Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ön fren hava yaptı Ybr 125

REKLAM ALANI

Arkadaşlar ön frenin balatasını değiştirdik fakat fren boşaldı hava yaptı üst kapağı açtım yağın yarısını aldım alttan tahliye plastiğini açıp maneti sıkıyorum vidayı aç kapa yapıyorum yağ atıyor kabarcıksız sonra sıkıp maneti bırakıyorum yine de geçmedi fren kolu bomboş ayrıca balatalar tekere sürtüyor pistonları ayırdım yine de sürtüyor sürekli yağ ekle boşalt yapa yapa 500 ml yağın 250 si gitti baya denedim yani olmadı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tek kişi yapıyorsan zor olur 2 kişi yapmanı tavsiye ederim

rahmi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015Yamaha Mt 09 Abs
    yeni balatayı taktıktan sonra manete bas bırak yağ pompalasın balatayı diske 0lasın boşluğu kapatınca düzelicek

adm12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda msx 125. SYM sympony 200i
    Bu iki kişilik bir iş. biri maneti sıkıp bırakacak biri tahliye vidasını sıkıp gevşetecek. yağı hazneye doldurun fren manetini 3-4 kes sıkıp bırakın sonuncusunda sıkılı tutun. biri yağ tahliye vidasını gevşetip kabarcıkların çıkmasını sağlasın. bu işlem tahliye den kabarcık gelmeyene kadar devam
    ettirin sonra yap haznesini max seviyesine kadar yağ ekleyerek kapatın. Bu işlem sırasında bir kısım yağ zaten boşa gidiyor. Yağın motosikletinize değmemesine dikkat edin değdi ise iyice silin. Ben bu şekilde biliyorum belki başka yöntemlerde vardır.
    .
    shooter1 bunu beğendi.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    bence bosa ugrasmıssın.

fresn balatası değişmedende sadece ön tekeri söküp taksan, motoru yana yatırıp biraz beklesen dahi ilk basta fren maneti bosalır.

sadece freni pompalayarak halledebilirdin, ama simdi yag ekle cıkart- alttaki vidayı ac ?

asıl simdi hava yapmıs olabilir. birde balatalar yeni iken az bişey sürter sonra alısır.

balatan orjınal değil ise az üstten zımparalamak da çözüm olabilirdi.

hava alma olayı hakkında bilgim yok. bilen arkadaslar yardımcı olur

COMTAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR
    yağı eksikse tamamla alttaki tahliye vidası kapalı olsun sonra fren kolunu bir süre pompala ve basılı tut, tahliye vidasını aç ve kapa bu durumda fren kolunu vidayı kapatmadan bırakma bu döngüyü birkaç kez hava kabacıksız hidrolik gelinceye kadar yap.eğerki fren manet pompasında sıkıntı yoksa fren kolu setleşecektir.

anladım 13 bin km sorunsuz sıfır motosiklet peki arkadaşlar neden iki kişi? yani şart ise birini bulayım elim manete uzanıyor o yüzden merak ediyorum aynı dediğiniz gibi yapıyorum bu arada balata da tekere sürtüyor, teker dönmüyor zor dönüyor ne yapacağız arkadaşlar dediğiniz gibi yapayım sabah hava kabarcıksız hidrolik geldiği halde hala fren boşta ise ne yapmak gerekir? bir iki saat öyle mi süreyim sertleşir mi? (bu durumda genelde disk sıkışşıyor açmak gerekiyor tornavidayla)

cenkito arkadaş sağolsun açıklamış sürter falan diye. peki o zaman yarın tek başıma halletmeyi deneyim, çünkü elim uzanıyor aynı anda maneti tutup rahatça tek hamle ile açıp kapatabiliyorum vidayı

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 classic
    Önler disk frense sürtmesi normaldir. Kampana frenler gibi balataları geri çeken düzenek yoktur. Sistemde hava kalmışsa manet dibe kadar iner. Maneti bir kaç kez sıkarsanız sertleşir. İşte bu anda tahliye vidasını aniden açın. Yavaş açarsanız olmaz. Hızla yağ ve havanın beraber çıkması gerek. Hava çıkmayana kadar aynen tekrarlayın. Hava bittiği zaman manet sıkınca normal sertliğe ulaştığını görürsünüz.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)