Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Merhaba Arkadaşlar Akü Sorunu İçin Bilgiye İhtiyacım Var.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Çelik 125cc Lüx Büyük Depo :)
    Merhaba Arkadaşlar İyi Forumlar Direk Konuya geçiyim.
    Motorsikletimin aküsü farları acınca bitmeye başlamıştı farları gostermemekle birlikte marşta basmamaya başlamıştı soktum aküyü aldım elıme baktım sulu aku 6 7 tane vıdası var actım baktım en sagdan 2. dışında hıcbırınde su yok gıttım saf su aldım geldım benzınlıkten hepsını sonuna kadar doldurdum fakat 2gundur kullanıyorum hıc şarz etmıyor motorum eskısınden daha kotu hale geldı gıbı akunun markasını falan hatırlamıyorum granajı sokmek bıraz zor oldugu ıcın pekte ugraşmak ıstemıyorum sımdı bu durumda napmam gerek bılgısı olan arkadaşlar varsa bılgılendırırse sevinirim ha bu arada suları doldurmadan once saf suyla ıclerını bı guzel calkaladım asıtlı su cıktı doktum onları yere ole saf su doldurdum acaba sorunum bundanmı kaynaklınıyor birde yenı aku almaya kalksam 125 cc motorsiklet için ucuz bi akü onerebılırmısınız iyi forumlar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    7 ah akuler 50 tl sulu aku muhtemelen senin motorun akuyu kaynatmis suyu bitince plakalar yanmis sade saf su doldurursan olmaz asiti var onlarin asitte gerekli eski bos bi aku bulursanonun icinden enjektorle cekebilursin ama olmustur o aku yada gozlerine karbonat dok marsa bastiginda her hangi bir gozden kaynama yapiyorsa at cope sarj tutmaz

Motosikleti
    Sym Joymax 250i
    aynı sorunu yaşamıştım. akünün üstündeki uzun plastik şeridi tekrar sök. dediğin gibi 6-7 tane yuva göreceksin. biraz boşluk kalacak şekilde hazneleri saf su ile doldur. aküyü şarja bağla. yüksek ihtimalle akü yine şarj tutmayacak.yinede şarj et. akünün motora taktıktan sonra ayak marşı ile motoru çalıştır ve en az 2 saat boyunca veya akşama kadar motorun aküyü şarj etmesi için gez.ertesi gün yine ayak marşı ile motoru çalıştırmak durumunda kalabilirsin. ancak 4-5gün boyunca uzun geziler yaparak motorun aküyü tam şarj etmesini sağlayabilirsin. 125 cc motoruma her sene akü parası vermekten gına gelmişti. sonunda 2 tlye aldığım saf su ile sorunu tamamen hallettim.

h2rx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyena 100 X / Spacy α
    Alıntı mehmetkurcan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ha bu arada suları doldurmadan once saf suyla ıclerını bı guzel calkaladım asıtlı su cıktı doktum onları yere ole saf su doldurdum
    o asitli suyu dökmeyecektin işte. saf su, sadece ilave yapılır. elektriği veren o asit çözeltisidir.
    ilkerabi bunu beğendi.

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Artık gönül rahatlığı ile aküyü yenileyebilirsin.
    SAF SU sadece eksilen kısmı tamamlamak için konur. İçini yıkamak için değil.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)