daha önce mcx kullandıysan sıfır drift yerine temiz bi mcx te alabilirsin he daha yüksek ve daha rahat hemde torku çok çok iyi. diğerlerine göre fazla yakar tabi...
daha önce mcx kullandıysan sıfır drift yerine temiz bi mcx te alabilirsin he daha yüksek ve daha rahat hemde torku çok çok iyi. diğerlerine göre fazla yakar tabi...
yerinde olsam seçenekler arasından drift i tercih ederdim sanırım.
Alabilirsen cbf
olmadı ise
sıfır olarak bunu al derim http://www.mondialmotor.com.tr/?p=mo...5MHDRIFT&i=495
2011 honda cb125e tavsiye ederim. titreşim vardır biraz ama çok çok az yakar
bende 2009 model 12 binde var satıyorum zaten ilanda şuanda zonguldak ereğlide ararsanız tek ilan benimki çıkacakdır kırmızı renk michelin lastikli
2012-2014 Honda CB 125 E, bahsettiğin fiyata hatta zaman zaman detaylı arayışla daha bile uygun fiyatlara, koruma demiriyle, çantasıyla... bile bulunabiliyor.
Bir depo yakıt ile 640 km gitmişliğim vardır, yer yer hesapladığım depolarda 1.7 lt / 100km ortalama yakalamışlığım vardır...
+70.000 km kurye dayılarca kullanılmışları bile tek marş çalışır ve yola gider.
Far aydınlatması yüksek cc motosikletlerin birçoğuna bin basar, otomobil farının tek hali tadındadır, uzun yol zifiri karanlıkta dahi en ufak sorun yaşatmaz.
Yağ yakmaya dair ennnn ufak bir şikayet yoktur.
Nispeten genç bi duruşu vardır.
Gösterge aydınlatması nefistir (gereksiz bi detayda olsa, nefismi nefiss )
Jigle sol elcikte konumlu, yan ayak güvenlik müşürü v.s gibi detaylar atlanmamıştır.
Tecrubeli olduğun için kullanmayacağın bir detay fakat vites göstergesi çok güzel konumlandırılmıştır.
Bugün öğrenciliğime dönsem tekrar alırım, hesaba vurunca akbilden uyguna Honda ya binmek... Tavsiye edilir
Öneriye açık değilim, listem belli illa ki bu listeden seçiniz diyorsan, eski kasa bi Ybr öğrenci adamı pek üzmez heralde
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Honda 125 cb sanirsam 9 bg ybr den güçsüz son hızı 90 km/h Ybr 110 km hizlara cikabiliyo ivmelenmesi daha iyi kiyaslarsak.
Sym 400,
sym 250,
ve drift ile gittiler geçen yaz. Bu yaz yine gidecekler. Daha uzun olacak diğerinden.
Bu abiler, hatta amcaları buradan tanıyorum. Yan ilçeden.
Birinin buraya üyeliği var, geziyi paylaşmıştı. Ama drift kullanan abinin var mı bilmiyorum.
Bir bakayım, araştırayım, konuyu bularsam buraya link atarm.
Güvenebileceğimiz tek gözler, kendi gözlerimizdir.
Ben sakin bir kullanıcı olarak bir, bilemedin iki kez orhangazi bursa yolunda ( düz yol ) gaz açmışımdır.
Ben bile gazı açıp 122km/h görmüşsem son hızı 90 diyemem, ki 90 bile olsa alırdım orası ayrı
Ybr de aynı süratleri görebiliyor, bizzat denemedim fakat fotoğraf ve videolarını gördüğümüz bi motosiklet
Ivmelenmesi tabi ki Honda CB' den daha iyi değil, CB nin %10 a yakın torku yüksektir.
yamaha-motor.eu
Maksimum güç___7.3 kW 7,800 dev/dk.
Maksimum tork___9.5 Nm @ 6,000 dev/dk.
honda.tr
Maks. Güç_______7,6 kW / 7.750
Maks. Tork______10,4 Nm /6.250 dev/dak
Listede yok ama Ybr yerine Salcano Wolf öneriririm sıfır, Kendini kanıtlamış kaliteli bir motosiklettir.. Ben Aldım. almasa idim. listemde Rks ve Drift ve mcx vardı..
-Mcx çok yaktığı için ve fiyat olarak daha pahalı olduğu için vazgeçtim denebilir.
-Rks ebatları bana uymadı.. boyum 1.82, Boyun 1.75 in üzerinde ise uygun olmayabilir. Mutlaka dene. Kaliteli motosiklet.
-Driftin torku yakıtı güzel tek sevmediğim ön kafa idi..
