Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
11. sayfa BirinciBirinci ... 9101112 SonuncuSonuncu

Yine ÖLDÜLER ! (Soma maden faciası)

REKLAM ALANI
    Kavel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim solcuyla, sağcıyla işim olmaz. Akıl ve mantık diye birşey var. Cenazeleri gizleyemezler, bunlar armut değil. Dalda yetişmediler. Mutlaka onları arayan soran olacaktır dedim.

Ben yurtdışındayken gezi olayları olmuştu, haber.sol'un atıp tuttuğu herşey olay sonrası yalan çıkmıştı. Odtü'de polisler öğrenciyi yaktı dediler. Ben o elemanla aynı anda koşuyordum, takıldı kendi düştü. Medicoyu ( okul içindeki sağlık birimi) arayan kişide bendim o zaman.

Aynı yazıda zaman gazetesininde yaptıklarını yazdım, arada sol geçti diye hemen celallendin. Karşındaki insanı yazdığına yazacağına bin pişman eden

akıl ve mantıktan yoksun bir araba şeyler yazdın. Sosyalistler şu an tek şeyin peşinde, 300 tane yiğidin cesedinden ben ne elde edebilirim?

Başkaları hakkında bu kadar kolay hüküm veriyorsun ya, dilerim Allah'tan babandan önce ölme. Her telefon çaldığında elin titreyerek aç o telefonu 2

yıldır benim yaptığım gibi. O zaman belki ''insanın canını yitirmesi'' ne demekmiş anlarsın. forum sitelerinde kalkıpta somadaki maden işçilerinin

ailelerine para verdiler, cesetleri madene gömecekler yazmak ne demekmiş anlarsın. Çünkü bunlar haber.sol'da yazıyor.

Bir dahada böyle sığ insanların olma ihtimali olan başlıklara yazmayacağım. Şimdi git Facebook'tan durum güncelle, asıl sayı 600'müş diye. Herkesin

nasıl olsa bölgede haber aldığı bir arkadaşı var. Ama madende üzerine kül dökülen işçilerin arayanı soranı yok.

Hakkında atıp tutulan 300 can, 300 aile, binlerce akraba, aç karınlarını doyurmak için eğile büküle madene girmiş ayda 800 liraya çalışan, aslında emekliyim ama çocuğumu dershaneye

yollayabilmek için yeniden bu işe başlamıştım diyen insalar. Orada yatan sadece çocuğunun okuyup, yetiştiğini görme hayaliyle kazma sallayan bir adam.

Adamlara yas bile tutturmayacaklar ve bunu 3 gün önce bu başlığa yazdığım ilk yazıda söylemiştim.

Arkadaşım asıl sen bir torba laf, bolca ajitasyon kullanmışsın. Sen dedin ki sosyalistler işçilerin ölüsünü sömürüyor. Ben de dedim ki senin bunu söylemeye hakkın yok çünkü sosyalistler bu işçiler ölmeden aylar aylar önce esnek çalışma saati ve taşeron sistemine karşı defalarca yürüyüş yapmış, basın açıklamaları düzenlemişti. İnsanlara yas tutturmuyorlar diyorsun ama kim tutturmuyor onu da yazıver. Yüzlerce canını kaybetmiş bir ilçeye binlerce polis ve asker yığan, protokol konvoylarıyla gelerek hayatı felç eden, bir de üstüne vatandaşı yumruklayan, tekmeleyenler mi ? Yoksa oraya yardıma giden İstanbuldan, İzmirden, Ankaradan gelen insanlar mı ? O haber doğru değil bir tek sol.haberde var diyorsun fakat aynı haber ;

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/...asden-aciklama

http://www.gercekgundem.com/guncel/4...ikarilamayacak

http://www.cnnturk.com/haber/turkiye...-yeni-aciklama

http://www.diken.com.tr/aktuel/sosya...ahim-iddialar/

http://www.odatv.com/n.php?n=o-maden...lar-1505141200

http://www.haberaktuel.com/soma-da-4...ri-877855.html

Ha devlet kimseyi kaybetmez, kaybedemez diyorsan da ;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Cumartesi_Anneleri
    acayüp, crxforever ve OnurTr bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    ölenlerin hesabını sormak mı solun suçu?
    işçi ölümleri için hesabını soranlara saldıranlara hiç mi hesap sormazsın.
    solun türkiyede bir çok hatasını söyleyebilirsin eyvallah .binlerce hata yapmıştır belki de. yine de bil ki tersanede ölen işçilerden pres makinasında ezilen çocuğa kadar sesini çıkaran bir tek sol dur. inşaat şantiyesinde yanarak ölen işçiler için hangi sağ grup bir eylem yaptı bir araştır bakalım trolllük yapmadan önce.

