Cup için 100km\3lt yakıt tüketimi normal mi?
Reklamlar
-
Arkadaşlar Mondial 100 SFC Snappy X modeli bir cup'ım var. 2012 model. 9000 km'de. Geçen depoyu fulledim, 50 km'ye yakın yol yaptım. Sonra tekrar benzin istasyonuna gittim fulledim. 1,50 lt benzin aldı. Yani 100 km'de 3 lt yakıyorum. Bu da km'de 15 kuruş demek. Bu yakıt tüketimi normal mi?
Bu arada debrijaj balatamın değişmesi gerektiğini söylüyor ustalar. Yakıt tüketimini arttırımış. 100 tl'ye değiştiriyorlar, ne kadar düşürür i tüketimi?
Reklamlar
-
Normali. 1.8 - 2.2 olmasi gerek. Hava filtrene lastik basincinada baktir bide Karburatör temizlet pislenmis olabilir.
-
Peyyy bu ne be abicim?
Çook.
Yukardakilere ilave olarak bujini de yenile.
-
o değerler bazen tutmuyor. tabi motor orjinalse bilemem. ben 60-70 geçmedigim sürece kokluyo sanki mübarek. ama bastıgın zaman içiyo oda ayrı bi mesele.
-
Hangi şartlar altında 3 litre yakıyor bunu belirtirsen daha çok yardımcı olabiliriz. Şehir içinde ve 60-70 hızı geçmediysen yüksek bir değer. Lakin tapa gaz gittiysen motoru sıkıştırdıysan 3 litre gayet normal.
-
fatek95 adlı üyeden alıntı
Hangi şartlar altında 3 litre yakıyor bunu belirtirsen daha çok yardımcı olabiliriz. Şehir içinde ve 60-70 hızı geçmediysen yüksek bir değer. Lakin tapa gaz gittiysen motoru sıkıştırdıysan 3 litre gayet normal.
Şehir içi motor fazla yakar,şehir dışıysa bu değerler fazla
Fazla biryerini kurcalama sorun hava ayarındadır muhtemelen
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
http://yu-mu.blogspot.com/2012/12/fotograflar.html
-
Şehir içi, trafikli ortam. Yarı yarıya iki kişi (100 kg+90kg'lik iki kişi). İstanbul trafiği. 60'ı çok nadir geçtik.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)