Kardeşim motorun şimdiden hayırlı olsun. Motor almadan önce ekipman araştırmalarına başlamışsın ki bence bu doğru bir davranış, zira çok uç bir motor almayı düşünmüyorsan (örn: cross) seçtiğin ekipmanları hemen hemen bütün motorlarla kullanabilirsin.
Öncelikle şunu söyleyeyim ki başlığı açarken kullandığın kelime tamamiyle doğru. "Düzmek" kelimesinin ilk anlamı,
TDK'da da belirtildiği üzere, "Bir gereksinimi karşılamak amacıyla birçok şeyi birbirini tamamlayacak biçimde bir araya getirmek"'tir. Dolayısıyla senin kullanımının yanlış bulunup düzeltilmesi, burada kullandığın şeklini "cinsel ilişkide bulunmak" olarak alan arkadaşların niyeti ve bilinç altıyla ilgili, üzerinde durmaya değmez...
İkinci olarak Gore-Tex kumaş "su geçirmez dolayısıyla hava da geçirmez" değildir. Su geçirmezlik aynı zamanda hava da geçirmeyeceği anlamına gelmez, çok kısa bir araştırmayla gerekli bilgiye ulaşılabilinir. Uğraşmayın diye
linki buraya bırakayım...
Seçtiğin ekipmalarla ilgili olarak da arkadaşlara pek katılamayacağım. Zira "o eldiveni alacağın paraya bir yazlık bir de kışlık eldiven alırsın üzerine de para kalır..." gibi komik yorumlar olmuş. Ben ekipman konusunda bütçen dahilindeki en kaliteli ürünün alınması taraftarıyım. Seçtiğin eldivende iyi bir indirim var ve bence alınabilir.
Bu arada gördüğüm kadarıyla yazlık mont bakıyorsun, bu durumda bence eldiven seçimin monttan daha önce geliyor. Olası bir düşme ve sürüklenme durumunda yazlık montlar belirli bir yere kadar güvenlik sağlayacaktır ve "o belirli yer" hiçbir zaman deri montun yerini tutmayacaktır. Tamamen şahsi fikrimi belirtiyorum, ben kollarımda veya bedenimin herhangi bir bölgesinde sürtünmeye bağlı olulacak yanığı, elimde olacak yaralanmaya tercih ederim. Vücudundaki yanık senin günlük hayat standartını mutlaka düşürecektir fakat olası bir el yaralanmasında yaşayacağın, elini 6 ay kullanamaman ve hatta allah korusun bir parmak kaybındaki gibi ömür boyu bazı şeylerden mahrum kalman kadar etkili olmayacaktır.
Bu nedenle eldiven seçimi bence kasktan sonra gelen en önemli ekipman seçimidir. Senin seçtiğin eldiven de kaliteli bir ürün fakat yurtdışı sitelerinden takip ettiğim kadarıyla bazı kazalarda beklenen korumayı sağlamadığı görülmüş, orijinal fiyat olarak muadili olan Alpinestars GP Pro, Gp Tech gibi modelleri göz önüne alırsan geride kalsa da, yine de bu fiyatıyla bana gayet alınabilir göründü bana.
Son olarak bot için bir şey söyleyeyim. Mümkünse uzun bot al. Sanırım YDS'nin kaliteli motosiklet botları vardı. Seçtiğin botlar, kazalarda yaralanmaların çokça görüldüğü bilek ve kaval kemiği bölgesini korumaz. Piyasada hava alabilir, sağlam, uzun botlar mevcut, ben nacizane uzun bot öneririm. Kısalar uzunlara göre daha rahat görünse de bence motorda güvenlik her zaman konfordan önemlidir.
Umarım seçtiğin hiçbir ürürnün sağlamlığını test etmek zorunda kalmazsın. Şimdiden kazası sürüşler...