Geçen sene aldığım ff351 kaskımın 1 yıldızlı olduğunu görünce inanamadım. 4 yıldız diye biliyordum yanılıyormuşum. Zaten kask büyük geliyor allaha emanet gidiyoruz. Çene açılır modeli bile 4 yıldız... Değiştirmek şart oldu kaskı. Bilgilendirme için teşekkürler.
bende ff351 aldım diye koşarak odama gittim. Her yerinde ff 350 yazıyor ama mono değil evil twin modeli. Kafam karıştı 4 yıldız mı? değil mi ?belgelerinde 4 yıldız gözüküyor
Ben artci kaski olarak yeni dizayn ff351 dusuyordum. Sharpin sitesine baktim birde ne goreyim testlerden 1 yildiz almis. Hemen vazgectim,suan kullandigim nitrodan once 2 yil ff351 kullandim allahtan ciddi bisey yasamadim. Ls2 nin kasklarindaki etiketlerinde gosteriken 4 yildiz kesinlikle sahterkarliktir. Bunu bir sekilde ilgili kurumlara bildirilip tuketiciyi yaniltmaktan sikayet etmeliyiz.
Paylasilan test videosundaki buraya uye acayup nickli arkadasimiz.
Eyupcum aydinlatici ls2 saglamlik testin icin buradan sana tesk. Ediyorum yillarca kullandigin kaskina hunharca saldirmanida kiniyorum ))
Kullandigim kask 5 yildiz almis,icim rahatladi biraz )
http://sharp.direct.gov.uk/testhelmetlist?sharp-make=121&sharp-model=Aikido&sharp-type=All&sharp-rating=1&sharp-price-from=0&sharp-price-to=9999&discontinued=1
Tam zamanında değiştirmişim emektar F351'i.
Hatunun kaskı da F351. Onu da değiştirmeli.
Evil twin 4 yildiz degil mi? Feyizoglundan almistim uzerinde 4 yildiz etiketi hala duruyor?
sharp a da inanmıyorum arai yerlerde sürünüyor biraz para politikasına bakıyor gibi
sharp sharp demeyın bence, suan trdeki en pahalı arai gp7 modeli 4 yıldız, benım bell m3rdecal (330 euro) kaskım 5 yıldız gozukuyor. O zaman arai almayın bell alın daha ucuz der geçeriz bu testlere ben guvenmıyorum inanmıyorumda.
Arkadaşlar kim ne derse desin Sharp testi kesinlikle doğrudur . Çünkü adamlar büyük bir firma ve yüksek miktarlarda para harcayarak yaptıkları bir işlem . İnsan güvenliği için daha az ölümle sonuç alabilmeleri için adamlar neredeyse bütün kask markalarını test ediyorlar ve bütün markaların neredeyse bütün kasklarını tek tek satın alarak uyguladıkları bir işlem . Atıyorum Arai marka gelip demiyor benim kaskımı incele diye . Sharp çalışanları kendi bütçeleriyle o markanın kasklarının bütün modellerini satın alıp inceliyorlar buda büyük bir mebla yapar . Arai tamamen hava parası alıyor markası var diye . Sharp testleri ortada zaten . Eğer Sharp firması kask üreticileri ile anlaşıp çalışsaydı bütün kasklar o zaman 5 yıldızlı olurdu ama adamlar objektif çalışıyorlar doğrular neyse o . O yüzden sharp testine gönül rahatlığı ile güvenebilirsiniz . Zaten en büyük örnekte bu açılan başlıkta . LS2 FF 351 kaskını bende 4 yılız zannediyordum ama taki sharp testinde 1 yıldızı görene kadar . FF 351 modeline 4 yıldız demelerinin sebebi daha çok satılması içindir başka bir şey değil . 1 yıldız yazsa kimse almaz bedavaya bile ... Kafamızı emanet ediyoruz çünkü bu kasklara .
Arkadaşlar konuyla alakasız olabilir özür diliyorum . Arai vector 2 kask aldık sitedeki resmi ;
Ben sormadım ne özellikleri var diye , unutmuşum tamamen. Onuncu denemeden sonra Kafama denk gelen ilk kask olunca :( sitelerinde herhangi bir özelliği yazmıyor. Türkiye'de bir ilan buldum ;
SNELL+DOT yazmış burda!!
Bunun dışında aynı desende bunu buldum , adı bu olabilir mi Türkiye satışında bilmiyorum!?!?!?
https://www.brnmotor.com.tr/Arai-Chaser-V-Pride-Full-Face-Kask,PR-1780.html
Bu kaskın güvenirliğini nasıl anlıycaz, kafam karıştı :s parayı boşuna vermiyorum umarım
(Kask bedenini sipariş verdiler , elimde değil yani bir iki haftaya gelir sanıyorum, arkasında yazar diyecekseniz bakma imkanım yok )
Gördüm onu , bu kadar kötü beklemiyordum açıkcası eğer onunsa testler. Az parada vermedik
Shoei denedim ilkte ama kafa yapıma uygun çıkmadı satıcı çocuk onu önerdi , shark felan göstermedi ama satıyorlardı . Kafama uygun olsun diye mi bilmiyorum
Acayip çok üzüldüm şuan , bu kadar korumasız kaska bu parayı verdiysem
Snell m2010 dan geçmiş görülüyor. Anlamadım ki şimdi
Ucuz ve 5 yildizli bir kask size benimde kaskim olan HJC-IS 17
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/hjc-17
http://www.youtube.com/watch?v=6HX73UJ9SKg
hadi biz kandırıldık aea'da mı tongaya düştü. bendede evil twin var ff351diye aldım çene kayışında ff350 görünce üzülmüştüm :D
ls2 nin durumu üzdü beni. gdr gibi antin kuntin kasklar kullanırken güvenli olsun sağlam olsun ama ucuz olsun diye tercih etmiştim .
ucuz kasklar arasında güzel bir alternatif olabilir tabi bunu satıcılar kimbilir burada kaça satacak
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/nitro-aikido
Bugün sabah ilk iş aldığımız yeri arattırdım shark testinde 3 yıldızlıymış Bell daha mı iyi o zaman değiştirelim diye. Adamın söylediği , sharptan daha düşük yıldız almış olabilir ama ( Bell sorduğum için diyorum ) Bell de olmayan özellikleriyle bu farkı kapatıyor demiş. Shoei en iyilerden sonrada arai demiş . Eşimin tercüme edebildiği bu
Anladığım kadarıyla sharp sadece dış katmanın güvenilirliğini test ediyor , sadece koruma derecesini belirtmiş testlerde. Her neyse sonuç olarak içim rahatladı , bütün gece uyku tutmamıştı , sevindim.
Sadece sharpa bakmamak da gerekiyor demek ki . Tabi bir yıldız durumu baya kötü :s
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)