Tigercim;
Az daha zorlarsan azizsele kanun teklifinin red edilmesinden bizi sorumlu tutacak benden söylemesi
Adam memleketteki olumsuzluklardan destan yazmış ama hala iktidarı savunuyor.
Akıl akıl
Gel şeyime takıl....
Tigercim;
Az daha zorlarsan azizsele kanun teklifinin red edilmesinden bizi sorumlu tutacak benden söylemesi
Adam memleketteki olumsuzluklardan destan yazmış ama hala iktidarı savunuyor.
Akıl akıl
Gel şeyime takıl....
Hocam diyelim ki gerçekten sizin dediğiniz gibi, işçi, emekçi ve madenci zerre umurumuzda değil.
Diyelim ki gerçekten mevcut iktidara kinimizi keskinleştirme çabası içindeyiz.
Lakin 300 küsür İnsanın hayatını kaybettiği bir hadiseyle ilgili olarak, gelecek için bir önlem alınmaması hiç vicdadinizi sizlatmiyormu?
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Somada ölenlerin akp ile ilişkisini soran üye, Başbakan denilen şey, o insanların ölüm sebeplerinden ilk sıradaki kapitalist hırsız firmayı savunmak uğruna somada yerde adam tekmeletti, kendisi vatandaşa saldırdı. Sen bunları görmedin mi?. Sen bunları seyredip hala görmezden gelip ilişki arıyorsan sen insanlıktan çıkmış o başbakan gibi sadece bir şey sin. Biz akp nin ne olduğunu biliyoruz. Sizin de savunmak uğruna kendi gururunuzu hiçe saydığınızın ayaklar altına aldığınızı da görüyoruz, insanlıktan komple ne zaman çıkacaksınız artık onu takip ediyoruz.
bak bakalım kimin kimle nasıl bir ilişkisi varmış? vahşi kapitalist mi dediniz? http://www.aksam.com.tr/siyaset/soma-holding-ile-sarigul-hakkinda-sok-iddia/haber-309641
http://www.aksam.com.tr/ekonomi/soma-holdingle-ilgili-soke-eden-chp-iddiasi/haber-324686
detay vermeme gerek var mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------
çok ilginç bir ilişki değil mi? Adam Maslakta herkese 2,80 emsal verilen bir bölgede inşaat yapmak istiyor ilçe belediyesi 6,00 emsalin üzerinde inşaat izni veriyor (olması gerekenin 3 katı) ama sizlerin ifadesi ile menfaat ilişkisi olan iktidar partisinin belediye başkanlığı buna itiraz ediyor 2 kurumuyla ve Tayyip'in ele geçirdiği "yargı" bu itirazı reddediyor.... adam rantın yanında çevrenin de anasını belliyor ve yeşil alanı %50 den %25 'e düşürüyor gezi için ortalığı savaş alanına çeviren gençlerin alnından öpen genel başkan bu işleri yapıp 900 milyon dolar üzerinde rant üreten belediye başkanını bu plana itiraz eden belediye başkanı karşısında aday gösteriyor.... ha bu amca bu arada Kartal Belediyesine bağlı bir özel şirkete 2,5 milyon lira ayrıca Kartalspora da maddi yardım yapmış... Kartala olan sevgisindendir değil mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:28 ----------
sorunun ne olduğunu bildiğim için sorumluluğum olmadığı için vicdanım rahat... ama üzülmüyor muyum elbette üzülüyorum...ama dediğim gibi bu akılla bir bok değişmez bu ülkede Sütaş işçileri eylemde 10 lu 20 li sayılarla ölmedikleri için mi umurumuzda değil? hükümetin vitrin işlerinden olan THY önünde greve destek verenler nerede neden Şişecam grevine destek vermiyorlar? Soma ile ilgili aklınızda kalan ne ? konuşulacak yazılacak çok şey var ama ne benim mecalim var ne de zamanım... hele şu aşağıdaki arkadaşların üslubu..... bunlara ne yazacaksın ki?
