yeni aldığım cbf e hangi yağ kullanmalıyım lütfen yardım kafam karıştı
Reklamlar
-
ustalarım abilerim 2 mayısta aldığım cbf için hangi yağı kullanmalıyım çok araştırdım herkez motül diyor ancak topiklerde araştırdığım kadarıyla her kafadan bir ses çıkıyor benim istediğim ise birkaç kişinin ben şu marka yağın şu kalınlıktaki yağını şu kadar km kullandım cbf 150 şu kadar yağ yaktı vites geçişleri şu kadar rahattı eski kullandığım yağa göre gibi cevap istiyorum bana yardım eder misiniz?
castrol:
motul(en çok önerilen)
repsol
shell
mobil
şimdiden teşekkürler yazan elleriniz dert görmesin saygılarımla...
Reklamlar
-
Honda'nın kendi yağını kullanabilirsin. Ben dün CBF1000'ime koydurdum, litresi de 27 liracık. Honda, Goldwing de olsa bu yağı kullan diyor kısaca.
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Ben cbf'ime iphone 10 w40 yarı sentetik kullanıyorum . Servis önerdi yağ yakmıyormuş bu yağı kullanınca
-
cbf hertürlü yağı yaktığı için ben 10w40 semisentetik petrol ofisinin araçlar için yani lpg ye özel yazıyo 4 litresi 40 tl değiştir değiştir kulan her şey gayet güzel çalışıyo şuan 102000 de cbf im ve hiç bi problem yok.
yani okadar kaliteli ve pahalı yağı ya gerek yok bence cbf te.
-
Araba yağı koyma motosiklet yağı koy
Fiyatı uygun olsun iş görsün diyorsan shell advance 10-50 , 15-50 18tl
Iyisi olsun diyorsan Motul
-
Arabalarda kullanilan yaglar motosiklette de kullaniliyorsa sana muazzam bir yag onerebilirim.. memnun kalacagin ihtimal % 1000
-
İponeyi neden atlamıs arkadaslar anlamadım ... İponede cok iyi bi yağdır. Herkes motulu iyi demiş olabilir. bence motul iyi değil. CBR 250 R me koydum makıne salak salak sesler cıkartıyo . gürültülü çalısıyor alet. İpone r4000rs 10-40 devam.
-
herkezin tercihi farklı ben araba yağı kulanıyom ve memnunum kilometreyi iyi okumadısanız elle yazayım YÜZİKİ bin ve problem yok serviste koydukları varil yağadan 10 kat iyi motorumun bakımlarını kendim yapıyom sadece bir kere piston silindir değiştim ikiyüzlük taktım yağı yakma derdim de kalmadı kuryelik yaptığım için günde 200km.garanti.
yani araba yağı olmaz demeyin bana ha büyük makinaya olmaz ama cbf150 ve diyer miniklere rahatlıkla kulanılır.
tabi istemiyosan ve paran çoksa git ipon kulan tabi.
-
ucanteneke5 adlı üyeden alıntı
herkezin tercihi farklı ben araba yağı kulanıyom ve memnunum kilometreyi iyi okumadısanız elle yazayım YÜZİKİ bin ve problem yok serviste koydukları varil yağadan 10 kat iyi motorumun bakımlarını kendim yapıyom sadece bir kere piston silindir değiştim ikiyüzlük taktım yağı yakma derdim de kalmadı kuryelik yaptığım için günde 200km.garanti.
yani araba yağı olmaz demeyin bana ha büyük makinaya olmaz ama cbf150 ve diyer miniklere rahatlıkla kulanılır.
tabi istemiyosan ve paran çoksa git ipon kulan tabi.
Param cok değil . Motorum Kıymetli en iyisini kullanmak isterim elbette. Bana ipone en iyisi qeldi. onun ıcın aynen devam.
Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!
-
cx571 adlı üyeden alıntı
Param cok değil . Motorum Kıymetli
en iyisini kullanmak isterim elbette. Bana ipone en iyisi qeldi. onun ıcın aynen devam.
arkadaşım cbf te istersen uzay teknoloji yağı kullan 15-20 bin sonra yağı yakmaya başlar kaçarın yok onu demek istiyomma ben o kilometreyi üç senede yaparım diyosan tabiki ipon iyidir.
