Kask Aldım Ama Kafam'da Bir Kaç Soru Var ? ( LS2 375 Shogun İçerir )
Reklamlar
-
Reklamlar
-
yeni alınan kask hafif sıkar sonra pedler biraz salıyor aynı kasktan ben de almayı düşünüyorum
-
hayırlı olsun öncelikle. kaskını daha büyük alma. sende söylemişsin , olması gereken bu. sıcak olmuş demişsin ama sabit olduğunu unutma. motorla hareket halin iken sıcak olmayacaktır. aynı kasktan bendede var. 3 ay kadar kullandım sonrasında eşimde motora binmeye başlayınca bunu eşime ayırıp kendime scorpion exo 410 aldım. aldığın kaskın kötü yönlerini söyleyeyim. kafandan çıkartırken elmacık kemiklerin kızarıcak. kulağın acıyacak. daha büyüğü kafanda bol kalacaktı muhtemelen. buğu yapacak. sabahları serin havada havalandırma buğuyu çözmene yaramıcak. havalandırma gözüne vurucak ve gözün yaşaracak (en azından bende öyle oluyor) bulaşık deterjanı ile camı ovmayı dene. buğu değil su tabakası gibi olucak ama en azından görüşün kapanmaz. sonrasında yeni kaskla kıyas yapayım, yeni kask daha sessiz ve görüş açısı daha geniş. ls2 nin vizörü olması avantaj. o fiyata iyi bir kask 225 lira indirimsiz rakamı. ben scorpion u 320 ye aldım. karar sizin ;)
-
Sırf bu yüzden kaskımı değiştirdim. Bi zaman sonra kaskın pedleri yumuşayacak iyice sorun olmayacak değiştirmene gerek yok.
-
L bedenini denemeden bunu anlaman zor
-
başlarda öyle olu alışırsınız birbiriinize
-
Ben kaskımı ilk aldığımda kafama çok zor takıyordum aşırı sıkıyordu. Mağaza görevlisinden bir büyüğünü istedim onunda kaza anında döneceğini söyledi. Şu an kaskım normal rahatlıkta senin kaskında zamanla açılacağını düşünüyorum. İlk aldığımda bende aynı sorunları yaşamıştım.
-
İlk kullanımlarda bütün kasklar sıkar. Giydikçe açılır diyim esnaf ağızıyla
-
Benimde kaskım ls2 degıl ama yanakları böyle sıkıyor üzeri çıkarıyor, havalandırmaları felan olsada vizoru kapatıp 3dk evde otursam ölürüm havasızlıktan. Zamanlada açılacak rahatlıyacak kafan emin ol. Motosiklette ağızda havalandırma kanalı var galıba onu açarsın sıkıntı olmaz.
-
Herkese Verdiği Bilgiler İçin Teşekkür Ederim, Zamanla Açılacağını Söyleyerek İçime Su Serptiniz
-
Bu işin bir matematiği var arkadaşlar. Dostum kafa ölçüne göre uygun olup olmadığına bak. Uygunsa hiç düşünme bile öylemidir böylemidir diye. Ayrıntılı bilgi aşağıdaki linkte mevcut.
http://www.motosikletaksesuarlari.co...-branda-olcusu
-
Kavel adlı üyeden alıntı
Zaten Kaskı Hiç Denemeden Sipariş Vermiştım Sadece Bu Tablo'ya Bakıp Beden Seçmiş ve Sipariş Vermiştim Kafamın Çevresi 57.5 CM Tam
Her Şey Bir Gün Hayabusa İçin
-
Sitelerdeki kafa ölçüsü ile almak hic sağlıklı değil. Bu LS2 lerin kalıplarını ben çözemedim henüz. Bendede Target modeli vardı, yanaklardan baskı uyguluyordu, 100 km sonra çenemde bi ağrı hisseder oluyordum. Balığın ağzı misali büzüştürüyor ağzı. Eğer sendede durum böyleyse bi büyüğünü al, kafanın üstten sıkıştırması mühim değil, yanakların rahat etsin.