bu skandal yüzünden belki yine kimse cezasını çekmeyecek. bunun sorumlusu sol değil sola işçiye emekçiye omu vermeyenlerdir.
    öyle ankaraya meclise yürüyelim demekle olmaz bu işler.
    Sinan Aksu bunu beğendi.

cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Selamlar milletçe başımız sağ olsun...Şunu sormak lazım yıllardır bu ülkede kimler iktidarda....Ülkeyi sağcı partilermi yönetmiş solcu partilermi ( ki beni sağ sol alakadar bile etmez hak kavramı üzerindeyim her zaman )...bellemişler bi saçmalık hep onu öne sürüyorlar. Allahtan ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar ailelere sabırlar diliyorum..Benim vicdanım rahat ben katillere oy vermedim ve vermeyeceğim..Verenler de hesabını yüce Allaha verecekler unutmayın !!! Hele hala vermeye devam edenlerin durumu bence çok vahim. Bunun demokrasi yada inançla hiç alakası yok...çok şükür inançlı biriyim ... Ülkemizde iktidarda olacak muhalefette ama bu kadarda vahim durumlarda şerefli olan insanların buna uygun davranması gerekmez mi !!! Çok üzgünüz ama önlemler alınmazsa çocuklarımız daha fazla üzülecek !!! Selametle ....Allah yar ve yardımcımız olsun .....
    crxforever bunu beğendi.

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    konuyla ilgilenen varsa cnn türk te ahmet hakan sendikacılar ile program yapıyor.
    cbr1100 xx bunu beğendi.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Hortlatalim.
    Soma'yi unuttunuz bile degil mi?
    Neyse hatirlatalim.
    CHP'nin maden ocaklarında yaşam odaları kurulmasına ilişkin verdiği önerge AKP oylarıyla reddedildi.

Hayirli ugurlu olsun.
    cpt_caveman, OnurTr ve crxforever bunu beğendiler.

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Allah bildigi gibi yapsin bunlari. Unutmayın unutturmayin

azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    tırt tartışmalarla geçer ömrünüz

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı azizsele adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen bizim için üzülme.
    Böyleyiz biz.

Bir insanin hayatini kurtarsak kârdir.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yanlış anladik galiba. Insan evladi boyle bir laf etmez. Hayvan olmayip insan olan her birey bir can için tartışmayı geç canini bile verir
    YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !

Alemin kralı çarşı , herkeze karşı

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen bizim için üzülme.
    Böyleyiz biz.

Bir insanin hayatini kurtarsak kârdir.
    bu kafayla kimsenin hayatını kurtaramazsınız... kendinize bile faydanız dokunmaz

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:00 ----------

Alıntı 2move adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış anladik galiba. Insan evladi boyle bir laf etmez. Hayvan olmayip insan olan her birey bir can için tartışmayı geç canini bile verir
    muhtemelen yanlış anladınız...
    Aşkta kanun imiş aşıklara cevr eylemek aşık odur ki cefa-ı yare sabretmek gerek..

Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Somada insanlar kelle koltkta çalışsın, ölsün ama kimse hesap vermesin ve sormasın.

Maksat , Reşit bile olmayan çoklara rahatlıkla terörist deyip yuhalatan ama iş Amerika beslemesi olan ışıt'a gelince yayın yasakları koyan , 5 gündür Gazzeye bomba yağdıran israile gıkını çıkartmayan , dünya lideri boşbakana laf gelmesin.Zaten bunların alayı tırt konular , tartışmaya değmez.

Egemen googledan bakıp ,ayet sallamaya başlasın artık ,Ramazan bitecek nerdeyse,adamda tık yok..
    Thracian ve 2move bunu beğendiler.

OnurTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Millet diyordu ki; sakallı bakana bak hergün madende hiç ayrılmadı ordan ne ilgili bakan...adam "işi"nin başında duruyor orada soma maden kimin?? fahri sahibi kim??? Kendi para havuzunda canlar gitti nasıl yırtarım veya yandaşımı nasıl kurtarırımın peşinde...müfettişleri içeri sokmadılar incelemeye...yazıklar olsun....oyları alın alın...ajitasyonla dini kullanarak alın ama unutmayın..yetimlerin ahı er yada geç tutar...acı tutar...

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Çok duyarlısınız ya... gözlerim yaşardı gerçekten... yahu şunu itiraf edin zerre umurunuzda değil işçi, emekçi madenci, önemli olan onların muktedir iktidara olan kinimizi nefretimizi somutlaştırması, ete kemiğe büründürmesi... gazete ve televizyonlar vıcık vıcık... kahpenin biri takmış koluna prada çantasını, rayban gözlüklerini gitmiş dert paylaşıyor sözde, aynı kahpe kendi gazete televizyonlarında it gibi çalıştırılanların derdiyle ilgili 1 cümle yazabilir mi? kaç gazete televizyon Tüsiad eski başkanının yediği haltı basına duyurabildi... ufak tefek haberlerle geçiştirdiler şimdi o kahpelerin işçi duyarlılığına neden inanayım sizler de o gazetelerin, televizyonların gazı ile çıkıp burada vah vah ediyorsunuz eee rakamlar da gerçekten sansasyonel 301 kişi az-buz değil...o zaman kahrolsun AKP... Akp kahrolduğu zaman biliyorsunuz tüm şantiyelerimiz, madenlerimiz, fabrikalarımız güvenli, sağlıklı yerler haline gelecek 2011 de Kahramanmaraş Elbistanda Çöllolarda bir maden sahasında heyelan meydana geldi CİNER Holding Habertürk'ün ... 11 işçi hala göçük altında milyonlarca metreküp toprak adamların üzerine göçtü kim kaç satır yazdı kim kaç dakika konuştu? Soma faciası ile ilgili tartışmalarda ne o kanalda ne diğerlerinde 1 satır adı geçti mi? siz hatırlıyor musunuz? peki işçi emekçi için kuduruyoruz çok çok duyarlıyız geçen yıllarda THY grevi vardı çok çok duyarlıydık kahrolsun hükümet diyordunuz.. neden emekçi hosteslerimiz, sweatheartlarımız çok yoruluyor aldıkları paralarla geçinemiyordu... çoğunuz da "artık THY ile uçmam" diye hikaye anlatıyordu... diyorum ya duyarlısınız değil mi? haberiniz var mı ŞİŞECAM grevinden? kaç kişi neden greve çıktı kimin şirketi şişecam? hikaye anlatıp durmayın arkadaşlar... işçi, asker dediğin polis dediğin gezide ölen çocuklar falan bunlar sarf malzemesidir ucuzdur canları... onlar ölür, öldürülür bizde onların cesetleri üzerinden hikaye anlatır var olan öfkemizi nefretimizi somutlaştırır ete kemiğe büründürürüz... sendika denen bir bela var emekçinin üzerinde biri iktidara yanaşmış sendikaymış gibi davranıyor diğeri muhalefetin kucağına oturmuş işçinin emeğini öfkesini kiralıyor işçi ile ilgili, çalışanlarla ilgili en ufak bir iş yaptıkları yok... 1 gazeteci 1 sendikacıya arkadaş senin maaşın ne masrafın maliyetin ne kadar diye soruyor mu? Sendikalar trilyonlar toplayıp yönetiyor bir gün iş güvenliği ile ilgili para harcamışlar mı? ota boka her şeye karışan fikir belirten TÜSİAD gibi kurumlar ( ulan bu madenler benim değil hemen hepsinin sahibi TÜSİAD'a üye değil mi? )iş güvenliği ve iş kazalarıyla ilgili ne yapmış... daha bu uzar gider böyle arkadaş... geçin suni duyarlılığı... RTE/İktidar düşmanlığınız özün de önüne geçti ve yarardan fazla zarar vermeye başladı...

