Tvs apache sargı, konjektör
Reklamlar
-
Sürat motorla biraz önce biriyle gorustum xenon için. Sargılarıyla biraz oynadıklarını o sekilde xenon takıldığını söyledi. çanakkaledeyim. izmire gitmeme 1,5 ay var ordan bi ustaya anlatırım dedi ama canakkaledeki anlamaz dedi.
xenon taktıran apache sahibi varmı? Sargılarla nasıl bi oynama yapılabillr?
Reklamlar
-
Takipteyim.Bende takamadım.Sürat ne yaptığını da söylemiyor.Anlatsa yaparım ben herkese
-
İstanbuldaysanız gidin yaptırın belki görürsünüz =
-
gösterge lambaları, park lambalarını led lambaya çevirin. oto aksesuarcılarda gösterge lambaları diye geçer. eski tip gösterge ve park lambaları 10-12 watt elektrik çekiyor. bu lambaları takıp sadece ama sadece ayaklarınız peglerdeyken (yani motosiklet yürürken) lambanızı açarsanız büyük ihtimalle sorun yaşamazsınız.
mondial 150 zc, ybr 125te 36 bin km aynı xenonu aynı lamba ve beyinle kullandım sorun olmadı. tabi yukarıda yazdıklarımı yaptığım için.
normal lambayla xenon arasında sadece xenon ısınana kadar lamba 55-60 watt çeker. bu da 10-15 saniye eder. sonrasında zamanla 3 küsür ampere düşer. böylece normal lambanın harcadığı elektrik kadar harcamış olur.
zaten gösterge ve park lambalarından kazandığınız enerjiyle sisteminizde sıkıntı çıkma ihtimali normal lambayla sıkıntı çıkma ihtimalinden az olur.
-
Maxi iyi güzel hoş diyorsunda apache elektriği aküden almıyor,o yüzden zaten,ben ufak ikitane sis farı taktım yarım saatte gösterge disko topuna döndü.Elektrik apachede farklı
Hocam istanbuldayım gidip göriyimde,sonuçta hangi parçayı kullandıklarını söylemeden bilemem ki,ateşleme bobinini değiştiriyorlar mesela ama ne taktıklarını söylemiyorlar.
-
maxi97 adlı üyeden alıntı
gösterge lambaları, park lambalarını led lambaya çevirin. oto aksesuarcılarda gösterge lambaları diye geçer. eski tip gösterge ve park lambaları 10-12 watt elektrik çekiyor. bu lambaları takıp sadece ama sadece ayaklarınız peglerdeyken (yani motosiklet yürürken) lambanızı açarsanız büyük ihtimalle sorun yaşamazsınız.
mondial 150 zc, ybr 125te 36 bin km aynı xenonu aynı lamba ve beyinle kullandım sorun olmadı. tabi yukarıda yazdıklarımı yaptığım için.
normal lambayla xenon arasında sadece xenon ısınana kadar lamba 55-60 watt çeker. bu da 10-15 saniye eder. sonrasında zamanla 3 küsür ampere düşer. böylece normal lambanın harcadığı elektrik kadar harcamış olur.
zaten gösterge ve park lambalarından kazandığınız enerjiyle sisteminizde sıkıntı çıkma ihtimali normal lambayla sıkıntı çıkma ihtimalinden az olur.
Valla şarj dinamometresi sarj etmediği için aküyü sıkıntı çıkıyor sanırım zaten..
SolidRider adlı üyeden alıntı
Maxi iyi güzel hoş diyorsunda apache elektriği aküden almıyor,o yüzden zaten,ben ufak ikitane sis farı taktım yarım saatte gösterge disko topuna döndü.Elektrik apachede farklı
Hocam istanbuldayım gidip göriyimde,sonuçta hangi parçayı kullandıklarını söylemeden bilemem ki,ateşleme bobinini değiştiriyorlar mesela ama ne taktıklarını söylemiyorlar.
Valla orjinal sargı ve konjektörlere baktım 90 tl yedek parçası. Motorumun söküp onlara mı yollasam da napıyorlarsa yapıp bana yollasalar tekrardan burda montaj yapsam bilemedim. Açıkcası siz gidip konuşursanız başka illerden arkadaşlarda istiyor diye yardımcı olurlar herhalde ama olmadı bir daha irtibata geçicem ben..
-
madem aküden almıyor, 2009 öncesi cbf 150ye nasıl takılıyorsa sizinkilere de öyle takılır.
ayrıca taktığınız sis farlarının watt değerleri önemlidir. gidip de 2 tane otomobil sis farı taktıysanız 110 watt eder. bu da saatte 9 amperden fazla güç çeker. akünüzün de 5-6 amper civarı olduğu düşünülürse yarım saatte akünün bitmesi normaldir.
akü havuzdur, siz o sisleri takarak sulama hortumu bağlamışsınız.
oysa yukarıdaki dediğimi yaparsanız küçük muslukları kapatıp normal farın musluğundan az büyük bi musluk takarak xenon rahatlığına geçersiniz.
-
maxi97 pm attım size bu arada.
Güncel arkadaşlar. Sargıları kalınlaştırmak mı lazım ne yapmak lazım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)