Suomy Apex kullanıyorum. Parlak kaplaması ev desnleri bana etkileyici gözüküyor. İyi yanı muadillerine göre nispeten hafif olması (1250 gr civarında). 100 km'nin üzerine çıkınca rüzgar sesi oluyor. Gerek normal gözlük, gerekse güneş gözlüğüyle kullanmakta herhangi bir rahatsızlık yaşamadım, ancak durduğumda gözlük camı buğulanmaya başlıyor. 100 km'nin üzerinde hareket halindeyken de, çene havalandırmasını açtığımda, yüzümün alt kısımlarında epeyce rüzgar estiğini söyleyebilirim.
Kişisel olarak 1000 TL civarındaki fiyatına göre yeterli performansı olmadığı düşüncesindeyim.
Exo 2000 kullanıyorum. 150km den sonra uğultudan başka hiçbirşey duyulmuyor.
Konuyu hortlatayım Sessiz bir kask arıyorum.
Kaskım Nolan N91 Çene açılır 100 Km ve üstünde rahatsız edici ses var. Tecrübe sahibi olan arkadaşlardan yardım rica edeceğim.
Teşekkürler şimdiden..
Konuyu hortlatmış gibi oldum
700-800 tlye kadar kask bakıyorum full face ve hafif olmalı ayrıca güneş gözlüğü vizörsüz olmalı
sessiz kaska gerek yok bence ben çevremdeki herkese kulak tıkacı tavsiye ediyorum böylece sessiz kask diye parayı saçacağınıza güvenli ucuz kask alıp ama altını çizerim gene marka olsun gene güvenli olsun normal bir kask alırsınız artan parayla diğer eksiklerinizi kapatırsınız..
bende alpine plug&go kullanıyorum 20-30 tl bir şey.. no noise da güzel .. apline motorsiklet sürücüleri için özel bir kulak tıkacıda var arkadaşımda var half face kaskda bile sıfır gürültü oluyor.
yokmu schubert harici sessiz kask
gidip c3 pro ya ikibin ikiyüz tele vermek istemiyorum
ya gidip S İKİ alacağım
yada agv k5
(laptop ta iki basmıyor )
Arai RXQ kullanıyorum ve gürültülü. Ama tıpa takınca sessiz. Nasıl tıpa kullanıyorsunuz ki gürültüyü kesmiyor? En amelesi 26dB kesmesi lazım sesi, ki 32bB kesen Howard Leight lere kadar yolu var.
Bence düzgün tıpa alın. Daha ucuz.
Schubert sessizmiş, ama onun yerine yakın fiyata Snell sertifikalı bir kask tercih ederdim şahsen, Shoei veya Arai, kafa yapıniza uygunsa tabii ki.
insanlar anlamıyor takmışlar bir sessiz kaska veriyorlar binlerce tl yi .. kaliteli olsun güvenli olsun ses için o kadar para vermeye değmez diyoruz yazık diyoruz anlamıyorlar..
howard leight max1 ler 33db kadar kesiyor ..moldex 6800 33db kadar kesiyor en kötüsü plugfones'un motorhead tıkacı var 25db kadar sesi kesiyor ayrıca normal 3.5mm kulaklıkda yani müzikde dinleye biliyorsunuz..
Avrupada motorcular kulak yapılarına göre custom kulaklıklar falan yapıyor yada yaptırıyor.. bulsam bir yer kendi kulağıma göre yaptrıcam onlar komple kulağını tıkıyor ses girişi sıfır..
Bir arkadaşta Nolan N86 var gayet sessiz diyor, neymiş 150+170 km de rahatsız oluyormuş.
tmm o zaman adam gibi kask tavsiyesi yapın gidip alayım
Agv k5 kullaniyorum. Fiber malzemesi. İçinin konforu çok güzel cok kaliteli. Hem güven veriyor hem kafa yapima uygun hem konforlu hemde çok şekil bir kask. Tavsiye ediyorum
HJC FG 17 var. 10 aydır filan kullanıyorum ve daha hiç ses rahatsız etmedi beni. Ben senin yerinde olsam HJC lere bakardım. Bildiğim kadarıyla aynı ürünün carbon versiyonu da mevcut.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)