Sabah sabah beni sıkıştıran araba
-
TEM'de Samandıra gişesi solda trafiğin akış hızında gidiyorum önümdeki arabanın takip mesafesindeyim.
Arkadan bir araba hızlıca sağımdan geçip önüme girmek istiyor ama yer yokki!!
neyse devam ediyorum. Hızlanıyorum araba oldukça arkada kalıyor, bi şekilde cambazlıklar yapıp tekrardan önüme geçmeye çalışıyor ancak bunu yaparkende yolumu kesercesine sıkıştırarak.
Sonra camı açıp "Sağdan git sağdan" diye insancı olmayan bir tavırla bağırıyor!
"06 DB 3163" nolu plakalı yeşil Ford Mondeo araç sahibi sana sesleniyorum.
Es kaza bu yazıyı okuyorsa bilki,
"Motosikletler arabalardan daha seri daha güçlüdür. Ben gazı açtığımda senden 2 kat daha hızlı ivmeleniyorum, ayrıca senin kadar vergi ödüyorum" motosiklet istediği şeritten gidebilir, ufak gördüğün motoru saatte 150km hızla bile yakalayamadığın halde sağdan git demeye ne hakkın var! bunları öğren herşeyden evvel biraz insan ol. Takım elbise giyip camdan bağırmayla olmuyor bu işler.
Not: Gişe çıkışında bekleyen polise plakanı verdim. Gişelerde polisle seni bekledik ama çıkmadın. Umarım daha ilerdeki polisler tarafından çevrilmişsindir.
Reklamlar
-
Dün bende arabamla giderken benzer durumu yaşadım. bi tane doblo makas ata ata geliyor sol şerit dolu sağ şeritte dibime girmiş selektör çakıp duruyordu araya girmeye çalışıyor çok hareket ediyordu direksiyonda. bende arka sislerimi açtım iyice yavaşladım sol dan makas atmaya çalıştı öndeki aradaki farkı kapattım. en son birbirimize girecektik bende zaten gideceğim yere vardığım için peşini bıraktım. birisi durduk yere bana selektör atınca niyeyse sinirime hakim olamıyorum
-
polise bildirmeniz çok iyi olmuş. Böyle danalar çok oldukça, daha çok uğraşırız bunun gibilerle
-
Malesef sağdan gidip otomobile yol vermek zorundayız. Evet motosiklet daha güçlü daha hızlı ve atik olsada kanunen hız sınırımız otomobilden daha düşük. Sağdan ve daha yavaş gitmeye mecburuz.
-
Neden yavaşlayıp yol vermeyi denemiyorsunuz?
Bırakın defolup gitsin!
Yol hakkı sizin olsa da, altınızdaki motor bir arabadan çok daha güçlü çok daha hızlı olsa da, haklı da olsanız, karşınızdaki öküz-apaçi-ayı-dayı olsa da anında salın ipini yol verin gitsin.
Yolda bu gibi atraksiyonların sonucu her zaman motosikletli için kötü oluyor.
-
yerden göğe kadar haklısınız ama hayatta asap bozmamak için bazen kabullenme yoluna gitmek daha iyi.
inatlaşma motorcuyu tehlikeye düşürüyor ne yazık ki vatandaşlarımızın çoğu güvenli araç kullanacak mental olgunluğa sahip değil.
-
haklıyız ama ben trafik de kimse ile inatlaşmıyorum.. polise vererek en güzel işi yapmıssın...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
burası Türkiye takip mesafesi diye bir şey yoktur araçlar dipdibe gidecek kaza olursa zincirleme olacak
-
Polise şikayetçi olman çok yerinde olmuş..
Dediğin gibi her ne kadar motosiklet hızlı ve çabuk ivmelenen bi araç olsada ebatları itibariyle küçük bir araç olduğu için bir kaza durumunda en çok zararı sen göreceğin için... bu tiplerden uzak durmakta fayda var.. Ben elimden geldiğince öyle yapmaya çalışıyorum.. Araba kullanırkende uzak dururdum.. şimdi resmen kaçıyorum..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
-
Noktası virgülüne kadar katılıyorum söylediklerinize.
reverse adlı üyeden alıntı
Neden yavaşlayıp yol vermeyi denemiyorsunuz?
Bırakın defolup gitsin!
Yol hakkı sizin olsa da, altınızdaki motor bir arabadan çok daha güçlü çok daha hızlı olsa da, haklı da olsanız, karşınızdaki öküz-apaçi-ayı-dayı olsa da anında salın ipini yol verin gitsin.
Yolda bu gibi atraksiyonların sonucu her zaman motosikletli için kötü oluyor.
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
boyle bi durumda inadina yavaslayip da gidiyorum. kenara da cekilmiyorum. gecmek isterse sol seritten gecebilir. onumdeki aracla aram acilsa bile hizimi yukseltmiyorum. zaten istanbul trafigi her yerde trafik, arkadaki muhtemelen hirsindan ve bisey yapamadigindan deli olunca ben ayri bi keyifleniyorum. bi sure sonra o trafikte beklerken ben ortaliktan kayboluyorum.