-
TanImsIz adlı üyeden alıntı
Sitelerdeki kafa ölçüsü ile almak hic sağlıklı değil. Bu LS2 lerin kalıplarını ben çözemedim henüz. Bendede Target modeli vardı, yanaklardan baskı uyguluyordu, 100 km sonra çenemde bi ağrı hisseder oluyordum. Balığın ağzı misali büzüştürüyor ağzı. Eğer sendede durum böyleyse bi büyüğünü al, kafanın üstten sıkıştırması mühim değil, yanakların rahat etsin.
Ağız Tarafında Bir Sıkıntı Yok, Sadece Elmacık Kemiklerimin Üzerinde Bulunan Etleri Baskı Uyguluyor, Resimli Atayım :D
Ok İle Çizili Yerler
-
Hemen araya giriyorum...
Öncelikle hayırlı olsun. Test etme imkanın olmasın kaskını.
Kask seçerken, kafatası çevresi dışında iki kriter daha var.
Bir; Kafatası yapısı:
Çeşitli marka-modeller aynı kafatası çevresine sahip olsa da (diyelim ki XL), bu iki modelden biri daha rahat olabiliyor bize işte bu sebepten...
İkincisi ise saç uzunluğu bu nedenle kafatası çevrem XL'e takabül etse de, XXL anca oluyor bana...
-
ake adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun öncelikle. kaskını daha büyük alma. sende söylemişsin , olması gereken bu. sıcak olmuş demişsin ama sabit olduğunu unutma. motorla hareket halin iken sıcak olmayacaktır. aynı kasktan bendede var. 3 ay kadar kullandım sonrasında eşimde motora binmeye başlayınca bunu eşime ayırıp kendime scorpion exo 410 aldım. aldığın kaskın kötü yönlerini söyleyeyim. kafandan çıkartırken elmacık kemiklerin kızarıcak. kulağın acıyacak. daha büyüğü kafanda bol kalacaktı muhtemelen. buğu yapacak. sabahları serin havada havalandırma buğuyu çözmene yaramıcak. havalandırma gözüne vurucak ve gözün yaşaracak (en azından bende öyle oluyor) bulaşık deterjanı ile camı ovmayı dene. buğu değil su tabakası gibi olucak ama en azından görüşün kapanmaz. sonrasında yeni kaskla kıyas yapayım, yeni kask daha sessiz ve görüş açısı daha geniş. ls2 nin vizörü olması avantaj. o fiyata iyi bir kask 225 lira indirimsiz rakamı. ben scorpion u 320 ye aldım. karar sizin ;)
Hell hound modelini mi aldınız acaba? bende sipariş ettim bugün de tek desen o bulabildim..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:12 ----------
Bu arada ekleme yapayım şu 3 linki incelemeden kask almayın.. Biraz ingilizce gerektiriyor ne yazık ki..
http://www.webbikeworld.com/motorcyc...met-shapes.htm
http://www.webbikeworld.com/motorcyc...ead-shapes.htm
http://www.revzilla.com/arai-helmet-shape-guide
-
bende XL almıştım kaskımı L modeli deneyince, beynime kan gitmediğini hissettim
2 ay sonra falan baya bi bollaştı, pişman olmuştum.
-
JafJaf adlı üyeden alıntı
bende XL almıştım kaskımı
L modeli deneyince, beynime kan gitmediğini hissettim
2 ay sonra falan baya bi bollaştı, pişman olmuştum.
Biz İyi Yapmışız o Zaman
-
redlion999 adlı üyeden alıntı
evet, tek desen var. sarı kırmızı olan...
-
Gayet normal, sıkıntı yok. Zamanla genişler. Sıcaklık motorla giderken evdeki gibi hissedilmez. Güle güle kullan.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)