esc adlı üyeden alıntı
Bu bir devlet politikası mı? Hükümet politikası mı? Yoksa emniyet müdürlüğünün işgüzarlığı mı? Anlayabilmiş değilim.
Bu ay 3 kere radara girdim. 356x3=1068 TL ceza yani. Yediğim radar cezaları haksızdı, ben 40'la gidiyordum ama cezada 80 yazıyor falan demiyorum ama polislerin tek işi radar cezası kesmek mi?
Mobese harici polislerin hiç ceza kestiklerini göremiyorum. Varsa yoksa RADAR!
Adam sinyalsiz dönüyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adam otobüsün koltuğuna oturmuş durak dışında her yerde,yolcu almak için, zonk diye duruyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adam trafikte makas atarak gidiyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adam gece uzunları, sisleri yakmış geziyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adam son ses müzik dinliyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adam kasksız dolaşıyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adam ters yönden gidiyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adam ikinci şeride park aracını park ediyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adam traktörün römorkuna 20 metre demir bağlıyor(traktörün boyu neredeyse tır kadar oluyor), polis görüyor ama ceza yok!
Adam beton mikserindeki kalan betonu yollara giderk döküyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adam hastane, okul önünde bangır bangır kornaya basıyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adamın arka stop lambası çalışmıyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adamın farlarının teki çalışmıyor, polis görüyor ama ceza yok!
Adam emniyet kemerini bağlamadan geziyor, polis görüyor ama ceza yok!..
Bu liste daha uzar gider. Tüm bu yazdıklarıma mobese dışıda ceza kesileni göremiyorum nedense! Üstelik polislerin bile isteye çiğnedikleri trafik kurallarını yazmıyorum bile.
Şimdi soruyorum bol bol radar cezası kesince trafik mi düzeliyor yosa kazalar mı azalıyor. Sonuçlar ortada. Radar cezası gereksiz demiyorum ama sadece radar cezası kesmek insandaki adalet duygusuna gölge düşürüyor. Haksızsam haksızsın deyin lütfen.