İllaki listemdeki arasından söyle dersen, boyun uyarsa RKS, olmadı, sıfır en iyisi derim DRİFT.
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
mondial max ile yapılan avrupa turundan bir kacsey
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3118214
buda gazete haberi
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
Öncelikle kesinlikle sıfır olmalı , gerek cbf modeli gerekse ybr modeli kurye motoru olarak geçer , ayrıca km düşürme işlemi yapılıp yapılmadıgından asla emin olamazsın , motoru tanıdık bildiğin birisinden almadıgın sürece nasıl kullanıldıgındanda emin olamazsın. Geriye kalan 2 seçenek olan mondial ve rks arasındada fiyat farkı var , bütçe 3100 lira ise zaten alabileceğin marka geriye mondial 125 MH Drift kalıyor zira fiyatı sitesinde 3167 geçiyor ve 3000 tl ye bulabilirsin. Pilaka ve ruhsat masraflarınıda ekstradan 400 civarı yandan üstüne koy her aldıgın motorun.
Şimdi soru şu bu para mondiala verilir mi ? Ben 2 senedir kullanıyorum 150 mcx modelini , eger aldıgında zamanı geldiğinde gerekli bakımlarını yaptırırsan ve onun 135 cc oldugunu bilir ona göre hırpalamadan kullanırsan rahat rahat uzun yıllar kullanırsın ,hiç bir sıkıntı yaşamazsın , bu çinli markaların scoterleri çok çabuk dagılıyor helede kanuni modelleri tamamen katliam. Ama vitesli büyük motorlarından korkma.
RKS 150 liliği seçenek olarak sunmuşsun ama arada fiyat farkı var. Site satışı 3905 tl hadi indirim yaptı bayi olacagı 3800 tl ayrıca ruhsat pilaka olur 4.200 tl. Ben bu 4.200 üde verebilirim zorlarım diyorsan ve mondial mı RKS mi dersen ben o zaman RKS derim , (Sadece 2 model arasında) RKS yi daha üstün görüyorum.
Fiyat avantajı ile Mondial Mh125 Drift tin çok alıcısı oldu , çoğu kişide fiyatına göre memnun gibi , RKS ise çok güzel satıyor sessiz ve derinden 200 lüğünü almaya niyetlendim ortalama 3 hafta önce ana deposunda kalmamıştı ve yeni kasaları haziran gibi gelicek, begenildi demek ki. Alamadım yani.
Ha sana bi seçenekte benden olsun seçenegin 3 e çıksın KUBA CR1 modeli. Bunada bi göz at derim , genç kardeşimizsin bunun da kasası sana yakışır.
Son olarak bu üç motorunda burada kullanıcıları var biraz incele , daha sonra bu motorların bayilerine gidip bizzat canlı canlı gör üstlerine otur , içlerinden birine zaten tav olacaksın , yeterki Allah'ım kaza bela vermesin , geriye kalan herşey hallolur , kal sağlıcakla , saygılarımla.
2008 2009 - 15 20 bin km arası YBR 125 tavsiye edebilirim. Uzun yıllar arkanıza bakmadan götürebilcek bir motosikletsiz sizi üzmez yormaz temizi denk gelirse. 80-90 km hızlarla uzun yolda da yorcağını pek sanmıyorum seleye yumuşak bir yastık tarzı birşey konulduğunda.
bajaj boxer...bakım aralığı çok uzun.
Belki alakasız olacak belkide sadece bizim buralarda böyledir (Tekirdağ) bilmiyorum ama ben hiç kafasında kaskı olan üzerinde montu olan drift süren arkadaş görmedim
Ben bir ay önce ikinci motor olarak honda cb125e aldım.2012 model,2013 trafiğe çıkışlı 3500 km de.Fiyatı 3000 tl idi.Daha önce cbf ve ybr motorlarımda oldu,bence cb onlardan kalitesiz bir motor değil.Bütçene göre mantıklı bir seçim olucaktır diye düşünüyorum.
son elemelerden sonra listeyi değiştirmeye karar verdim..
honda cb125e
mondial mh125 drift
tvs apache 2012 2013 max. 15 bin km
rks titanic 3.250 ye filan var 2013 model 2 3 bin km de pazarlıkla onu da dahil edebiliriz belki..
Tüm yorum yapan arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum..
Üstüne 200-300 TL daha koy sıfırından Titanic al derim.
Sitede 3900 yazıyor ama bayilerde sıfır 2014 fiyatı 3400-3700 arası değişiyor.
2014 modellerde analog gösterge var ama bayiilerin hepsi olmasa da çoğu istek üzerine göstergeyi dijital monte edebiliyor.
Apache kadar kalıplı ve asil, ayrıca bence gayet de kaliteli.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)