Aşkta kanun imiş aşıklara cevr eylemek aşık odur ki cefa-ı yare sabretmek gerek..
hoccammm 2,5+1 = 3,5 milyon tl bağış diyorsun da 99 milyon dolar ile Bilal Erdoğan en önde gidiyormuş, ne diyorsun bu hususta
http://sozcu.com.tr/2014/gundem/bilal-erdoganin-turgevine-gelen-bagis-kimden-486241/
hiç birini onaylamıyorum, bağışın hası var, onu da hatırlatmak lazımdı, yanlış anlaşılma olmasın, illa beni bir taraftan görmeyin, kategorize etmeye çalışmayın, anlayamazsınız
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
Aşkta kanun imiş aşıklara cevr eylemek aşık odur ki cefa-ı yare sabretmek gerek..
bağış açısından neler var olayına gelirsek hatırlanması gereken bir rakamdı, Soma firmasının verdiği bağışların maden olayı ile ilgisi yok, firmanın İstanbulda ve pek çok yerde yatırımlarından bazıları işte, neyse maden olayında yaşam odası önerisini akpliler reddetmiş ...
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26781555.asp
sizin de bu haber sebebiyle AKP'ye çemkirmeniz bekleniyor şu an
taze haberlerden 5 saat öncesine ait bir bukle bilal Erdoğan gemi filosuna 35 milyon dolara bir gemicik daha katmış ...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/bilal-erdogan-filosuna-bir-gemi-daha-katti-haberi-95012
bu da sinir bozucu bir haber: hüseyin Çelik'in İsrail ürünlerini boykot etmeyin genelgesi:
http://www.odatv.com/n.php?n=israil-mallarini-boykot-etmeyin-2007141200
ne olur siz de bunları ben de tasvip etmiyorum diyin...
bu şekilde davranırsanız daha az tepki çekersiniz, forumda daha kaliteli tartışmalar olur, herkes doğruya doğru denilmesi gerektiğini görür, aramızdaki fanatikler belki yontulur ...
toprak rantı ne yazık ki var, mühür kimdeyse bir şeyler yapmaya çalışıyor, hepsini lanetlememiz lazım, biri yaptı öteki de yapar deyip Allah'a eş koşmamamız gerekiyor, biz kimiz ki haram işler çevirenleri affedelim, hiç bir şey o tür işleri mübah kılamaz, 40 milyon gemicik servet vs önemsemiyorsa 30 milyon da istemiyor, onların da kul hakları var ...
Basit bir şey söyleyeyim bu hükümet döneminde kayıt dışılığın önüne geçmek için sanırım maaşların banka üzerinden yatırılması için yasa çıkarıldı... hemen hemen bütün belediyeler iktidar partisi, muhalefet partisi belediyeleri çeşitli işleri için ihaleye çıkıyor, yol yaptırıyor, kaldırım yaptırıyor vs. vs. vs. ve bunlarda binlerce insan çalışıyor değil mi? işim gereği hem iktidar partisinin belediyelerine hem muhalefet partisi belediyelerine iş yapıyoruz ama arada fark yok... ikisinde de müteahhit firma personelini maaşları asgari ücret üzerinden yatırılıyor SGK primleri vs. asgari ücretten yatırılıp çalışan mağdur ediliyor... işsiz kalırım korkusuyla hiç biri sesini çıkaramıyor... bir ara Gürsel Tekin yolda karşılaştığı çevre düzenlemesi yapan işçileri yanına aldı fotoğraf çektirdi... AKP yabancı işçi çalıştırıyor hem onları hem kendi işçilerimizi mağdur ediyor diye şov yapıyor ama aynı anda aynı şehirde kendi ilçesinde de aynı problemlerin yaşandığını biliyor bilmesine rağmen kulağının üzerine yatıyor... önemli olan hikaye anlatmak çünkü...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------
yaz tabi bakalım nedir ne değildir...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
neden blmiyorum ama bu mesajının altında beğen butonu çıkmıyor... dediklerinde haklısın... söylemek istediğim şuydu sorunun özüne bakmıyoruz, işin öznesi sorunun kendisinden çok siyasi aktörler böyle olunca oluşması gereken bilinç de güdük kalıyor... mesela RTE gidince AKP gidince sorun değişecek mi? bilinç yükselecek mi? madenler, tersaneler, inşaatlar, kışlalar güvenli hale mi gelecek?
