Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kilometrem çok hızlı artıyor...

REKLAM ALANI
    cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı Karachali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Km saati tekerleğin çapına göre ayarlanır, belki %5 %10 hatalı olabilir.
    Bazen bilerek yapılır 90 sa hız 95 100 gösterebilir. Mesela benim Cub'un saati 100 gösteriyor Gps 90. Bu tür hatalar normal ama rodaj sürecinde fazla veya az ölçmesi kullanıcıyı yanıltabilir, kötü sonuçlar doğurabilir.
    biz de zaten başından beri orjınal çapta olmayan lastik takılı ise

yanlıs göstermesi normaldir diyoruz.

bir modele uygun üretilmiş km saati o modelin ölçüm yaptıgı yere göre kalibre edilmiştir.

bu da demek oluyor ki ön lastikten ölçüm yapan bir (21 inç) bir enduroya

17-18 inc kullanan bir touring motor lastiği takılırsa gösterdiği hesap yanlıs olacaktır.

aynı sekilde km saatını de farklı boyutta lastik kullanan motora takarsanız sonuc aynı-yanlıs olur

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------

yanlışsın Hız tekerleğin dönüşüne değil zaman ile alınan yolun hesaplanması sonucu ortaya çıkan sayidir. Scooterda 80 se Commuter'da da 80 dir ayni hizdir degismez.
    motosikletlerdeki hız göstergesi gps ile uydudan ölçüm yapmıyorki.

cogunlugu tamamen mekanik olarak ön lastiğin tur sayısına göre anlık hesap yapıyor,

buna baglı olarakda km mesafe göstergesi ilerliyor.

ek bilgi:

tabi honda crf 250 L gibi modeller ön-arka lastikten değilde sanzımandan, ön dişli milinden ölçüm yapar

bu modellerde lastik arka lastik çapı değişmenin yanında ön arka dişliyi dahi değiştirseniz

standart dısı degerler gösterir
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Karachali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cenkito usta anladım da, demek istediğim 80 kmh hizla giden bi scooter birde Commuter düşün, ikiside aynı hızdadır. Yani tekerleğin küçük olması, 80 km/h hizla giden Commuterla yanyana gitmesi için 100km/h çıkması demek degildir. Tekerlek ne kadar kucuk olursa bir turu o kadar cabuk tamamlar ama az yol alir, buyuk tekerlegin ise bir turu daha uzun surer ama daha fazla yol alir. Sonucta 80km/h hizla giden Scooter ve Commuter 1 saat içinde aynı yolu kat edecektir. Yeterli olmuştur herhalde. ve şunuda ekliyim, abimizin Km saati çok ölçüyorsa tekerleğin daha fazla tur attigini hesapliyordur buda hız göstergesinide yukarı çeker.
    cenkito bunu beğendi.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Cenkito usta anladım da, demek istediğim 80 kmh hizla giden bi scooter birde Commuter düşün, ikiside aynı hızdadır. Yani tekerleğin küçük olması, 80 km/h hizla giden Commuterla yanyana gitmesi için 100km/h çıkması demek degildir. Tekerlek ne kadar kucuk olursa bir turu o kadar cabuk tamamlar ama az yol alir, buyuk tekerlegin ise bir turu daha uzun surer ama daha fazla yol alir. Sonucta 80km/h hizla giden Scooter ve Commuter 1 saat içinde aynı yolu kat edecektir. Yeterli olmuştur herhalde. ve şunuda ekliyim, abimizin Km saati çok ölçüyorsa tekerleğin daha fazla tur attigini hesapliyordur buda hız göstergesinide yukarı çeker.
    şimdi anlam kargası çözüldü.

motora göre dev lastikli kamyonla kucuk lastikli scoter da aynı hızda giderken göstergeleri aynı hızı gösterir.

orjınal lastik ebadı kullanan kucuk tekerlek bir turu cabuk atar ama lafın gelişi buyuk lastiğe göre de

aynı hıza ulasabilmesi için iki tur dönmesi lazım. onların göstergesi de o sekil ölçüme ayarlıdır.

biz neredyse aynı seyden bahsedip anlasamıyoruz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------

Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha az yakmış olursunuz şöyle olabilir, ön lastik değiştirme,bi tık ufak boy takıldıysa olabilir.
    bak sen bu msj görmedin galiba. ben buna istinaden yorum yapıyorum.

cevresi 2 mt olan bir lastiğin takılı oldugu aracın km saati ve hız göstergesi o tekerin dönerek aldıgı mesafeye göre işlem yapar.

sen tutarda o lastiği cevresi 1 mt olanla değiştirirsen atıyorum

hızda 100 görürsen aslında 50 ile gidiyorsundur

km mesafen 100 km oldugunda aslında 50 km yol almıssındır.

Alıntı KaaNargin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar iyigünler.
    Vespa Lx 150 3valve Kullanıcısıyım.Yalnız bir sorunum var.Kilometrem çok hızlı artıyor.6 kilometrelik yolda Motorum 9 kilometre yol yapıyor.Bu hızlı kilometre artışı nedendir ? Kilometre telindemi sorun var ?
    Cevaplarınız için teşekkür ederim tekrardan iyigünler
    bende adem80 dogru yorumuna göre yorum yaptım.

küçük lastik takıldı ise bu olay olur.

diğer yorum yapanlarında dediği gibi km ölçüm mekanizmasıda arızalı olabilir.
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)