bajaj Discover 125 - Salcano Wolf 125 - Lifan Emisol 150(em150l) hangisini almalıyım?
Reklamlar
-
arkadaşlar bu üçü arasında kaldım sizce hangisinin almalıyım ben motoru alınca birdaha değiştirmeyi düşünmüyorum yani aldığım motor uzun ömürlü ve uzun yollar gidicek , ben daha önce 4 vitesli motorsiklet kullandım ve debriyajlı hiç kullanmadım bajaj kafama çok yattı ama onda devir göstergesi ve vites göstergesi yok 60 km hızda 1 litre ile 61 km gidiyo ve 80 km hızla 1 litre ile 40 km gidiyo (80km sabit hız testi şiddetli rüzgara karşı gidilmiştir) bunun dışında çok rahat bir motorsiklet olduğunu biliyorum diğerlerine gelince artı olarak vites göstergesi ve devir saati var ve 100 km de 2.0 litre benzin yakıyorlar sabit olarak ve konfor açısındanda fena değil ama bir türlü karar veremedim bajaj çok güzel ama ilk defa debriyajlı kullanıcam ve ilk defa rodaj dönemi yaşıyacam ve bajajda devir saati ile vites göstergesi yok ve hız artıkça diğerlerine göre fazla yakıyor gibi bir türlü karar veremedim siz değerli abilerimden yardımlarını bekliyorum birde ben lüleburgazda oturuyorum sadece bajajın bayisi burda yok ve en yakın servis ve bayisi kırklareli ile babaeski'de
Reklamlar
-
Öncelikle uzun ömürlü bir motosiklet istiyorsan vede uzun yollarda kullanıcaksan japonda şaşma arkadaş.Bajaja vericeğin parayla al bi ybr veya cbf yaslan arkana bakımını eksik etme km saatini çok rahat devirirsin
-
o segmentte mondial drift 125 varken gerisi macera aramak olur.
-
rietveldx adlı üyeden alıntı
diğerlerine gelince artı olarak vites göstergesi ve devir saati var ve 100 km de 2.0 litre benzin yakıyorlar sabit olarak ve konfor açısındanda fena değil ama bir türlü karar veremedim
valla hocam kullanıcısı olarak wolf asla 100km de 2 litre yakmadı. 60 ı geçmeden minimum gazla şehiriçi durkalklı 100km/2.5lt yakıyor. bu kullanıma göre uzun yolda 100km/3 litreleri bulacaktır.
klinik deneylerle yakıtlar böyle hayali gösterilmeye çalışıyor. (bajajı bilemiyorum. diğer commuterler için konuşuyorum.) 100km de 2 litre 150cc commuter segmentinde anca klinik ortamda yakalanır. bu şartlarda zor...
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
-
Bajaj discover i test ettim. Daha önce ybr ve drift sahibi olarak yorum yapacağım:
Fiyat drift ile ybr arasında. 3800 e sıfır ybr alamazsın.
Ybr ve özellikle drirtten rahat.
Titreşim normal seviyede. Ybr gibi nerdeyse.
Güç olarak driftten gücü az , ybr den bariz güçlü.
Yakıt söylendiği gibi ise diskover diğerlerinden az yakıyor. Ybr 1 lt 41 km; driftle en fazla 46 km gördüm.
Parça kalitesi olarak zaman içinde kullanıcılar gerekli yorumu yapacaklardır.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
-
Bakım periyotlarına bakacaksak olursak çinlileri zırt pırt bakımı geliyor.
Bajaj ın ise tıpkı arabalar gibi bakım aralığı uzun bir kere gittin mi daha servise uzun süre bakımı gelmiyor yani.
Bajaj baya kaliteli.
-
peki lifan emisol ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar var mı onunla ilgili kimse birşey yazmamış
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:41 ----------
peki lifan emisol ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar var mı onunla ilgili kimse birşey yazmamış
birde kimse devir saati ve vites göstergesi ile ilgili birşey yazmamış bajaj da bunlar yok ve alsamda zorlanırım gibi duruyor bununla ilgilide birşeyler söyleyebilirmisiniz
-
motoru sürerken zaten motor vites istediğini sana belli ediyor, bizde zaten bir fobi olmuş devir göstergesi o yüzden devir göstergesini kafana takma motor sesine bak.
-
Şahsi fikrimi söylüyorum bence zorlanmazsın. Viteslerin yerini öğrendiğin zaman bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Motorun sesinden titreşim ve gidişinden kaçıncı viteste olduğunu en azından vites büyütmen yada küçültmen gerektiğini anlarsın. Fazla takılmamakta fayda var. Ama tamamen şahsi fikrim yanılıyo da olabilirim onu belirtiyim
-
benim motorda vites göstergesi yok .devir saati var ama hiç yolda giderken baktığımı hatrlamıyorum Şimdi şöyle söyliyim arabada falan vites topuzuna bakıomusun kaçıncı vitesteyim diye . tabiki otomobil ve motosiklet şanzımanları farklı ama kısa sürede alışkanlık haline gelio yani sıkıntı olucağını sanmıyorum .Ha keyfekeder lükse girer illada olucak diyosan o zaman başka
-
peki lifan emisolle ilgili düşünceleriniz neler onada az yakıyor filan demişlerdi ama teknik servis sıkıntılıymış filan diyorlardı
-
-
peki lifan emisolle ilgili düşünceleriniz neler onada az yakıyor filan demişlerdi ama teknik servis sıkıntılıymış filan diyorlardı
lifan internet sitesine bak servis nerelerde var senin olduğun yerde varmı, neden lifan görünüşümü hoşuna gitti nedir biraz daha bilinen ve kullanılan motorlara bak serviz + parçası bol olanlara yönelmeni tavsiye ederim ve bildiğim kadarı ile vites göstergesi olmasada boşta işareti motorlarda mutlaka vardır sanırsam.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
-
kdiner adlı üyeden alıntı
lifan internet sitesine bak servis nerelerde var senin olduğun yerde varmı, neden lifan görünüşümü hoşuna gitti nedir biraz daha bilinen ve kullanılan motorlara bak serviz + parçası bol olanlara yönelmeni tavsiye ederim ve bildiğim kadarı ile vites göstergesi olmasada boşta işareti motorlarda mutlaka vardır sanırsam.
ne bileyim lifanın motor yapısı biraz farklı düşük devirde yüksek tork veriyo artı olarak ve ,az yakıyo filan diyorlar, galiba 100km'de 2.2 lt yakıyordu
-
burdaki forum başlığını okursan bilgin olur başka diyecek bir sözüm yok.
-
düşük devirde tork ve yakıt ekonomisi arıyosan, bajaj boxer a bak derim...
-
tahsins adlı üyeden alıntı
düşük devirde tork ve yakıt ekonomisi arıyosan, bajaj boxer a bak derim...
onada baktım ama beğenemedim bir türlü
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:51 ----------
neyse kararımı verdim parama göre yeterse ilk önce bajaj discover 125 alıcam ona yetmez ise lifan emisol alıcam en son olarakta olmazsa artık başka motorlara bakıcam
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)