ben schuberth c3 pro kullanıyorum çene açılır modeli çok çok memnunum malzeme kalitesi konforu çok iyi ayrıca dünyanın en sessiz kaskı...eğer çene açılır olmasın diyorsan schuberth s2 öneririm...diğerleri sessizlik konusunda tıraşş....
ben schuberth c3 pro kullanıyorum çene açılır modeli çok çok memnunum malzeme kalitesi konforu çok iyi ayrıca dünyanın en sessiz kaskı...eğer çene açılır olmasın diyorsan schuberth s2 öneririm...diğerleri sessizlik konusunda tıraşş....
Anlaşılan Schuberth'ten başka sessiz kask yok
Ben shark speed-r da karar kildim.yurtdisi ve yurtici forumlarda 120 km/h surate kadar ses yalitimi basarili deniliyor.ben de 120 ustune cikmayacagim zaten.schubert c3 cene acilir kask benim acimdan klasman disi.diger iki arkadas karar veremedi daha kasklarina.onlarin alacaklari kaski ben de merak ediyorum.onlari da ekleyecegim deneme listeme.
Merhaba, uzun süredir kaliteli ve sessize yakın bir kask bakıyorum, ama araştırmalarım sonucunda schubert haricindeki markaların çok da başarılı olduğunu söyleyemem... ayrıca bence görüntü ve sesten öte kaskın güvenilir olması benim için daha önemli... bu nedenle Sharp tarafından en iyi 5 yıldızlı kask olarak belirlenmiş, carbon yapısı sebebiyle 1050 gr ağırlığında, sharp dışında dot ve snell tarafından da sertifikalandırılmış bir kask olan Marushin RS-2 Carbon Sekando almaya karar verdim... fc-moto veya outletmoto dan alınırsa 800-900 lira civarında bir bedeli oluyor...
Yurt dışından kask almayı düşünen arkadaşlar için BELL RS-1 incelemeye değer. Sessizlik konusunda yurtdışı testlerde çok övülmüş
Eğer en önemli kriter sessizlikse schuberth.
Ben haftasonu Bell m5x'i denedim.
Kask çok hafif bu açıdan çok iyi.
Vizörünün hızlı değiştirilemiyor olması, illaki alyan anahtar kullanılması bence yaz ayları için çok ciddi bir sıkıntı.
O an nedense aklıma gelmedi ama, bir ara da gidip güneş gözlüğü ile mi denesem diye düşünüyorum. İçinde güneş gözlüğü için kanal var mı yok mu bakmadım.
Kaskın ön tarafında, çene ile arasında ciddi bir boşluk var. Sonradan internetten baktığım kadarı ile o bölgeye yine kutudan çıkan bir ek parça takılabiliyormuş. Sanırım bunu oturuş pozisyonu farklı olana motosikletlere bir opsiyon yaratmak için yapmışlar. İyi de olmuş.
Sessizlik konusunda tabii şuan birşey söylemek mümkün değil.
Yurtdışı forumlarda baktığımda, BELL'in sessiz kasklar arasında pek adının geçmediğini söyleyebilirim.
Her zaman her yerde öncelikle Schubert'in adı geçiyor.
Shoei'nin NXR serisini de ilk 5 de yazan çok var.
Ancak Shoei'nin de, fiyatı zaten yüksek iken, buna bir de koyu renk vizör ekleyince ve hatta yarın öbürgün eğer çıkarsa XR1100'deki gibi Whisper kit adı verilen, kaskın alt tarafındaki boşlukları azaltan zımbırtı da alacak olsam, fiyat alıyor başını gidiyor.
Velhasıl, hem Bell m5x'i hem de Shoei NXR'ı deneyimlemiş bir arkadaş "şu daha sessizdi" dese, olay benim için bitmiş olacak. Ancak henüz böyle birine denk gelmediğim için karar verebilmiş değilim.
İş güç sebebi ile NXR'ı yakından görmek kısmet olmadı hala.
Sanırım bu Cumartesi de ona bakarım.
İkisi de dünyanın parası, o yüzden acele de etmek istemiyorum.
Dünyaya şahit olmanın yolu, maceranın kendisinden başka bir şey değildir. Çünkü dünyadaki en büyük mutluluk, bu dünyanın şahidi olmaktır.
X Lite X-802 yi görmeli-denemelisin mutlaka.
Bell M3R aldım Ls2'den daha sessiz en azından
Uzun araştırmalarım sonucunda,
Hem temel kriterim olan sessizliği, hem naked motosiklet oturuş tarzına uygun aerodinamik dizaynı (üreticinin verdiği bilgi) sebebi ile, bütçemi de biraz zorlayarak Schubert S2 modelinde karar kıldım.
İstediğim renk-beden kombinasyonunun gelmesini bekliyorum.
Ay sonunda gelecekmiş, kısmet olur da alırsam, izlenimlerimi buradan paylaşırım.