Hayat ENDURO yla başlar
ENDURO yla devam eder
ENDURO yla biter.
-
Yağ konusunu baya bi araştırdım ben, hatta kafaya taktım, arabam ve motorum için.
Herkes kendi fikrini yazıyo hatta fikirler çelişiyo,
Eğer senin yerinde olsaydım 'Islak debriyajlı motosikletler için Yarı Sentetik 4T 10W 40' bi yağ alır yoluma devam ederdim fazla da kafaya takmazdım, çünkü o motor için yapılacak en doğru seçim bu. Markaya gelince benim YBR Castrolü pek sevmedi vitesler sert geçiyodu, çok övmüşerdi Mobil 1 5100 10w 40ı deneyecektim koskoca Serikte bulamadım, Gittim Petrolden Lukoil'in bi yağını aldım, üzerinde yazan özelliklşer Castrol ve Mobil ile aynı değerlerde, ve 15 Lira, şimdilik bi sorun yok.
Motosiklette araba yağı konusuna gelince, Önceki motorumda biliçsiz olduğum için hep Magnetec 10W 40 araba yağı kullanmışım, 6 sene kullandım motoru ve kesinlikle performansında bi değişiklik olmadı, sadece debriyaj kaçırıyodu napsam olmuyodu, Artık motorlarda araba yağı kullanmam sırf debriyaj için. Zaten 15 liraya yarı sentetik yağ var motosiklet için.
Yağ yakma konusunu bilmiyorum ne önceki Çinli motorum ne de Ybr yağ eksiltmezdi. Fakat yeni aldığım Golf 4 yağ yakıyo ona da farklı bi yağ vizkozitesi uyguylayacam :(
-
yaksa nolcakki kaç ayda bir yağ alıyorsun sanki benzinmi bu ?
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Ben cbf'ime iphone 10 w40 yarı sentetik kullanıyorum . Servis önerdi yağ yakmıyormuş bu yağı kullanınca
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:31 ----------
ben yağ olarak castrolden şaşmam çnkü ilk sahibi onu kullanmış bende ondan devam ediyorum. ayrıca bir kimyacı oalrak castrol terminaline gittim laboratuvarlarını şahsen gördüm çok etkilendim. üretimden satışaa kadar heryeri çok iyi.
aynı şekilde petrol ofisininde üretimini laboratuvarını madeni yağını gördüm orasıda çok iyi bu ikisinden şaşma petrol ofisi türkiye pazarında son 4 yılın madeni yağ birincisi bunu dikkate almanı isterim. araştırabilirsin po madeni yağ yaz çıkar.
-
mzhastası adlı üyeden alıntı
yaksa nolcakki kaç ayda bir yağ alıyorsun sanki benzinmi bu ?
Mesele yağ alıp eklemek ya da değişmek ya da parası değil, Acaba yaktı mı yakmadı mı eksik mi yağ diye kafanda bi soru işareti olmasıyla, hiç yakmadığını bilerek kafan rahat gitmesi bambaşka bişey. Örnek arabam yağ yakıyo ve gittiğim yollarda arasıra kontrol edip duruyorum, kontrol etmezsem acaba yağ azaldı mı motor gider mi diye kafada b,i problem hep çok gıcık bi durum bu, fakat maşallah ybr'm ile türkiyeyi dolaşcam hiç sorun etmem bilirim gram eksitmez. Bu güven bambaşka.
-
Castroll power 1 4t 10w 40 yağını kullan derim sonuçta en çok bilinen bir marka
-
İpone r4000rs 10-40..Ancak hondanın 10-30 herkese koyduğu kendi yağını çok beğendim ben,seriliği,hızlanması arttı motorun.
