hidroliği. kaynama derecesi 330 derecemi ney. ondan koy sonra bir frenlerini dene.
-
Bajaj alın o zaman sizde. Tartışma yaratmayın tartışma için açmadım başlık. Bu arada ben 2000 km de değişirim motor yağını diyelim. Bu beni ilgilendirir. Motoruma ne kadar iyi bakarsam o kadar içim rahat ediyodur belki.
Siz ve sizin gibiler gibi yok otomobil yağı, yok kamyon bilmemnesi koymuyorumdur en azından motora.
Sen soru sormuşsun, ben sana cevap verdim. Yok öyle olmaz o diye atladın. Daha dot kaç koyacağını bilmiyorsun, beni kamyon yağı koymakla itham ediyorsun.
Biliyorsan sorma, soruyorsan cevap verene teşekkür et geç, teşekkür etmeyi bilmiyorsan hakaret de etme.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------
alper_becker adlı üyeden alıntı
Altın Elbiseli Adam dediğin insan senin hayatının bütününü topla, okadar eğitim almış kendini geliştirmiş. sen simdi adama b.k atıyorsun ya, sen belli hiçbirşeyden çakmıyorsun. Motul RBF 660 fren hidroliği dünyanın en iyi dot4 hidroliği. kaynama derecesi 330 derecemi ney. ondan koy sonra bir frenlerini dene.
Olması gereken ve doğru olan arasındaki farkı ayırt ettiğiniz zaman benim ne demek istediğimi anlarsınız.
Bana sorarsan her cuma değiştirilmeli motorun tüm yağları. Ama bunun birde maaliyet ve gereklilik hesalamsı vardır. 260 beygir, 300 km/h hızla giden bir motorun kaliper ısınması ile dötü moklu TVS Apache'nin kaliper ısınması bir mi?
-
hani yokuş aşağı inerken freni patlayan kamyonlar varya. işte onlar böyle senin gibi zihinyete sahip insanlar sayesinde oluyor 6 ayda bir. cok sık kullanmıyorsan motoru senede bir. bize böyle öğretildi. bize öğretenlerde abilerinden böyle öğrenmişler işte. sizin doğrunuz size kalsın.
-
6 ayda değiştirin diyen kişi kaynak gösterebilir mi? Hangi kullanım kılavuzunda hangi yağ firmasının kataloğunda .Altın elbiseli adam da insandır oda hata yapar 6 ay bence çok abartı.
Bu arada herzaman için yüksek olan Dot değerini kullanmak gerekir.
-
alper_becker adlı üyeden alıntı
hani yokuş aşağı inerken freni patlayan kamyonlar varya. işte onlar böyle senin gibi zihinyete sahip insanlar sayesinde oluyor
6 ayda bir. cok sık kullanmıyorsan motoru senede bir. bize böyle öğretildi. bize öğretenlerde abilerinden böyle öğrenmişler işte. sizin doğrunuz size kalsın.
Allah belamı versinki kışın yerde kar varken bile motosiklet kullanan birisiyim. Subap ayarı yüzünden 5 tane ustayla papaz olduktan sonra 3 gün boyunca akşama kadar söküp takarak subap ayarı yapmayı öğrenmiş birisiyim. 10 yaşımdan beri motosiklet kullanırım, ilk trafik kazamı o yaşta yapmıştım. son 2 yılda 2 aten motorla trafik kazası yaptıktan sonra hızdan atraksiyondan elimi ayağımı çekip gittim mondial aldım. Aldığım gün garanti belgesini yırttım, hatta servise hediye ettim.
Bilmeseydim yazmazdım, Altın elbiseli Boy şimdi çıksa deseki arkadaşlar 3 yılda bir değiştirin, birisi çıkar laga luga yapar. Yok nemdi, yok yağdı , yok kıldı yok tüydü derken adam yalancı çıkar. Öyle bir rakam vermek zorundaki hayatta kendisi yalancı çıkmasın.
100 lük çelik motorla 5000 de bir yağ değiştirerek 37.000 km kullandık. Sadece ve sadece Motul 7100 10-50 kullandık. Toptan aldıydık, elimizde o vardı. Emin ol, üzerinde 2000 yazan motorlar en az 2 katı kadar daha gider. Ama içine hangi marka yağ koyacağını fabrika bilemediği için işi garantiye alır 2000 der.
Bu iş YBR-CBF kadar gider, sonunu bulamayız. Ama daha yağ modeli bilmeyen bir insan çıkıpta bana ''senin gibiler'' ile başlayan bir cümle kurduğunda sinirden kendimi ........esim geliyor. Bak daha yeni üye oldum, genç dimağları aydınlatalım dedim, ilk haftadan bana havlu attıracaklar.
DiabloIII adlı üyeden alıntı
6 ayda değiştirin diyen kişi kaynak gösterebilir mi? Hangi kullanım kılavuzunda hangi yağ firmasının kataloğunda .Altın elbiseli adam da insandır oda hata yapar 6 ay bence çok abartı.
Hadi oradan, hayatında kaç km motor sürdün sen ?
O adam sarı renkli tulum giyiyor bir kere!!
Haddimizi bilelim.
-
250 cc kutu 11.5 tl iyisi http://www.hepsiburada.com/liste/bos...SKU=OTM652070,
4 kere değişim yaparsın 11.5 /4= 2.87 tl.
6 aymı bir yılmı derken 2.5 tl nin hesabındasınız ve konu fren ve araç motosiklet.
3 ayda bir değişsen ne kaybedersin ?
Bin kmde yağ değişip titizlikle hangisi en iyidir diye sorup soruşturup sonra 2 tl lik malzemenin hesabını yapmakta nedir yaw.
-
DiabloIII adlı üyeden alıntı
Abi onu onlara sormak lazım. Belki gösterir belki gösteremezler. Ama bu insanlar lüks bir ev parasını eğitime vermiş CSS'de eğitmen olmaya kadar gitmiş insanlar. Sadece bir eğitim 3500 tl ve MOTO GP'de yarışan yarışcılar dahil bu eğitimlerde etkinliklerde bulunuyor. Bir kısmıda burdan cıkma. Yani siz yine bildiğinizi okuyun fakat gün gelir 10 cm kala durmak yerine kafayı kolu kırarsanız, o zaman bir hidrolikten tasarruf etmenizin acısı cıkar. Benim fikrim bu.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)