Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorum yarın elimde, önerilerinizi bekliyorum!

REKLAM ALANI
    Kavel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Merhaba arkadaşlar;

Yarın saat 17.00'da motorumu teslim almaya gideceğim. Yanımda kaskım, montum, eldivenim, dizliğim olacak. İlk defa akan trafiğe çıkacağım. Daha önce kursta çıkmıştım fakat cadde değildi. Motoru alacağım mağaza ana caddenin üstünde, bu nedenle üzerimde biraz gerginlik var. Ne önerirsiniz arkadaşlar fikirlerinizi merak ediyorum.

Not: Motorun markası Motoran MT Cruiser 150

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Karachali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abicim kız istemeye gitmiyosun motoru alıp evine döneceksin sakin ol panik yapma
    esc, Parliament, TIGERSHARK ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sağdan sağdan acele etmeden git, trafik hiçbir şeye benzemiyor
    bu 4lüden uzak dur taksi,otobüs,minibüs ve ticari mal satan araçlardan(kola arabası gibi)

TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Akan trafik sokak aralarından , mahalle içinden daha güvenlidir. Sağdan sağdan yavas yavas gidersin. Çok tedirgin olursan 4 lü flaşörlerinide yakarsın. Acemi olduğunu belirtirsin.

Motosikleti
    BAJAJ DİSCOVER 125/HONDA SPACY ALPHA, SYM HD 200İ
    yanında götürebileceğin motor kullanmasını iyi bilen birisi varsa onu götür için rahat etsin.
    gokocan92 bunu beğendi.

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    Hocam bu kadar tedirginsen mümkünse yanına motor tecrübesi olan birini al onla evine gel. Sonra sakin kafayla rahat rahat ufaktan dolaşa dolaşa km yaptıkça güvenin yerine gelir.
    gokocan92 bunu beğendi.

Slang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 300
    Ben ilk motoru aldığım zaman otobana çıktım.Dedim ya gidicem ya gidicem başka çaresi yok dedim.Duamı ettim çıktım hiç bir şeyde olmadı sağ salim geldim.Korumaları filan giy duanı et dikkatli dikkatli git sıkıntı olmaz

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    geçen yazın sonunda aynını yaşadım dostum söyledim eve kadar getirdiler satın aldığım yer.ben de yavaş yavaş sokak aralarında öğrendim.
    trafikte ilk tecrübe enteresan gerçekten.araba kullanıyorum uzun süredir , motosikletle ilk trafiğe çıktığımda kendimi diğer araçların arasında
    "çırılçıplak" hissettim :D çok açıktasın böyle , trafikte yolun ortasında yürümek gibi geliyor :D
    bir süre sonra alışıyorsun tabiki , refleksler otomatiğe bağladığı zaman normale dönüyor.

benim tavsiyem benim gibi aldığın yere söyle evine kadar bıraksınlar bence.
    polisfeyz bunu beğendi.

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Mağazanın öyle bir şey yapacağını sanmıyorum ya, tanıdığım motor kullanan da yok (vitesli kullanan yok) sanırım söyledikleriniz doğrultusunda eve kadar sağdan sağdan gitmek kalıyor. Ya da Çiğli Ata Sanayiye gideceğim boş yollarda dolaşacağım kendime güvenene kadar akşam hava kararmadan da eve döneceğim. Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    arkadaşım izmirdeymişsin ben görmedim , forumda izmirden çok arkadaşımız var , karşıyakada da.izmir mt grubu konusuna yazarsan yardımcı olan biri elbette çıkacaktır.ben yardımcı olmak isterdim ama yarın sınavım var.

mucoist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    Aynı durumu bugün yaşadım. Ehliyet kursunda motor kullandım ama hem aradan 2 ay geçti hem de kapalı alanda kısa turlardı kurstakiler. Pendik'ten Gaziosmanpaşa'ya kadar E5'ten geldim. İstanbul'u bilmiyorsan tarifi biraz zor olacak ama yaklaşık 50 km'lik bir yol oldu. İlk 30 km'si "yolcu kapma yarışındaki minibüs ve otobüsyine can aldı" tarzı haberlerin en çok yapıldığı yoldu. 2-3 defa motoru istop ettirdim, düğün konvoyu gibi korna çaldılar Çok da umrumda olmadı trafiği kilitlemek. Bir keresinde arkaya umursamazca dönüp bir dakika işareti yaptım. Sakinliğimden zerre ödün verecek değilim. Nacizane tavsiyem 'rahat ol' olacaktır. Kimse anasının karnında öğrenmiyor bu mereti.
    ronnytechno bunu beğendi.

Motosikleti
    Kuba Superlight 200
    Alıntı mucoist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı durumu bugün yaşadım. Ehliyet kursunda motor kullandım ama hem aradan 2 ay geçti hem de kapalı alanda kısa turlardı kurstakiler. Pendik'ten Gaziosmanpaşa'ya kadar E5'ten geldim. İstanbul'u bilmiyorsan tarifi biraz zor olacak ama yaklaşık 50 km'lik bir yol oldu. İlk 30 km'si "yolcu kapma yarışındaki minibüs ve otobüsyine can aldı" tarzı haberlerin en çok yapıldığı yoldu. 2-3 defa motoru istop ettirdim, düğün konvoyu gibi korna çaldılar Çok da umrumda olmadı trafiği kilitlemek. Bir keresinde arkaya umursamazca dönüp bir dakika işareti yaptım. Sakinliğimden zerre ödün verecek değilim. Nacizane tavsiyem 'rahat ol' olacaktır. Kimse anasının karnında öğrenmiyor bu mereti.
    Haklısın dostum kendimi güvene aldığım sürece diğer araçların baskısını çok dikkate almamaya çalışacağım..

Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım izmirdeymişsin ben görmedim , forumda izmirden çok arkadaşımız var , karşıyakada da.izmir mt grubu konusuna yazarsan yardımcı olan biri elbette çıkacaktır.ben yardımcı olmak isterdim ama yarın sınavım var.
    Teşekkürler kardeşim Ama o kadar sorun olacağını sanmıyorum ya bir şekilde gelirim. Beni tedirgin eden daha çok sigorta olmadan trafiğe çıkacak olmam.

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw S1000 RR HP4 & Aprilia Sr150 2T
    Motorunu teslim alıp ilk üzerine oturdugunda ön arka fren ve debriyaji yoklayarak hissetmeye calis.Aynisini da gaz için yap.Ana caddeye çıkmadan o bulunduğun ara sokaklarda biraz turla.
    aynaları iyi ayarla.
    Ve en önemlisi sakın korkma. ..sakın

Motosikleti
    Yamaha Ybr 125
    Öncelikle hayırlı olsun kardeşim, ben de 3 hafta önce aldım motorumu. Almaya giderken senin hissettiklerinin aynısını hissettiğim için yanımda tecrübeli birini götürdüm, riske atmadan o getirdi benim yerime. Sonra eve gelince yavaş yavaş alıştık birbirimize. Eğer bu imkanın yoksa yakınlarda bir okul veya boş bir arazi varsa motora biraz orada alış ve ondan sonra çık. Bir yarım saat bile sana yeterli olacaktır motorunu tanıman için

SULH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '15 Xmax 250 10bin km - '13 CBF150 21bin km
    hocam 2 veya 3 şeritli yolda, sağa giriş varsa, sende düz gidiceksen sakın sağ şeritte olma. unutma sağ şeritte ki, sağ yola gireceği gibi, orta şerittekide son anda kırıp o sapağa giricektir. orta şeritte git.

karışık olmuş olabilir cümle ama hayat kurtaran bilgidir. çoğu motorcu bilir hatırlatayım dedim. buna dikkat et lütfen. keyifli sürüşler.

bu arada motoru aldığımda 3 km üstüne binmeden itip eve getirmiştim.
    ronnytechno, loop, alper_becker ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    Hyosung GT250R
    Ben olsam ilk motorumun selesine ilk olarak benden başkasının oturmasına izin vermem. İçime sığmaz. Bu kadar panik yapma. Hem başkası aldı eve getirdi diyelim. Hiç trafiğe çıkmayacak mısın? Motor müze malı gibi evde duracak değil ya eninde sonunda trafiğe çıkacaksın. Korkularını yen! Trafiğin sakin olduğu bir saatte git motorunu teslim al. Eve gelince de bir foto çek. Biz de görelim.
    LİVE TO RİDE, RİDE TO LİVE!

Ben motosikletimi istanbuldan aldım. Ehliyetim ve 1 kere bile motosiklete oturmuslugum tecrübem yoktu. Youtube dan izledigim vidyolardan falan gözlerimi kapatıp vites degistiriyor, fren yapıyor gibi ellerimi ayaklarımı boslukta kullandım. motosikletimi istanbuldan aldım ve izmire otobüsün bagajında getirdim. işte garajda indiğim o an sendeki bu heycan bendede vardı. cünkü ilk defa akan trafiğe cıkacaktım. trafigin sakin oldugu yerlerde önce yavas yavas motosiklete alıştım. Ama unutmadıgım aklıma kazıdıgım birkaç şey vardı. Ön fren asla ÇAT diye aniden sıkılmaz. Dizler herzaman motosikletin deposunu kavrar. Gidonu asla sıkma ellerin gevşek olsun ve virajlarda arka freni kullan. Tabi ilk sürüşte bunlara cok dikkat edemedim trafikle bogusmaktan fakat 10 km bir yol kadar sonra önümdeki arabaları geçmeye trafikte yavas gitmek sıkmaya başladı. Unutma herşeyden önce güvenlik. birde motorsiklet contra yönlendirmesiyle döner bunuda unutma. Bunu bilmeyen motorcular illaki virajlarda kaza yaparlar. yani dönmek istedigin yöndeki gidon elciğini iticeksin.

cbr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran XF-250
    Alıntı MD.Murat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçen yazın sonunda aynını yaşadım dostum söyledim eve kadar getirdiler satın aldığım yer.ben de yavaş yavaş sokak aralarında öğrendim.
    trafikte ilk tecrübe enteresan gerçekten.araba kullanıyorum uzun süredir , motosikletle ilk trafiğe çıktığımda kendimi diğer araçların arasında
    "çırılçıplak" hissettim :D çok açıktasın böyle , trafikte yolun ortasında yürümek gibi geliyor :D
    bir süre sonra alışıyorsun tabiki , refleksler otomatiğe bağladığı zaman normale dönüyor.

benim tavsiyem benim gibi aldığın yere söyle evine kadar bıraksınlar bence.
    Müthiş yorum her anında 2 sene önceki kendimi gördüm

lifespeed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha r25 2017-honda activa S 2017
    kardesim hayirli olsun oncelikle cok sevindim. kazasiz belasiz. Pek o kadar tecrubem olmadigi icin sana sadece " dikkatli ol, yavas git, kaptirma kendini , otobuslere dikkat et " diyebilecegim.
    Kavel bunu beğendi.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Bakışlar önemli birde göstergeye bakmamak böyle ezbere yapacan her şeyi bisiklet sürer gibi

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)