-
kubi34 adlı üyeden alıntı
boyle bi durumda inadina yavaslayip da gidiyorum. kenara da cekilmiyorum. gecmek isterse sol seritten gecebilir. onumdeki aracla aram acilsa bile hizimi yukseltmiyorum. zaten istanbul trafigi her yerde trafik, arkadaki muhtemelen hirsindan ve bisey yapamadigindan deli olunca ben ayri bi keyifleniyorum. bi sure sonra o trafikte beklerken ben ortaliktan kayboluyorum.
Bunu yapmak eminim oldukça keyiflidir fakat istanbul gibi her telden insanın olduğu ve özellikle herkesin arabasında ve üzerinde terminatör gıbı dolaştığı 2014 yılında bunu yapmanızı tavsiye etmem.
gecen bir başlık vardı. "Bugün iyi günümdesin o yüzden carpıp düşürmedim seni" demiş öküzün biri motorcu arkadaşımıza. Arkanızdaki psikopattır. çarpar düşer ölürsünüz , o da kaçar bulamazlarda. Yazık olur size. Yapmayın bence nacizane tavsiyem
-
İmzamı bu olaylar için yazmıştım
-
-
kngsze adlı üyeden alıntı
21 yaşına gelince mutlaka 1 adet silah temin edeceğim.(Ruhsatlı)
Ama o zamana kadar herkese eyvallah
Geçmek isteyen mi var hemen sağa yanaşır yol veririm,adamın bana küfür ettiğini mi görürüm kafa sallar geçerim
Eskiden yaptığım gibi magandaya mangadalık yapınca hep ben zararlı çıkıyorum.
Dipnot:Silaha aşırı bir ilgim var,ayrıyetten amaç filmlerdeki gibi ceketin(bizde mont) kenerından göstermek
olmadık biriyle karşılaşırsan topuğuna sıkarlar
-
shooter1 adlı üyeden alıntı
olmadık biriyle karşılaşırsan topuğuna sıkarlar
Kafamı teker ezeceğine varsın topuğuma sıksınlar
Şaka bir yana zaten izin vermezler almama ya neyse
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
kngsze adlı üyeden alıntı
Kafamı teker ezeceğine varsın topuğuma sıksınlar
Şaka bir yana zaten izin vermezler almama ya neyse
Samuray kılıcı al bro
-
Ankara plakalı araçlardan uzak durmakta fayda var, İstabullular kadar anlayışlı değiller.
Muhtemelen bir kurum adına kiralanmış makam aracıydı, içindeki de şofördü. Tehlikeli tipler bunlar.
Sinir bozukluğu dışında bir terslik yaşamadığınıza sevindim.
-
Karachali adlı üyeden alıntı
Samuray kılıcı al bro
%1 ci birinini videosu vardı kırmızı ışıkta durup balta çıkarıyor onun gibi
İşin şakası herşeyi konuşarak halletmekde fayda var,oda olmazsa (ülkemizde pek olduğunu düşünmüyorum)hukuk yoluyla hakkımızı aramak en yararlısı...
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
Deryali adlı üyeden alıntı
"Motosikletler arabalardan daha seri daha güçlüdür. Ben gazı açtığımda senden 2 kat daha hızlı ivmeleniyorum, ayrıca senin kadar vergi ödüyorum" motosiklet istediği şeritten gidebilir, ufak gördüğün motoru saatte 150km hızla bile yakalayamadığın halde sağdan git demeye ne hakkın var! bunları öğren herşeyden evvel biraz insan ol. Takım elbise giyip camdan bağırmayla olmuyor bu işler.
Not: Gişe çıkışında bekleyen polise plakanı verdim. Gişelerde polisle seni bekledik ama çıkmadın. Umarım daha ilerdeki polisler tarafından çevrilmişsindir.
1. Bir kazaya neden olmamış olmanız sevindirici. Ancak diğer taraftan bu sürtüşmeyi sürdürmeniz, çok mantıklı değil. Motosikletler ile ilgili saydığınız artıların yanında en önemli eksisi de biliyorsunuz ki üzerimizde bizi koruyan bir kaportanın olmaması. Bu nedenledir ki arabalarla dalaşmamakta yol verip gitmelerini seyretmekte fayda var.
Diğer taraftan, ülkemizde hala maalesef motosikletlerin ağır taşıtlar gibi en sağda gitmeleri gerektiğine dair yok olmayan bir inanç var bu nasıl kırılacak bilemiyorum ama umarım özellikle eğitim kurumları bu konuları biraz işlemeye başlar ve ehliyet kursları ticarethane olmaktan çıkıp bunları insanlara öğretir. O zaman biraz daha rahat bir nefes alırız.
2. Ben o polislerin hiç umursadıklarını sanmıyorum.! Nasıl çıkmadı gişelerden? Uçarak mı geçti.! Mondeo marka ve 06 plakalı bir araç ise eğer polis görse de görmez.
Naçizane tavsiyem, özellikle hızlı akan ve yoğun trafikteki sürüşünüzü defansif yapın. Bırakın geçsinler, sizin geçmesine izin verdiğiniz bir otomobil sürücüsünden zarar görmezsiniz ama eğer inada binerde geçmeye çalışan bir sürücü ile karşılaşırsanız başınıza kötü şeyler gelebilir.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)