Camo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650 F
    Göztepe , Soma Belediye ile Hazırlık maçı yapıcaktır.Tüm izmirlileri Maça bekliyoruz maç geliri Somada Babalarını kaybeden çocuklarımıza gidecek.Maç tarihini Yayınlayacağım

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı OnurTr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Millet diyordu ki; sakallı bakana bak hergün madende hiç ayrılmadı ordan ne ilgili bakan...adam "işi"nin başında duruyor orada soma maden kimin?? fahri sahibi kim??? Kendi para havuzunda canlar gitti nasıl yırtarım veya yandaşımı nasıl kurtarırımın peşinde...müfettişleri içeri sokmadılar incelemeye...yazıklar olsun....oyları alın alın...ajitasyonla dini kullanarak alın ama unutmayın..yetimlerin ahı er yada geç tutar...acı tutar...
    yahu arkadaş gerçekten merak ediyorum madenin sahibi kim "fahri sahibi kim?" içeri alınmayan müfettiş kim?
    Aşkta kanun imiş aşıklara cevr eylemek aşık odur ki cefa-ı yare sabretmek gerek..

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    Çok duyarlısınız ya... gözlerim yaşardı gerçekten... yahu şunu itiraf edin zerre umurunuzda değil işçi, emekçi madenci, önemli olan onların muktedir iktidara olan kinimizi nefretimizi somutlaştırması, ete kemiğe büründürmesi...
    kabak gibi ortada olan bir enerji bakanıyla ilişki ve çarklar düzeneğinde 300 den fazla insanın ölmesini babanla mı ilişkilendirelim?
    nefret ediyorsak bunlardan dolayı nefret ediyoruz zaten
    durup dururken oluşmadı bu nefret

bunun gibi bir çok kirli hesaplar var ortada, onlar da kabak gibi ama göz istiyor görmeye; insanın şuuru bulanık olmayacak

skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Aklımın almadığı idrak edemediğim mesele şu.
    Yahu arkadaş daha 2 ay önce 300 madenci yaşamını kaybetmedimi kaybetti.

Neden hala ısrarla şu yaşam odası zorunlu hale getirilmiyor.
    40 kişilik yaşam odası maliyeti = 250.000 dolar (yaklaşık 530.000 tl)

530.000/40=13.250 ya bir işçinin canı 13.250 tl etmiyormu sayın vekiller sizin 1 aylık maaşınızdan bile az tutarda.Bu kadarmı kapitalist bu kadar mı paraya tapansınız bu kadar mı patronları çok seviyorsunuz.Aman ne olacak yandaşa kömür lazım önümüz kış önümüz yine seçim.Nasılsa işin fıtratında var dimi.Nasılsa 18 yy da İngilterede'de madenciler öldü.Zaten bizde 18.yy yaşıyoruz...

İnşallah tüm sorumlular acılar içinde canını veremez.Ölmek ister ama ölemez inşallah...

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kabak gibi ortada olan bir enerji bakanıyla ilişki ve çarklar düzeneğinde 300 den fazla insanın ölmesini babanla mı ilişkilendirelim?
    nefret ediyorsak bunlardan dolayı nefret ediyoruz zaten
    durup dururken oluşmadı bu nefret

bunun gibi bir çok kirli hesaplar var ortada, onlar da kabak gibi ama göz istiyor görmeye; insanın şuuru bulanık olmayacak
    yahu şu ilişki çarkını somut delillerle bir yazsana aydınlanalım... ne nedir ne değildir farkına varalım... bu arada şu sitede bir şantiye, maden sahası vs. gören çalışan var mı allah aşkına?

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    yahu şu ilişki çarkını somut delillerle bir yazsana aydınlanalım... ne nedir ne değildir farkına varalım... bu arada şu sitede bir şantiye, maden sahası vs. gören çalışan var mı allah aşkına?
    değil mi? adamlar bir de biz yaptık diyecektiler de ben de sana somut veri gösterecektim böylece
    ortada büyük bir ihmal var, ölen 300 den fazla insan, hükümete yakınlığıyla bilinen bir iş adamı, bu şantiyeyi işletmeye açan/ öven bir enerji bakanı, bu madenden çıkan kömürü parti reklamı için dağıtan bir hükümet var ve sen bana somut delil soruyorsun
    ya aklından zorun var ya tükürülesi bir vicdanın ki inatla pisliği savunmaya devam ediyorsun
    farcob bunu beğendi.

PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    http://alkislarlayasiyorum.com/m/content/204351/soma-gercekleri-halkin-agzindan-unutma

11. sayfa BirinciBirinci ... 9101112 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)