-
Alisilin adlı üyeden alıntı
Mesele yağ alıp eklemek ya da değişmek ya da parası değil, Acaba yaktı mı yakmadı mı eksik mi yağ diye kafanda bi soru işareti olmasıyla, hiç yakmadığını bilerek kafan rahat gitmesi bambaşka bişey. Örnek arabam yağ yakıyo ve gittiğim yollarda arasıra kontrol edip duruyorum, kontrol etmezsem acaba yağ azaldı mı motor gider mi diye kafada b,i problem hep çok gıcık bi durum bu, fakat maşallah ybr'm ile türkiyeyi dolaşcam hiç sorun etmem bilirim gram eksitmez. Bu güven bambaşka.
tamam anlıyorum da o senin silindirinle motorunla veya arabanla alakalı bişe yani silindirin fazla yada eksik yağ yakıyorsa sen git istedğin yağı koy yine aynı yakacak. eğer silindirine motoruna güveniyosan aynı incelikte ve aynı viskozitede istediğin yağı koy ybr'ne yine aynı yakacak. yağların omürleri-kullanım sürelerinde çok fark yoktur. nerdeyse hiç yoktur. fakat silindirlerin arasında vardır.
-
mzhastası adlı üyeden alıntı
tamam anlıyorum da o senin silindirinle motorunla veya arabanla alakalı bişe yani silindirin fazla yada eksik yağ yakıyorsa sen git istedğin yağı koy yine aynı yakacak. eğer silindirine motoruna güveniyosan aynı incelikte ve aynı viskozitede istediğin yağı koy ybr'ne yine aynı yakacak. yağların omürleri-kullanım sürelerinde çok fark yoktur. nerdeyse hiç yoktur. fakat silindirlerin arasında vardır.
Söylediklerinde haklısın fakat tamamen değil, yağ yakan eskimiş ya da yıpranmış araçlarda (Cbf için söylemiyorum konuyu genelledim tüm motorlu araçlar) yağ vizkozitesini 1 ya da daha fazla numara yükselterek yağ yakmasını en aza indirebilirsiniz, 99 model Honda Civic araç km.si yüksek olduğu için 10w 40 ile yağ yakıyodu hem de 1000 km'de 1 lt, Mobilin yağ yakan eski araçları için özel ürettiği tam sentetik 10W 60 yağı var, bunu denedik ve 10.000 km.de 2 lt.ye kadar düşürdü yağ yakmasını. Haliyle performans biraz düştü.
Buarada Antalyanın neresindesiniz?
-
inzell adlı üyeden alıntı
Honda'nın kendi yağını kullanabilirsin. Ben dün CBF1000'ime koydurdum, litresi de 27 liracık. Honda, Goldwing de olsa bu yağı kullan diyor kısaca.
hondanın yağı? ne oluyor bilmiyom ama..
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------
peki vites geçişleri?yağ yakma oranı ? motorun ses durumu nasıl?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:48 ----------
cx571 adlı üyeden alıntı
İponeyi neden atlamıs arkadaslar anlamadım ... İponede cok iyi bi yağdır. Herkes motulu iyi demiş olabilir. bence motul iyi değil. CBR 250 R me koydum makıne salak salak sesler cıkartıyo . gürültülü çalısıyor alet. İpone r4000rs 10-40 devam.
ıponeyin ltresi ne kadar benim için 35 tl ye kadar yolu var sıkıntı olmaz yeter ki motoru üzmesin vitesler rahat geçsin gerçi castrol var şuan motoru alalı 9 gün oldu 500 km yol yapmışım dün baktım yağa hala temiz ve eksiltme yok vites geçişleri sadece 1 den 2 ye geçerken biraz sert geçiyo o kadar şuan herkezden aldığım bilgiye göre en çok cbf için kullanılan yağ 1 motul 2 castrol benim de hoşuma gitmedi değil ancak motorun hoşuna gidip gitmediğini 1500 de görücez teşekkürler herkeze bilgiler için eline yüreğinize bilginize sağlık
kazasız belasız cezasız keyifli sürüşler..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:59 ----------
peki vites geçişleri?yağ yakma oranı ? motorun ses durumu nasıl?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)