akp'lilerin de çıkıp tokat gibi bunu sende yapıyorsun demeleri lazımdı, ancak derlerse kendi hatalarını kabul etmiş olacaklarından suskun mu kaldılar? ben olayı bilmiyorum, neyse eksik prim yatırma ahlaksızlığı her yerde var, ya bu insanımızın tipik ahlaksız karakterini yansıtıyor, ya da kurnazlığını yansıtıyor, şöyleki devlete olan geçmişten gelen bir güvensizlik var, yani ben vericem tam prim, sonra devlettekiler saçıp savuracak diye mi düşünüyorlar? ben hiç işveren olmadım Avrupa'daki gibi kurallar herkes için geçerli olsa, yolsuzluklar affedilmese herkes vergisini vermek zorunda olduğunu bilirdi ...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
hah işte zurnanın zırt dediği yer burası.... neden bu milletin büyük çoğunluğu bu devlete bir aidiyet hissetmiyor devlet benim ben de bu milletin bir ferdiyim demiyor... kurallara uymuyor mesele sadece çar-çur ediyorlar meselesi değil... mesele bu büyük aileye aidiyet hissetmemesi meselesi... ve daha ciddi bir tartışma konusu... öğrenmemiz anlamamız gerekenler listesi madde 1 bu ülkede farklı dil, din, ırk, mezhep, cinsel yönelimleri, kimlikleri olan insanlar var ve bu kimlik unsurlarına saygılı olmak ve birlikte yaşama kültürünü edinmek zorundayız... 2 devlet yönetenleri ile bu ortamı sağlayacak herkese eşit ve tarafsız yaklaşacak herkesin kimliğini özgürce yaşayacağı ve ifade edeceği bir altyapıyı oluşturmak zorunda... bunu sağladığı zaman milletin de tüm unsurları ile devletine aidiyeti otomatikman oluşacaktır... 3 artık bu milletin ölmek ve öldürmeyi kutsamak yerine yaşamaktan zevk almayı, ölmekten korkmanın ayıp olmadığını öğrenmesi gerekiyor... Kozlu ile ilgili bir belgesel vardı El Cezire'de yayınlandı orda ilgimi çeken birey vardı... madene inecek işçilerle kalfaları arasında bir konuşma geçiyor kalfa işçileri vs. uyarıyor şunu yapın bunu yapın şuna dikkat edin diye güvenliğe dair uyarılarına yapıyor... işçi dayının biri de paylıyor reisi tamam uzatma diye... ben bunun canlı örneklerini onlarca kez yaşadım kendi hayatımda... hala da yaşıyoruz yahu bir insana zorla baret taktırılır mı?
geçen gün bende bunu soracaktım, Kılıçdaroğlu ailecek 600000 tl servet açıklamış, aynı Ecevit gibi, rüşvet yemeyecek/servet sahibi olmayacak, diyelim ki chp başa geldi, abd ile ipleri gerdi, arap sermayesi çekildi, rüşvet muslukları kapandı, toprak rantı durduruldu ve inşaat yatırımları haliyle yavaşladı, İsrail ie alışveriş bitti, ırak petrolünü de israile vermedi, buna karşın üreteceğiz diye fabrikalara yatırım yaptılar (bilmem kaç sene sonra meyvesi yenecek), ağalığı bitirip köylüye toprak verdiler (yağmur yağacak da ekin biçilecek) vs vs ... sonuçta dayanamadılar ve ekonomi allak bullak oldu diyelim, yine karne ile ekmek günleri, karaborsa, Türk halkı bunlara razı mı? Türk halkı şerefini onurunu mu düşünüyor yoksa kendi refahını mı? İsrail ve destekçisi batılılara inat zıkkım olsun 5 kuruşum onlara gitmesin, ben her şeye katlanırım diyebiliyor mu? Türkiye bir Küba Venezüella olabilir mi? Ruslar Koreliler Hintliler İranlılar gibi her gereksinimi kendi üretebilir mi? üretmesine izin verilir mi? halk olarak laflarımızla icraatlerimiz en tepedekinden en alttakine kadar çelişiyor ...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------
ne olursa olsun işveren olarak gerekli önlemleri almak zorundalardı, aslında mevzuata göre her şey tamamdı, sorun mevzuat çok eskiydi, Avrupadakiler ile uzaktan yakından alakası yokmuş, yani orada her şey dört dörtlük (işverene anormal bir maliyet) ve sonuçta uzzzuuunn yıllardır kaza olmuyor, yahu madenin haritası yok biliyormusun? yerin altında rastgele gidiyorlarmış, patlama sonrası dışarıdan delik açamadılar, girişini kapattılar, böyle saçma sapan bir şey olur mu? o ihtiyar adam baret taksa ne olur takmasa ne olur? girdiği delikten çıkması haricinde kurtulması için alternatifi yok ...
