SJ4000 Gece cekimlerinden ornekler:
Durduk yere aklıma fikir soktunuz akşam akşam. zaten en zamandan beridir böyle bir action kamera alayım diyordum da , bir takım şeyleri bahane ederekten erteliyordum.
Youtube'da Gopro'ya alternatif olacak sony ile yapılan çekimlerin ekranları bölerek gösterilen kıyaslamarından görebildiğim kadarıyla.
Go pro su altı çekimlerinde ve müzik olan ortamlardaki çekimlerde bariz olarak sony'den iyi
Ama olay action çekimlerine geldiğinde sony'nin kullandığı Carl zeiss lensler bariz üstünlük sağlıyor.Hem gündüz hemde özellikle gece çekimleri bariz daha iyi. Cmos sensörler sayesinde şiddetli ışıkta parlamadan dolayı görüntü kaybı olmadığı gibi düşük ışıklı sahnelerde daha fazla detay çekimi yapabiliyor. Ayrıca titreşim önleme özelliği ile motorsiklet gibi titreşen aletler üzerinden yapılan çekimlerde , sony hakikaten çekimde go pro'ya bariz fark atıyor.
Bu durumda su altı çekimi yapacaksanız veya çekim yaptığınız ortamlardaki en doğal sesi kayıt etmek istiyorsanız seçiminiz kesinlikle go pro olmalı.
( Zaten tüm sony kameralarında aynı olay var tize yakın duyum altı sesleride kayıt ettiğinden duyduğunuzla çektiğiniz seyrederken aynı gelmiyor )
Titreşen bir platformdan çekim yapacaksanız , özellikle gece çekimlerinde kuvvetli ışığın parlamamasından etkilenmemek ve gece renkleri daha net görmek istiyorsanız seçiminiz kesinlikle sony olmalı.
Olay action ortam çekimi olduğundan kendi tercihim sony yönünde oldu. Bir kaç güne alırım herhalde.
Selam.
Ben geçen sene Newyork a gittim ve Gopro dahil diğer bütün modelleri sony ve burada olmayan diğer markaları hepsini canlı canlı gördüm. Şu bir gerçekki diğer markalar sadece 1 taş çatlasa 2 mağazada vardı ama GoPro hemen hemen her yerde bulunan en yaygın üründü. Black Edition modelini aldım. 399 Usd. Türkiyede o zamanki kur ile satış fiyatı 1.250 tl iken 399 Usd karşılığı 800 Tl ye geliyordu. Fırsat bu fırsat dedim ve aldım.
Wifi özelliği çok iyi. Çekimleri mükemmel ötesi. Aksesuar gani gani. En yaygın kullanılan GoPro. tavsiye ederim. İmkanın varsa Black Edition almanı tavsiye ederim.
Bmw F650, Bmw R1150GS, Hyanax100, MCX150 Roadracer, Honda CBF 150
1 sene hero 2 kullandım.geçen sene eylülden beridir de hero 3 black edition kullanmaktayım.
eğer durumun varsa hero 3 black edition tam profesyonel bir extrem kamera.yani demem o ki o kadar çok özelliği var ki 2 yıldır bir gopro kullanıcısı olarak daha hiç açmadığım fonksiyonları var ama ihtiyacın olursa diye adamlar her türlü çekim modu ve özelliğini koymuşlar.
bunun dışında hero 3 silver alacağına hero 2 al çekim özellikleri açısından bir farkları yok.ama black edition hem özellik olarak çok yeterli hem de çekim kalitesi olarak hero 2 den keskinlik-renk dolgunluğu olarak kat kat güzel.
seçim senin...
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
Sony'nin titreşim önleme özelliği ve lens kalitesinden dolayı , dün Sony'nin Hdr AS 100 modelini satın aldım. Bu ürün henüz türkiyede yaygın değil. Hdr as 30 modeli mevcut. Kola saat gibi takılan kumanda modülü oldukça kullanışlı.
Videoyu seyrederseniz aynı platforma montajlanmış bir go pro ile sony'nin titreşimli ortamdaki yaptığı kayıt farkını bariz olarak görebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=rj4e1maVDF8
Ama su altı çekimleri veya natural ses kaydı sizin için önemliyse elbette go pro...
benim kullandığım kamerada bu arkadaşlar, 1 yıldır kesintisiz kullanmaktayım.Tavsiye ederim.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/115706-midland-xtc-300-1080p-aksiyon-kamera-denemesi.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------
benim kullandığım kamerada bu arkadaşlar, 1 yıldır kesintisiz kullanmaktayım.Tavsiye ederim.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/115706-midland-xtc-300-1080p-aksiyon-kamera-denemesi.html
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)