Honda işte
(topuk topuk topuk... )
Honda işte
(topuk topuk topuk... )
Mondialımızla bi rahat bırakmıyorsunuz ki mutlu olalım , çin deyip aşagılama sizde , yıllardır aynı kasaya bindiğiniz , 3 ncü dünya ülkesi muamelesi gördüğünüz halde abiii bu varye bu super japon be abii diye sigara tüttürmeler sizde , tipi b.k gibi emme kalite be abi deyip kendini avutma modu sizde , yeni kasalarımız geldiğinde bu motor alınır mı diye soruldugunda uzaktan yakından motoru görmemiş biri olarak çinden uzak dur deyip adamın hevesini kursagında koyma sizde , adam rezil oldum yolda kaldım dediğindede olur böyle şeyler yav deyip sırtını sıvazlamalar sizde. Yolda kaldım diye ben başlık açsaydım tam bir hafta biz demedik mi çinli alınmaz diye çek şimdi akılsız başının cezasını diye verirdiniz ayarı. seninde dediğin gibi şu üç kuruşluk hondanı al , çekil ayak altındanda bi rahatımıza bakalım mondialcılar olarak , GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEZ.
Sorun da burada zaten , algılama eksikliğinde. Herkes bu işin kitabını yazmış honda önünde saygı ile eğilir , yılların vermiş oldugu tecrübe ile kalite ürettiklerini bilir. Siz zannediyorsunuz ki biz mondialları hondalarla bir yada ona rakip tutuyoruz. Dedimya algılama eksikliği. Burada sorun milattan kalma kasa ile bu insanlara yıllardır giydirdikleri ve giydirmeye devam ettikleri modele tapar derecede sahip çıkmanız. Honda cbf 150 kullandıgı halde yada cbr 250 kullandıgı halde bu modelleri yerden yere vuran bi dünya kullanıcı var forumda at gözlüklerini çıkarıp bi baksan göreceksin. Ama bu değil asıl mesele , olabilir sevenide olur sevmeyenide , asıl sıkıntı bütçem 3000 lira diye bas bas bagıran gariban motorbisikletçilere hala çinli alma la honda al diye diretmeniz. At sahibinin elinde kişnermiş , biz mondiallarımızı kişnetebiliyoruz , ha sen hala inatla diyorsan ki o at değil eşşek , bizde sana diyoruz ki eşşek olsun bizim olsun. Dedimya ALGILAMA EKSİKLİĞİ.
3.000 bin tl bütçesiyle motor almaya çalışan biri her seferinde civatası düştü, motor yatak sardı, çok yakıt yaktı derdine girmesin biraz daha dayansında adam gibi birşeye binsin onun iyiliğini düşündüğümüz için yapıyoruz. bizde biliyoruz kaç senedir aynı şeyi bize sattıklarını ama en azından güveniyoruz aracımıza. kanuni breaton 2bin küsur tl mi ne arkadaşım sıkıntısız 20bin km bindi, ama çoğu zaman motor rahatsızlığıyla ona binmiş oldu. zorunlu kalmadıkça biraz daha dişini sıkıp 2. elde olsa japon bir firmanın aracını almak her zaman daha iyidir.
Hocam bırak boşver,konuyu uzatmanın bir anlamı yok.
Herkes doğal olarak kendi motorunu kötülenmesine karşı çıkar.
Sonuçta para verilmiş bir emek var niye enayi yerine konulsun ki ?
Ayrıca Afyonlu_Cash'insanlara hitabın hiç hoş değil.
Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok...
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
100-150 cc commuterları ne büyüttünüz alman, Japon olsa nolur Çinli, Filipinli olsa nolur? Küçücük motor sonuçta sana etmesi gereken hizmeti öyle yada böyle ediyosa dahada konuşmaya gerek yok, tamam Honda'nızı yamaha'nızı övün ama diğerinide yermeyin. Adamın parası mondial'e yetiyosa japon firmalar motorları çok yüksek fiyattan satıyosa, kusura bakmayın o adamın suçu yok. Honda yamaha felan bu kadar şişirmeyin commuter sonuçta vermesi gereken belli.
3 ay önce bende sıfır cbf aldım ama sizin gibi bir problem ile karşılaşmadım . Sizin motorda fabrikasyon hatası olabilir geçmiş olsun ...
kasap et derdinde koyun can derdinde. arkadaşın motosikleti arıza yapmış sebebi ne olabilir diye sormuş, bazıları benim motorum senin motoru döver diye ilkokul bebelerinin muhabbetine çevirmişsiniz yine buraları.
Avrupada tek maaşla alınabilen bir motordan ne mucize bekliyorsunuzki ? Tabiki arızada çıkartacak yoldada kalacak. Kullanan arkadaşlar yanlış anlamasın, Honda'nın ucuz ve kalitesi nispeten daha düşük bir modelidir. Her markada bu olağan bir durumdur.
İstanbul'da motosiklet kurtarma ( çekicilik) yapan bi arkadaş ile bu konuyu konustuğumda , bana en çok italyan (hatta ducati) lerin yolda kaldığını söylemisti.
ikinci el temiz honda cbf 150 veya yamaha ybr al....
hoop pardon yanlış konuymuş.
ateşlemede sorun var gibi. buji kafasını çıkarıp marşa basın bakın bakalım elektrik geliyor mu....
cdi arızasına benziyor
kırmızı düğmeye bakın. kırmızı düğmeyi yanlışlıkla kapamış olabilirsiniz. sağ kütüğün üzerindeki süğmeden bahsediyorum. gidonda.
Teşhis : Kullanıcının kullandığı markaya toz kondurmama hastalığı
Tanı : Genetik Türk hastalığı
Tedavi : Yok
Tavsiye: Motosikletini sev,onunla ilgilen,ufak tefek arızalarını çözmeye çalış,bakımlarını asla aksatma,motorunu tanı.Motosikletin ne malı olursa olsun,sen mal olma.O zaman üzülmezsin.
"Motosikletin ne malı olursa olsun,sen mal olma" günün yorumu !!!!
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)