Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kilometrem çok hızlı artıyor...

REKLAM ALANI

Arkadaşlar iyigünler.
    Vespa Lx 150 3valve Kullanıcısıyım.Yalnız bir sorunum var.Kilometrem çok hızlı artıyor.6 kilometrelik yolda Motorum 9 kilometre yol yapıyor.Bu hızlı kilometre artışı nedendir ? Kilometre telindemi sorun var ?
    Cevaplarınız için teşekkür ederim tekrardan iyigünler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yiqit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha WR / X - MT03
    Yolu uzatma, kestirmeden git

hahaha uzatmıyorum zaten Gerçekten bunun nedeni nedir ? Ben mi takıntı yaptım.Fakat arabayla 6km yol yapıyorum aynı mesafeyi motorla 9 km yapıorum anlam veremedim.Yardımcı olursanız çok sevinirim olmadı servise götüreceğim

Motosikleti
    Sportster Iron883
    tekerleri küçük ya ondandır abisi

valla ben de bilmiyorum bi arıza olmasın göster bence servise?

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    motorun 0km olarak mı aldın acaba ?
    ek olarak lastiklerin olduğundan ufaksa daha fazla tur döneceğinden km'de fazla sayar lastik havalarının inik olmasıda buna sebep olur ama 3 km fark koyması imkansız

Evet göstereceğim.Kilometre telinde bir sorun var diyeceğim ama ne gibi bir sorun birtürlü aklım olmuyor.Cevaplarınız için teşekkürler.Kesin bir cevap verecek varmı ?

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Daha az yakmış olursunuz şöyle olabilir, ön lastik değiştirme,bi tık ufak boy takıldıysa olabilir.

Motorumu 2.el aldım.850 km de aldım.Şuan motor 1004 km ye geldi ki o kadar yol yapmadım anlamadım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------

Lastikleri normal boyutlarda öyle biliyorum.

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    normalde çok uzun yol gidiyor olsan belirgin bir fark olabilir hani 100km'de 5 6 km fark gibi
    bunun sebebi hız göstergelerinin hemen hemen hepsinin %5 %10 aralığındaki bir toleransta fazla göstermesinden kaynaklanmaktadır

Motorumu 2.el aldım.850 km de aldım.Şuan motor 1004 km ye geldi ki o kadar yol yapmadım anlamadım.

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    muhtemelen kilometre telinde bir sorun var onu değiştirtirsen olacağını düşünüyorum. tekerin dönüş sayısını sayıyor 1.5 yerine 1 sayarsa fazla gitmiş olursun normalden hızlı da gösteriyor olabilir. Bir ustaya danışmanda fayda var.

Karachali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Km tekerlegin hiziyla degil tek donuste ne kadar yol aldigina bakilarak hesaplanir, km saatin yanlis ayarlidir abi, yani buyuk tekerde 60 kucuk tekerde 70 gostermez 60 sa 60 tir.

Cevaplar için teşekkürler Yarın Servise gidip gösterecğim

yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Gostergedeki km cok hizli artiyorsa hız göstergende bir o kadar fazla gosteriyordur dogal olarak fazla km atiyordur. Benim müşür bir ara arıza verdi ve 100 ile giderken 190ları falan gosteriyordu dogal olarak km daha fazla artmış oluyordu. Sıkıntın tamamen bununla alakalı

Göstergem normal atıyor öyle düşünüyorum.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı Karachali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Km tekerlegin hiziyla degil tek donuste ne kadar yol aldigina bakilarak hesaplanir, km saatin yanlis ayarlidir abi, yani buyuk tekerde 60 kucuk tekerde 70 gostermez 60 sa 60 tir.
    Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster

birde üzülerek sunu söylemek isterim ki

ön jant capını kuculttugun için göstergede gördüğün hız gercek hızın değil.

hız ölçme mekanızması 21 ön lastiğe ayarlı ön lastiği ne kadar küçültürsen kadran o kadar fazla gösterir.

lastik et kalınlıgını hesaba katmazsak jant cevresi :

2*pi*r(yarıcap)= 2* 3.14 * (21*2.54)cm = 335cm

den =2*.3.14* (18*2.54) cm = 287cm ye

eski hesaba göre 29850 tur dönünce 100 km yol almıs olacakken yeni halince 85 km yapacak

yani km mesafe göstergen 100 km olunca aslında 85 km yol almıs olacaksın ...vs vs vs

yaklasık 100de 15 fazla gösterecek birde standart sapması var,

fazla gösterme konusunda onuda ekleyince sen düşün aslında kac km hızla gittiğini.
    km saatleri mevcut tekerler cevresinin tur sayısına göre hesap yapar.

orjınal lastik boyutu küçültüldüğünde fazla, buyutuldüğünde az gösterir

baska baslıktaki örnek hesabımdan alıntı yukarıda

yani motora buyuk lastik takılırsa 60 kucuk çaplı jant lastik takılınca 70 göstermesi olagandır.

değişmeyen tek sey gps ölçüm hızıdr
    Ahmet Abi bunu beğendi.
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    km saatleri mevcut tekerler cevresinin tur sayısına göre hesap yapar.

orjınal lastik boyutu küçültüldüğünde fazla, buyutuldüğünde az gösterir

baska baslıktaki örnek hesabımdan alıntı yukarıda

yani motora buyuk lastik takılırsa 60 kucuk çaplı jant lastik takılınca 70 göstermesi olagandır.

değişmeyen tek sey gps ölçüm hızıdr
    yanlışsın Hız tekerleğin dönüşüne değil zaman ile alınan yolun hesaplanması sonucu ortaya çıkan sayidir. Scooterda 80 se Commuter'da da 80 dir ayni hizdir degismez.

arslan26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC700XA
    yanlışsın Hız tekerleğin dönüşüne değil zaman ile alınan yolun hesaplanması sonucu ortaya çıkan sayidir. Scooterda 80 se Commuter'da da 80 dir ayni hizdir degismez.
    Bence sende bir yanlış var, aslında formül dogru fakat hız göstergesi anlık hızını gösterir, senin fotmülünle ortalama hızı bulursun

kemboo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr>wolf>mt-07>xmax>inazuma>tenere660
    dostum tekerin çevresi 1 m ise km saat tek dönüşte 1 m gidiyor diye hesaplar 10 kere dönerse 10 m gitti gösterir. km saat 1 m çevreli tekere göre ayarlıysa sen 90 cm lik bir teker takarsan 10 cm fazla gösterir 10 dönüşte 1 m atar. doğal olarak hızıda yanlış gösterir. Ben böyle biliyorum yani
    cenkito bunu beğendi.
    Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler

Alıntı kemboo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum tekerin çevresi 1 m ise km saat tek dönüşte 1 m gidiyor diye hesaplar 10 kere dönerse 10 m gitti gösterir. km saat 1 m çevreli tekere göre ayarlıysa sen 90 cm lik bir teker takarsan 10 cm fazla gösterir 10 dönüşte 1 m atar. doğal olarak hızıda yanlış gösterir. Ben böyle biliyorum yani
    Km saati tekerleğin çapına göre ayarlanır, belki %5 %10 hatalı olabilir.
    Bazen bilerek yapılır 90 sa hız 95 100 gösterebilir. Mesela benim Cub'un saati 100 gösteriyor Gps 90. Bu tür hatalar normal ama rodaj sürecinde fazla veya az ölçmesi kullanıcıyı yanıltabilir, kötü sonuçlar doğurabilir.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)