Dünyaya şahit olmanın yolu, maceranın kendisinden başka bir şey değildir. Çünkü dünyadaki en büyük mutluluk, bu dünyanın şahidi olmaktır.
güle güle kullan
En sonunda bir yurtdışı seyahatine denk getirip, Almanya'dan Schubert s2 Line White/Blue/Red model kaskı aldım.
Fiyatlama hakkında bilgi vereyim
Türkiye'de bu model için 615 euro diyorlar, peşinde 15% indirim oluyormuş. Belki sıkı pazarlık etsen 20% de olur.
http://www.mototalonline.com/S2-Line...d,PR-1601.html
Ben fc-moto'dan sipariş edip teslim adlım. Fiyat 480 euro ancak, Türkiye'ye fatura edilip faturaya havalanında gümrük kontrol mührü basınca 80 eurosunu geri alıyosun.
Velhasıl bana 400 euroya mal oldu.
Eğer parlak beyazın bedeni olsaydı o da 330 euroya maloluyordu.
http://www.fc-moto.de/Schuberth-S2-Line-White/Blue/Red
Bu arada Berlin'de louis.de'nin bir büyük mağazası var. Orada bütün kask modellerini alıp rüzgar tüneli içinde deneme yapma imkanı var.
Her neyse,
Gelelim kask ile ilgili kullanım izlenimlerine. (Eski kaskım Scorpion Exo-500 Air)
Alt kısmı oldukça kapalı olduğu için, başlarda kaskı kafaya takmak ve çıkarmaya alışmak biraz sıkıntılı. Oldukça sıkı geçiyor.
Keza kilit mekanizması da eski kaskımda olduğu kadar açıkta ve rahat ulaşılabilir değil. Ancak alışılıyor.
Kaskı kafaya geçirince gerçekten dünya değişiyor.
Çevresel sesleri kesmekte çok ama çok başarılı.
Ancak rüzgar sesi yine var (rüzgar, diğer seslerden farklı olarak kaska çarparak bir gürültü oluşturduğu için zaten çevresel sesler gibi çok azalmasını beklemek yanlış olur, gürültünün kaynağı zaten kaskın yüzeyi oluyor).
1450gr ağırlığı var (M beden)
Boyun kısmınndaki süngerler, sessizliğe katkıda bulunsun diye diğer kasklara göre daha sıkı olduğu için, ilk 1-2 kullanımda, trafikte kontrol amaçlı bakışı yaparken boynumu sağa sola önceki kaskımdaki kadar rahat çeviremedim doğal olarak.
Velhasıl, alışmak için birkaç gün geçmesi gerekiyor.
Benim gibi, güvenliğe paralel olarak birincil kriteri sesszilik olanlar için daha iyi bir seçim zaten yok gibi.
Ancak, Türkiye'deki fiyatının karşılığını verir mi ona birşey diyemiyorum. Açıkçası buradaki satış fiyatı çok fahiş bence.
kaskınız hayırlı olsun.
Bu arada bende bilgilerime dayanarak bir kaç şey yazmadan edemeyeceğim.
Söz konusu sessizlik olduğunda kasklar ikiye ayrılırdı eskiden;
1-Schuberth
2-Diğerleri
Schuberth S1 ve R1 inanılmaz sessiz bir kasktı,o kadar sessizdiki çevresel faktörleri algılamaya engel oluyor diye eleştirenler dahi olmuştu Almanya'da. Şu anda SR1 ve S2 var onların alternatifi, fakat eski R1 ve S1 kadar sessiz olmasalar dahi yine en sessiz kasklardan olarak değerlendirebiliriz. Söz konusu sessizlik olunca nolan-suomy-shark-agv-shoei-marushin-xlite tamamı 120-130 gibi süratlerden sonra ciddi rüzgar sesi almakta. Alt ve eski modellere nazaran yeni üretim olan 2012-2013'ler daha başarılı bir ses izalosyonuna sahip. Bu arada yeni Arai RX7GP ses izalosyonu konusunda Schuberth'ten daha sessiz olarak test edildiğini de belirteyim.
Ben uzun yolda kulak tıkacına kendimi alıştırdığım için- ses kriterini es geçiyorum. Kaskın materyali/fiyatı ve çarpışma testi sonuçları kendi baz aldığım kriterler. Tabi başkası rossi giyiyor diye agv giyer başkası en pahalı diye arai giyer onu bilemem
yıllar önce motosiklet fuarında schuberti denemiştim o kalabalıkta bile ses yalıtımı bana bayağı güzel gelmişti
Ben de Schuberth S2 kullanıyorum, uzun yolda naked motorsikletle dahi kulak tıkacı kullanmama gerek olmadı hiç henüz. Bence memnun kalacaksın. Boyun kısmı iyi kavradığından kafayı döndürüşlerde bir miktar zorluk oluyor, bende de var o haklısın.
3 ayi askin suredir Schubert S2 kullaniyorum. 100+ hizlarda bence tillahi gelse, kulakliksiz olmaz. Amma elbette bu dedigim benim Naked makine icin gecerli. Iyı bir turing cam ve grenajli makinede belki yeterli kulakliga gerek olmayabilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)