evet mevzuat hazretleri... bunu bir bütün olarak düşünmek gerekiyor o ihtiyar baret takmayı bilinçli bir şekilde reddetmiyor... başım terliyor dyor sıkılıyor, bunalıyor ve taşımıyor kendi işçilerimize teknik elamanımıza paraya kıyıp çelik burunlu ayakkabı alıyoruz riskimiz sıfıra yakın ağır iş yapmıyoruz ama alınıyor işte risk binde 1 olsada giyilsin diye... bunu denetlemekle mesul olan adam dahi giymiyor o ayakkabıyı gidip converse ile sahaya çıkıyor... 3-4 kişi bunu bu kültürü yerleştirmek için canla başla mücadele ediyor ... bu bilinç yayılırsa mevzuat hazretleri de bu baskıyı hissedecek ve yapılması gerekeni yapacak... ama bunun içinde 300'er 300'er ölmemiz gerekiyor sanırım Kozlu'dan bu yana ordan burdan onlarca siyasi parti değişti yönetimde, askercisi geldi milli görüşçüsü geldi solcusu geldi milliyetçisi kapitalisti geldi 20-30 yılın sonunda aldığımız mesafe 1 arpa boyu değil... AKP bu süreç içerisinde 10 yıldan fazla görev yaptığı için en büyük sorumluluk siyasal olarak onda buna katılıyoruz ama tartışılması gereken (bu konu için) akp değil bizim millet olarak bu iş güvenliği ve yaşam konusundaki durumumuz...
Soma olayinin karsisinda İşçi grevleri ve eylemleri ses getirmiyor olmasini normal karsilayabilirim.
Çünkü Türkiye, bugüne kadar hiç bir maden faciasinda bu kadar kayıp vermedi.
Aziz hocam,
Literatüre göre maden kazalarinin %98'i önlenebilir, %2’si önlenemez.
Ne demek bu? Madende ölmek istisnai bir durum.
Türkiye de istisnai olan madende calisip ölmemek!
Simdi anliyor musunuz neden ‘kaza’ değil cinayet?
Yoksa biz de biliyoruz madencilik riskli meslek...
Türkiye maden kazalarının yasandigi tek ülke degil elbet...
Ama vurdum duymazligin boylesine kurumsallastigi, yasanan onca felakete ragmen hicbir ders cikarmadan kaldigi yerden devam eden baska ülke var mi siz onu söyleyin?
bakın benim yorumum farklı bu konuda... öncelikle bu ülkede işçi eylemleri gerçekten işçi eylemi ise basında vs. yer bulmaz işin içinde siyaset varsa işçi eylemi olmasına da gerek yok... işçiyi zorla sokarlar o eyleme daha önce başka bir forumda yazdım belki de burası... adam sendika başkanı aylık geliri 60-70 bin lira sendikaya ( işçiye) maliyeti 100 bin liranın üzerinde ... biri almış binlerce işçiyi peşine iktidarın kuyruğuna takılmış, diğeri aynı işi muhalefet için yapıyor işçi için iş güvenliği için işçinin hakları için bir b.k yedikleri yok... ne bileyim ota boka yorum yapan siyasilere akıl ve yol gösteren meslek örgütleri bu konuda ortada yok... sanki yüzlerce işçinin öldüğü tersaneler, madenler, inşaatların sahipleri kendi üyeleri değilmiş gibi Tüsiad'dan bu konuda çıkan bir ses yok... 300 kişi ölüyor sonra ayağa kalkıp bık bık bık ediyor... Meslek lisesi memleket meselesi diyen KOÇ ve çocukları acaba iş güvenliğini ne meselesi olarak gördüler ki tek bir proje üstlenmediler... Soma da yaşanan facia bir ilk değil çok alışık olduğumuz bir olay deprem gibi 30 senede bir deprem olur ama salaklığımız baki kalır ...20-30 senede bir maden kazası olur 300 olmaz 200 kişi ölür, 60-70 olur ama mutlaka olur yani... literatürden bahsetmişsiniz madende ölmek istisnai bir durum demişsiniz.... tam aksine %2 önlenemez kaza demek çok yüksek bir oran bu inşaat kolunda belki de %0,2 dir belki de daha düşük... %2 ihtimal, bizim işçilerin-işverenin-mühendislerin bilinçsizliği iş sahalarımızdaki kargaşa ve kalabalıkla bir araya gelince 300-500 kişilik ölümler de doğal oluyor haliyle... açık alanda, inşaatta ve sanayide çalışan bir kişinin yaptığı hatanın bedelini sadece kendisi ödüyor ama madende durum böyle değil elbette en ufak hata yüzlerce insanın ölümüyle sonuçlanıyor
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)