Ey Mt ahalisi, üşenmedim biraz araştırdım bu konuyu ve size de aktarayım dedim. Şimdi bizim milletin bir huyu var kulaktan dolma bilgiye bayılıyoruz biri birinden bir hikaye duyuyor, üzerine 5 ekleyip gidip başkasına satıyor sonra hikaye dönüp dolaşıp geri gelince kendisi de inanıyor. Megelli ingiliz malı diye bir rivayet var. Olayın aslı şöyle. Megelli'nin sahibi Barry Hall adında bir grafiker girişimci. Adam kendi çapında motosiklet tasarımları falan çiziyormuş neden sonra Megelli diye bir motor icat etme gelmiş aklına. Çizimlerini kendi yapmış, parçalarını Tayvanda ürettirmiş, motorun montajını da Çin'de yaptırmış sonra önüne gelene de "Bu motor ingiliz malı ha" diye satmış.Yani ingilterede megelli adına bırak motoru gazoz kapağı dahi üretilmiyor bir fabrikası falan yok. Şirket kağıt üzerinde ingiliz ama motorun ingiltereyle tek bağlantısı çizen adamın ingiliz olması. Bunun haricinde hiç bir alakası yok. Hatta Megelli.com resmi sitesine girin bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Sitede verilen iletişim adresi bildiğin tarla çıkıyor. Telefon numarasını da aramadım çincem yok